יום שלישי, 01.04.2025 שעה 10:01
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

ספרד החדה נגד גרמניה החדשה: קרב ששווה גביע

וייה הרותח, אינייסטה וצ'אבי המנהיגים ינסו להתמודד מול הצעירים של לאב. פויול הכבד או חוסר הניסיון הגרמני? לחמן, אלון מזרחי וטלסניקוב מנתחים

|
קלוזה או וייה, מי יחגוג בדרך לגמר?
קלוזה או וייה, מי יחגוג בדרך לגמר?
ONE - מספר 1 בספורט

הדרמות ברבע הגמר כבר כמעט נשכחו, אחרי משחק חצי הגמר המעניין שהתפתח בין הולנד לאורוגוואי כמעט ששכחנו שמסי, מראדונה קאקה ומאייקון כבר לא כאן. הולנד מחכה בגמר אחרי ניצחון על אורוגוואי 2:3 ועכשיו נותר לנו לחכות ולראות, מי תצטרף אליה?

קשה להאמן שאוטוטו זה נגמר, רגע לפני ה-משחק הגדול ביקשנו מהפרשנים שלנו לנתח את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהנבחרות הכמעט מושלמות שיעלו הערב על כר הדשא במטרה אחת: לנצח ולעלות לגמר.

האם תהיה זו גרמניה הדורסת שבעטה את אנגליה של רוני וארגנטינה של מסי ומארדונה? או אולי תהיה זו דווקא ספרד, אלופת אירופה המכהנת עם סגל השחקנים המוכשר ביותר שנראה יחד על כר הדשא מאז ימי ברזיל של רונאלדו?

אין ספק שהיינו קונים משחק גמר בין ספרד לגרמניה אבל מה לעשות, מישהו רצה אחרת וכל שנותר לנו זה להתפנק על משחק מהסרטים ולראות מה תעשה ההגנה הגרמנית המושלמת אל מול מכונת השערים שקרויה דויד וייה. אלון מזרחי, אייל לחמן וז'אן טלסניקוב מנתחים.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
גרמניה מוכנה לספרד, צוות ONE פגש אותה

גרמניה - על שום מה?
גרמניה שובצה בשלב הבתים לבית 4 עם נבחרות גאנה, אוסטרליה וסרביה והמאזן שלה בתום שלב זה עמד על 6 נקודות, 2 ניצחונות והפסד אחד. אחרי שהעפילה לשמינית הגמר מהמקום הראשון, פגשה גרמניה את אנגליה. מה שנראה היה תחילה כ"מלחמת עולם" הסתיים במהרה במבוכה גדולה של האנגלים שהובסו 1:4 תוך כדי מפגן שיפוט מגוחך. אחרי שעזרה לאנגליה לארוז מזוודות בשמינית, ברבע הגמר עשתה זאת שוב מול נבחרת גדולה והפעם, נגד אחת הפייבוריטיות לזכיה, ארגנטינה של מסי ומראדונה. האם גרמניה תלך כל הדרך עד לגמר ולגביע? היא בהחלט יכולה.

"המשחק הקבוצתי שלהם הוא יוצא מגדר הרגיל", מספר אלון מזרחי. "אין שחקן אחד שהוא מעל לכולם. כולם משחקים יחד, יורדים להגנה יחד, עולים להתקפה ותומכים אחד בשני. בנוסף יש לגרמניה קישור חזק מאוד עם שחקנים שמייצרים לעצמם מצבים".

מולר זוכה לחיבוק חם. הקבוצתיות מעל הכל (רויטרס)
מולר זוכה לחיבוק חם. הקבוצתיות מעל הכל (רויטרס)

ז'אן טלסניקוב ממשיך: "מעל לכל זו הקבוצתיות שלהם שמייחדת אותם, יש איזון בין כל חלקי הקבוצה והכי חשוב שיש להם שילוב של כל האלמנטים של הכדורגל המודרני הם מושלמים בפיזיות, בכושר גופני, במנטאליות ובטכניקה. הם כמו לוחמים שטיפחו אותם מגיל אפס במטרה אחת, לנצח במונדיאלים ובאליפויות אירופה. הם שחקנים צעירים שחונכו לניחצון".

אייל לחמן: "שחקנים צעירים, פריסת משחק חדשנית, סדר וארגון בהגנה ווירטואוזיות בחלק הקדמי, מערך הגנה שבור: מתוך שני המגינים, אחד מהם בלם, כמו ג'רום בואטנג. מוריניו עשה את זה בשנה הראשונה שלו בצ'לסי, עם גאלאס כמגן שמאלי".

ג´רום בואטנג באימון. (שי לוי)
ג´רום בואטנג באימון. בורג משמעותי במערך ההגנה (שי לוי)

שחקני המפתח: שוויינשטייגר ופודולסקי
אין ספק שמבחינת גרמניה, מדובר במונדיאל שמסמל את הקבוצתיות, אך הפרשנים דווקא בוחרים לסמן שניים מרכזיים שחוזרים על לשונם. "שוויינשטייגר ופודולסקי הם הצמד החשוב ביותר שמחזיק את כל הנבחרת במרכז השדה ועוזר להם בהתקפה ובהגנה", מצהיר אלון מזרחי. "הם תומכים בכל אחת מחוליות הנבחרת. הם צמד חזקה שמייצר מצבים וגם מבקיע שערים"

טלסניקוב: "שוויינשטייגר הוא המפתח, הוא בעצם לב הקבוצה, הוא זה שמזרים את הדם לכל חלקי הקבוצה. הוא מחבר בין החלק האחורי לקדמי כשהוא זה שאחראי על כך שהחלק ההתקפי יחזור לעמדות המוצא והחלק ההגנתי יצמצם פערים בכל פעם שהכדור נמצא גבוה בהתקפה. כשהוא הבכושר שיא הקבוצה מתפקדת".

לוקאס פודולסקי חוגג (רויטרס)
לוקאס פודולסקי. מוותר על האגו שלו (רויטרס)

אייל לחמן: "פודולסקי. בשל העובדה שבפועל הוא חלוץ שמוותר על האגו שלו והולך לשחק בצד. מבחינה הגנתית הוא מניה בטוחה ומבחינה התקפית הוא משפיע כאילו הוא בחוד ההתקפה. הוא שחקן קו אבל בפועל משפיע על אזורים גדולים". 

נקודות האור: הרעב, היעדר הכוכבים והמערך החדשני של לאב
אלון מזרחי: "העובדה שאין חולייה אחת במערך שהיא נחותה מאחרת. כול הרמה היא גבוהה וכל הפרמטרים הם פחות או יותר באותה רמה. יש לגרמנים שחקן או שניים בולטים בכל חולייה והם יודעים לנצל את השחקנים הבולטים והטובים שלהם. הם לא נבחרת של כוכבים בודדים אלא נבחרת מאוחדת".

יואכים לאב . העמיד מערך חדשני ומודרני (שי לוי)
יואכים לאב . העמיד מערך חדשני ומודרני (שי לוי)

"בנבחרת הגרמנית יש רעב גדול להישגיות, יש שם שחקנים צעירים ורעבים עם רעננות מנטאלית ורצון להצליח", מספר טלסניקוב. "נקודת האור החדשה שלהם היא שמרשים להם לשמוח בכדורגל שלהם, אתה מרגיש שהכדורגל הוא לא רק טקטי ומכני אלא כדורגל שמעורב בו הרבה רגש, מבלי לגרוע במחוייבות הקבוצתית. הגרמנים הבינו בשנים האחרונות את המשמעות הגדולה ואת המקום החשוב של הרגש בכדורגל. רגש האדם מורכבת יותר מרק למלא אחר הוראות וכיום יש מקום לרגש הזה שמתבטא על המגרש".

אייל לחמן מסכם: "מערך חדשני של קו התקפה עם 4 שחקנים כשלמעשה משחקים עם מולר ופודולסקי בקישור שהם שחקני התקפה וגם בחוד ההתקפה משחקים עם שני חלוצים אוזיל וקלוזה. זה הופך את המערך הקדמי לקו 4, קו התקפה של ארבעה שחקנים".

 
 "בנבחרת הגרמנית יש רעב גדול להישגיות, יש שם שחקנים צעירים ורעבים עם רעננות מנטאלית ורצון להצליח", מספר טלסניקוב. "נקודת האור החדשה שלהם היא שמרשים להם לשמוח בכדורגל שלהם, אתה מרגיש שהכדורגל הוא לא רק טקטי ומכני אלא כדורגל שמעורב בו הרבה רגש, מבלי לגרוע במחוייבות הקבוצתית" 
 
 
 

נקודות החושך: המגנים והשחקנים הצעירים
אייל לחמן: "אין. חד וחלק".

טלסניקוב: "עצם זה שמדובר בנבחרת עם שחקנים צעירים, יכול להיות שתהיה התלהבות יתרה, לפעמים זה יגרום להם לקבל החלטות פזיזות אולי כי הם מאוד צעירים והרצון העז לזכות באליפות יכול להשפיע עליהם לרעה".

פיליפ לאם. מזרחי: &qout; (שי לוי)
פיליפ לאם. מזרחי: "מגן שלא עוזר להתקפה כי הוא יותר הגנתי" (שי לוי)

אלון מזרחי: "אני חושב שהמגן השמאלי והמגן הימני שלהם לא ברמה הכי גבוהה כמו מאייקון וסרחיו ראמוס לדוגמא שהם מגנים שתומכים בהתקפה. פיליפ לאם הקפטן הוא מגן שלא עוזר להתקפה כי הוא יותר הגנתי וזו בעיני נקודת תורפה דבר שאולי יכול לפגוע בהם במשחק נגד ספרד".

איך גרמניה יכולה להתמודד עם ספרד?
שלא תטעו,  נבחרת ספרד היא אלופת אירופה ואומנם עד כה המונדיאל הזה הוא לחלוטין המונדיאל של נבחרת גרמניה, אך חניכיו של דל בוסקה הם ללא ספק האיום הכי גדול על הטקטיקה והנחישות של הגרמנית. "קודם כל לעשות את מה שעשתה פארגוואי וזה לבטל את אינייסטה וללחוץ את ספרד בחלק הגבוהה שלהם", מנתח ז'אן טלסניקוב. "ללחוץ את צ'אבי ואת שחקני הקישור שלא יקבלו את הכדור עם הפנים וככה לספרד יהיה קשה לפתח את המשחק הטוב שלהם".

סמי ח´דירה. צריך לעצור את מרכז הקישור (רויטרס)
סמי ח´דירה. צריך לעצור את מרכז הקישור (רויטרס)

אייל לחמן מספק צד נוסף: "שוויינשטיגר וח'דירה יהיו המשמעותיים ביותר במשחק מאחר והם יצטרכו להתמודד מול משולש שחקנים ספרדי. במידה והם יצליחו, בכל שאר העמדות יהיה לגרמניה יתרון. גרמניה תצטרך לדעת שוייה משחק שמאלה, לאם יתקוף כל הזמן והבלם מימין, מאטרזאקר צריך לקבל את התנועות פנימה של וייה".

אלון מזרחי מסכם: "גרמניה צריכה להמשיך באותה יכולת במשחק קבוצתי, במשמעת טקטית, לעשות הגנה ולהיות סבלניים. מה שמייחד את הגרמנים זה שהם טובים מאוד בניצול המצבים שלהם, הם צריכים להגיע למצבים ולהמשיך לנצל אותם".

שווינשטייגר (רויטרס)
שוויינשטייגר. איך הוא יתמודד עם צ'אבי ואינייסטה? (רויטרס)

ספרד - על שום מה?
אלופת אירופה, ספרד, פתחה את הטורניר בהלם גדול דבר שהוביל אותה להפסד מול שוייץ החלשה במשחקה הראשון בטורניר. ההמשך כבר היה טוב יותר, את שלב הבתים סיימה ספרד במקום הראשון תוך שהיא עוברת את צ'ילה (שסיימה במקום השני), את שוויץ ואת הונדורס.

בשמינית הגמר, דרבי איברי בין ספרד של אינייסטה לבין פורטוגל של רונאלדו העצבני, ספרד לא הבריקה אבל הצליחה לסיים כמנצחת ועלתה לרבע. הנבחרת המפתיעה, פראגוואי נכנעה לספרד ברבע הגמר כששוב לא הבריקה אבל הצליחה בקצת יותר מ-90 דקות לעשות את העבודה. השאלה הגדולה, מתי ואם בכלל טורס יגיע לדרום אפריקה, ואם אכן יגיע, האם זה מה שיעזור לספרדים לעשות היסטוריה? אולי.

צ´אבי אלונסו. בורג משמעותי במרכז השדה (רויטרס)
צ´אבי אלונסו. בורג משמעותי במרכז השדה (רויטרס)

"ספרד נבחרת גדולה, הם למעשה קבוצה בפני עצמה, לא נבחרת של שחקנים אלא קבוצה. יש להם שחקנים עם יכולת אישית מצויינת דויד וייה מלך השערים, צ'אבי, אלונסו, אינייסטה ופיקה שיכולים במהלך אחד לגמור משחק ולהכריע אותו. הם משלבים את היכולת האישית שלהם ביכולת הקבוצתית הטובה. הם טובים יותר מגרמניה כי יש להם שחקנים איכותיים יותר", טוען אלון מזרחי.

ז'אן טלסניקוב: "יותר מהכל מייחד אותם תפיסת העולם שלהם – 'ככל שהכדור יותר אצלנו אנחנו יכולים להתיש את הנבחרת היריבה'. כמו שעשו לפורטוגל, הם מחזיקים בכדור כמה שיותר ובכך מעייפים את היריבה".

אינייסטה. רק שישמור על הכדור ברגליים שלו (GettyImages)
אינייסטה. רק שישמור על הכדור ברגליים שלו (GettyImages)

אייל לחמן: "ספרד היא אחת הנבחרות הנמוכות באליפות, מבחינת גובה השחקנים ושחקנים נמוכים מצטיינים במשחק מרגל לרגל והנעת כדור קצרה. ביורו האחרון ספרד טרפה את כל הקלפים כששיחקה עם שלישיית שחקנים נמוכים, סנה, צ'אבי ואינייסטה כשגם דויד סילבה לא ויקינג בלשון המעטה. היתרון הנוסף של ספרד הוא שהם יודעים לרווח את המשחק". 

שחקני המפתח: צ'אבי, אינייסה ודוד וייה
"צ'אבי, אינייסטה ודוד וייה שמאוד מסכנים את השער של היריבה. כמובן שיכולת מעולה של איקר קאסייאס היא משמעותית גם כן", מספר מזרחי על שחקני המפתח שלו.

צ´אבי. המנהיג השקט חייב להופיע מול גרמניה (רויטרס)
צ´אבי. המנהיג השקט חייב להופיע מול גרמניה (רויטרס)

טלסניקוב מוסיף: "אינייסטה וצ'אבי הם קברניטי הנבחרת, דרכם הכל עובר, אין התקפה שלא עוברת דרכם ואם הם בכושר טוב אז הנבחרת בכושר טוב. הם אלופים באחזקת הכדור. טורס עוד לא ממש פגע אבל הוא תמיד יכול להתעורר. אינייסטה וצ'אבי הם הכפתור של המנוע".

"ללא ספק וייה", מצהיר לחמן. "בין אם הוא משחק בשפיץ או בין אם הוא משחק שמאלה, הוא מסוגר החלוצים שההגנה לא יכולה ללמוד את התנועות שלהם. הוא כמעט ולא משחק עם הגב לשער וגם כשהוא בשפיץ הוא תמיד מסתנן מהגל השני ולא מהגל הראשון". 

דוד וייה חוגג. מחפש הכתרה כשחקן הטורניר (רויטרס)
דוד וייה חוגג. מחפש הכתרה כשחקן הטורניר (רויטרס)

נקודות האור: הקישור, וייה ומשחק האגפים
כשבודקים עם פרשננו מה הם רואים כנקודות האור של הנבחרת הספרדית, יש תמימות דעים. "קישור והתקפה יוצאים מן הכלל", מתחיל מזרחי במסע התשבוחות לספרדים. "קישור שמייצר לשחקני ההתקפה הרבה מצבי הבקעה. צ'אבי אלונסו, וכל מרכז השדה פשוט מבריקים ומשחקים חכם. בוסקטס הוא אומנם שחקן יותר אחורי אבל גם הוא תומך בהתקפה. הם מבשלים, משחקים בסבלנות ומבקיעים. פרננדו טורס עוד לא ביכולת טובה, אבל כשהוא יהיה טוב אז ספרד תהיה טובה עוד יותר. כדאי שהוא ישתפר לקראת גרמניה".

"היכולת שלהם לשחק דרך האגפים, דרך וייה ופדרו (כשהוא על המגרש)", ממשיך טלסניקוב באותו הקו. "זו נבחרת טכנית מאוד, יש להם רעב לעשות משהו שלא עשתה אף נבחרת ספרדית לפניהם. הם רוצים מנטאלית את הגביע יותר מכל דבר אחר".

ראמוס. להגנה של ספרד יש יתרון גדול במבנה שלה (רויטרס)
ראמוס. להגנה של ספרד יש יתרון גדול במבנה שלה (רויטרס)

"העובדה שיש לספרד שני שחקנים על כל קו, מגן וקשר זו נקודת היתרון הראשונה שלהם. נבחרות רבות אהבו בטורניר הזה לכווץ את השחקנים שהם לאמצע ודל-בוסקה אוהב עוד מימי ריאל מדריד את ה-4:3:3 עם קווים ובעיקר משולש קישור ויש לו את זה בנבחרת", מבהיר לחמן.

נקודות החושך: טורס, פציעתו של ססק ופויול הכבד
למרות שלדל בוסקה סגל רחב ומשופע כוכבים, אולי ההיעדרות של פרננדו טורס מהמונדיאל עד כה והחיסרון הצפוי של ססק פברגאס, יכולים להיות בעוכריו. אם טורס לא ימצא את הרשת ודוד וייה יסגר היטב, ספרד תהיה בבעיה גדולה וכוכב ארסנל לא יהיה שם כדי לעלות מהספסל ולשנות את המשחק, כפי שעשה מול פורטוגל ופראגוואי. "אני לא חושב שזה שטורס לא ביכולת טובה יכול להיחשב כנקודת תורפה מכיוון שיש מי שיחפה עליו", מסנגר מזרחי. "כשהוא ביכולת טובה, הוא מושך אליו את רוב ההגנה. לדעתי פויול הוא עקב האכילס של ספרד כי הוא קצת איטי מדי ומעניין יהיה לראות איך הוא יתמודד עם המהירות של הגרמנים".

פרננדו טורס. האם הלהיט של יורו 2008 יופיע סוף סוף? (רויטרס)
פרננדו טורס. האם הלהיט של יורו 2008 יופיע סוף סוף? (רויטרס)

טלסניקוב בוחר להתמקד בסוגיית העומק: "החוד שלהם והעומק לא בא לידי ביטוי במונדיאל, יש להם אחלה חרב אבל הלהב לא דוקרת מספיק. כשהגרמנים דוקרים זה מוות וכשהספרדים דוקרים זו פציעה בלבד. חסר להם יעילות בהתקפה וזה למרות היכולת של וייה. הוא קטלני אבל הוא ללא טורס".

אייל לחמן דווקא מאשים את הליגה האנגלית: "על טורס עוברת אותה מגיפה שעברה על השחקנים הגדולים ששיחקו העונה בקבוצות הבכירות באנגליה כמו דרוגבה, ג'רארד, רוני ולמפארד. הליגה האנגלית היתה השנה קשה מתמיד והיא פשוט סחטה את הכוכבים שלה עד תום. ככה גם פרננדו טורס שלא הגיע למונדיאל כי הוא סחוט מהעונה. אחד המרכיבים החשובים אצל בניטס זה חלוצים שלוחצים קדימה, טורס עשה אולי את הקילומטרז' הגדול ביותר בליגה ולכן הוא סחוט וחסר לספרד היום יותר מתמיד". 

פברגאס. אם לא יוכל לעלות מהספסל - מכה קשה לספרד (רויטרס)
פברגאס. אם לא יוכל לעלות מהספסל - מכה קשה לספרד (רויטרס)

איך להתמודד עם גרמניה? לנעול את מרכז המגרש בעיקר
אז אמנם ספרד אלופת אירופה, אך כאמור, היעדרותו של טורס, העובדה שמדובר במעמד חדש לנבחרת הזו וגם אולי הכבדות היחסית אם מסתכלים על גרמניה הדורסת, יכולים לגמור את הסיפור של הספרדים בטורניר. אז איך מתמודדים איתם? "ספרד אוהבת יתרון באגפים אבל נגד גרמניה לא יהיה לה את זה, ספרד חייבת לשמור על המערך שלה ולדאוג ששלישיית המרכז שלהם תנצח את שוויינשטייגר ואת ח'דירה", מנתח לחמן.

"דבר חשוב ביותר זה שבקו ה-4 שלהם בהגנה אין להם שחקן שמחפה לאור העובדה שגרמניה משחקת עם רביעייה קידמית ובמאבק הזה של 4 נגד 4 ספרד חייבת להיות מחושבת ומסודרת ורק ככה היא תצליח להתמודד עם הגרמנים".

ויסנטה דל בוסקה. המשחק המסודר שלו הורג יריבות (רויטרס)
ויסנטה דל בוסקה. המשחק המסודר שלו הורג יריבות (רויטרס)

אלון מזרחי בוחר להתמקד באירגון של דל בוסקה: "יהיה קשה כי הם מאוד מאורגנים אבל היכולת האישית של שחקני ספרד היא היתרון והם צריכים להתשמש בזה. הם צריכים להניע את הכדור ולהגיע ליד השער. דויד וייה הוא לא סתםמלך השערים של הטורניר".

"יותר מהכל צריך לבלום אותם במרכז המגרש", טוען טלסניקוב, "ללחוץ את שחקני ההגנה שלא יצליחו להוציא התקפות מתפרצות. לשחק אגרסיבי במרכז ולמנוע אפשרויות להמתפרצות. להיות קרובים לפודולסקי ולאוזיל".

פויול עוצר את ריברוס. הכבדות שלו תשפיע מול ההגנה הגרמנית? (רויטרס)
פויול עוצר את ריברוס. הכבדות שלו תשפיע מול ההגנה הגרמנית? (רויטרס)

ראש בראש מאמנים: אין הכרעה
אז מה יכריע את המאבק המדובר? טורס, וייה ואינייסטה או פודולוסקי, מולר וקלוזה? אפשר לומר שבמעמד שכזה, למאמן אחריות ענקית והפעם מדובר בשני מאמנים שעד כה מבריקים במונדיאל. "דל בוסקה של ספרד הוא מאמן עם הרבה ניסיון, יואכים לב היה עוזרו של קלינסמן ועבד איתו בנבחרת הרבה שנים ככה שמהבחינה הזו מדובר בשני מאמנים מאוד מנוסים ואיכותיים. אני בטוח שהם יכינו את השחקנים שלהם למשחק הזה ברמה הכי גבוהה וטובה שלהם. אין לי ספק שהם יעשו מינימום טעויות".

אייל לחמן ממשיך באותו הקו: "דל בוסקה התלבש יפה בתוך הכדורגל הספרדי, הוא בא ממחלקת הנוער של ריאל מדריד והוא מאמין גדול בטכניקה. יואכים לאב התחספס מאוד בקבוצות בליגה האוסטרית ובליגה הגרמנית וגם בעבודה שלו עם קלינסמן. מבחינה הגנתית לאב הוא מורה דרך פנטסטי, מבחינה התקפית הוא דומה מאוד לדל בוסקה.

יואכים לב (שי לוי)
יואכים לב. טלסניקוב: "מביא מודרניזציה קלאסית" (שי לוי)

דל בוסקה מאמין תמיד בחלוץ אחד בשפיץ ושניים בצדדים בעוד לאב מאמין בשני שחקני שפיץ כשאחד משחק מאחורי השני. דל בוסקה משחק עם שני עושי משחק במרכז וקשר אחורי מאחוריהם בעוד לאב אוהב לשחק עם שני קשרים בלבד שבקו אחד במרכז".

טלסניקוב בעט המודרניזציה של לאב: "שמרנות וערכים אל מול חוצפה ותעוזה. מטאדור לעומת עיט. אני רואה את יואכים לב כיותר קליל ומודרני לעומת דל בוסקה. לב מביא מודרניזציה קלאסית ביחד עם חופצה ודל-בוסקה יותר שמרן באישיות שלו, עם ערכים. אם שמים אותם על המשקל יש איזון, מצד אחד הניסיון של דל-בוסקה ומצד שני החוצפה של לב הם שונים באישיות". 

 
 לחמן: דל בוסקה מאמין תמיד בחלוץ אחד בשפיץ ושניים בצדדים בעוד לאב מאמין בשני שחקני שפיץ כשאחד משחק מאחורי השני. דל בוסקה משחק עם שני עושי משחק במרכז וקשר אחורי מאחוריהם בעוד לאב אוהב לשחק עם שני קשרים בלבד שבקו אחד במרכז 
 
 
 

הימור, כמה כמה ייגמר? מי עולה לגמר?
אלון מזרחי: "מתוך שלושת הנבחרות שהימרתי עליהן להגיע לגמר, שתיים עפו, ארגנטינה וברזיל... אני מחזיק אצבעות לספרד, אני אוהב את הכדורגל המרהיב שלהם ואת היכולת האישית הנהדרת של השחקנים".

טלסניקוב: מאמין שיהיה 1:2 לגרמניה, ספרד יובילו אבל גרמניה תעלה".

רובן וקאוט. אז מי תעלה לגמר נגדם? (רויטרס)
רובן וקאוט. אז מי תעלה לגמר נגדם? (רויטרס)

אייל לחמן: "ספרד במקרה הטוב מבקיעה שער אחד, רביעיית ההגנה של ספרד לא תצליח להחזיק את הרביעייה הקדמית של גרמניה. אני חושב שייגמר 1:3 לגרמניה".

לכתבה זו התפרסמו 31 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 31 תגובות ב-30 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
30
antonio07/07/2010 21:00
פויול כבד?הבלם הכי טוב בעולם וגם שהוא כבד לא יכולים לעבור אותו ופיליפ לאם לא מהמגינים הטובים בעולם והוא הגנתי?הוא מהטובים בעולם והוא תוקף יותר מאשר מגן וגרמניה מתבססת רק על מתפרצות רוב הגולים נגד אנגליה וארגנטינה היו במתפרצות
השב   •  10
אהרון אוהד חיפה08/07/2010 08:31
אבל הם לא הכניסו את זה .עלאק כבד עשב להם בית ספר להגנה ועוד ניצח תמשחק מאיפה הכתבים האלה?
השב   •  00
29
אלעד07/07/2010 19:34
שמתי את התמונה הזאת, תמונת רקע
השב   •  00
28
ציון07/07/2010 19:08
הבלם הטוב בעולם!
השב   •  00
27
דני07/07/2010 17:53
כסיאס-נויר כסיאס
 פויול -פרידריך פויול
ראמוס-לאם לאם
פיקה-מרטזאקר פיקה
כפדוילה-בואטנג בואטנג
אלונסו-חדירה חדירה
בוסקטס - שונשטיגר שונשטיגר
צאבי-אוזיל צאבי
איניסטה-קרוס איניסטה
פודלסקי-טורס פודלסקי
וייה-קלוזה תיקו
דל בוסקה - לב לב
יוצא 5-5
השב   •  00
26
אלון מזרחי07/07/2010 17:05
השב   •  10
25
יושב שער 5 שער כו מרגש!07/07/2010 17:04
יאללה ספרד תפרקו תגרמנים! מי שבעד (כחול)
השב   •  11
24
מריקו07/07/2010 17:02
השב   •  00
23
להב אטיאס07/07/2010 16:53
דוד וייה בדקה ה - 65
השב   •  00
22
ח07/07/2010 16:30
פיליפ לאם לא עושה התקפה ! ח
השב   •  10
21
לא מבין07/07/2010 16:27
השב   •  01
20
אלון מזרחי07/07/2010 16:25
מזרחי ראית את משחקי נבחרת גרמניה ? טיפש כזה.
השב   •  10
19
בטח שמבין יותר מאלון מזרחי07/07/2010 16:24
כמה טיפש אתה יכול להיות ?
השב   •  10
18
בכיין עם דאבל07/07/2010 16:15
ממוצע הגיל של שחקני ההרכב של גרמניה הוא 25.5 - בערך שיא הקריירה של שחקן כדורגל, ממוצע הגיל של הספרדים הוא 27, כך שההבדל הוא לא כזה גדול, רבים משחקני גרמניה שיחקו ביורו ובמונדיאל הקודם, כך שלא ברור על מה ההייפ הזה של נבחרת צעירה, לא מנוסה, סקסית, שומרת מצוות.. חלאס, חבר''ה! אורוגואיי אגב - 26.5. רק הולנד חטייארים.
השב   •  10
17
dd07/07/2010 16:12
המון כוכבים - דויד ויה אחד. רוב הנצחונות שלהם היו מהברקה של דויד ויה בדקות הסיום.
השב   •  00
16
אבי07/07/2010 16:10
השב   •  00
15
הדר07/07/2010 16:03
פויול תותח ענק עצום ידפוקים
השב   •  00
14
rasta man07/07/2010 15:38
השב   •  00
13
ווינר07/07/2010 15:27
השב   •  00
12
המלך בצהוב07/07/2010 15:25
הם חלק חשוב מאוד בספר! צ''אבי אלונסו, לטעמי מוסר מסירות ארוכות נכי טוב בעולם וסרחיו ראמוס אחרי מייקון המגן הטוב בעולם בעל משחק הגנה ומשחק לחימה משובח. לשניהם גם רוח לחימה אמיתית והם לא חודלים מלעבוד!!
השב   •  00
11
מושון07/07/2010 15:21
השב   •  00
10
עופר האורגינל07/07/2010 15:20
ויאללה ספרד!
השב   •  10
9
הפועליסט07/07/2010 15:09
הכלבה אמרה
השב   •  00
8
ג''ימי07/07/2010 15:08
את המונדיאל ברזיל או איטליה כבר לא שם אפאחד לא יכול לעצור אותה מהקבוצות הקטנות האלה
השב   •  01
7
שד אדום07/07/2010 15:08
אבל במונדיאל הזה הם לא הראו כלום. אז מה זה השטויות האלה?
השב   •  10
6
מכבי או מוות07/07/2010 15:08
מי שאוהב אותו אדום מי שרוצה שהוא יעוף כבר מהטלויזיה ויפסיק להפריע לנו לראות משחקים כחול
השב   •  01
5
אמיר07/07/2010 14:56
השב   •  00
4
תותחן07/07/2010 14:51
פברגאס שחקן יותר איכותי ממנו, הוא פותח רק בגלל שהוא משחק בברצלונה.
הצמד חמד גמדים חייבים לשחק לא
השב   •  00
3
אשדודי07/07/2010 14:45
התמנון אמר.
השב   •  00
2
מיצי07/07/2010 14:32
השב   •  00
1
מישו07/07/2010 14:26
פויול המגן הכי טוב בעולם! יחד עם פיקה בחוליית ההגנה של ספרד יש להם הגנה קטלנית. פויול יש לו עבודת רגליים שלא פעם הצילה את ברצלונה ובטוח הצילה ותציל את ספרד!
השב   •  10
אסור לפספס
נגןחגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
חגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
נגןמה שהשופט הזה עשה? אף אחד לא האמין!
מה שהשופט הזה עשה? אף אחד לא האמין!
נגןצרות של עשירים: שאקיל שכח שקנה אוטו חדש
צרות של עשירים: שאקיל שכח שקנה רכב חדש
נגןמי הפך את ליאור רפאלוב למנקה בריכות?
מי הפך את ליאור רפאלוב למנקה בריכות?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */