יום חמישי, 18.12.2025 שעה 06:54
מונדיאל 2026 26-27
 בית 1 
00-00מקסיקו1
00-00דר' אפריקה2
00-00דרום קוריאה3
 בית 2 
00-00קנדה1
00-00קטאר2
00-00שווייץ3
 בית 3 
00-00ברזיל1
00-00מרוקו2
00-00האיטי3
00-00סקוטלנד4
 בית 4 
00-00ארה"ב1
00-00פרגוואי2
00-00אוסטרליה3
 בית 5 
00-00גרמניה1
00-00קוראסאו2
00-00חוף השנהב3
00-00אקוואדור4
 בית 6 
00-00הולנד1
00-00יפן2
00-00טוניסיה3
 בית 7 
00-00בלגיה1
00-00מצרים2
00-00איראן3
00-00ניו-זילנד4
 בית 8 
00-00ספרד1
00-00קייפ ורדה2
00-00ערב הסעודית3
00-00אורוגוואי4
 בית 9 
00-00צרפת1
00-00סנגל2
00-00נורבגיה3
 בית 10 
00-00ארגנטינה1
00-00אלג'יריה2
00-00אוסטריה3
00-00ירדן4
 בית 11 
00-00פורטוגל1
00-00אוזבקיסטן2
00-00קולומביה3
 בית 12 
00-00אנגליה1
00-00קרואטיה2
00-00גאנה3
00-00פנמה4

גאוות יחידה - גאנה נושאת את הדגל האפריקני

בלי אסיין מוכיחים הכוכבים השחורים עד כמה היא התקרבה לאירופה. כשכולם חגגו לפני, גאנה חוגגת תוך כדי (אסף אבולעפיה, שליח ONE לדרא"פ)

|
פנסטיל שוב עם דגל גאנה (רויטרס)
פנסטיל שוב עם דגל גאנה (רויטרס)

הנבחרת האפריקאית הכי אירופאית ברבע גמר הגביע העולמי. הנציגה היחידה של היבשת שהיתה מוכנה למונדיאל, חשבה ונשמה מונדיאל תקופה ארוכה, עבדה חודשים ארוכים כדי להגיע מוכנה למשחקים, היא הנציגה של היבשת השחורה, שהמונדיאל עבורה הוא לא כישלון חרוץ. 

לא צריך לצאת מפרופורציות, "הכוכבים השחורים" הם עדיין נבחרת בינונית ומוגבלת מאוד, אבל המאמן מילובאן ראייבץ', הפך את גאנה לנבחרת אירופאית לכל דבר. אופי, טקטיקה והרבה לב הספיק לגאנה כדי לרשום הישג מצויין מבחינתה. והכל בלי השחקן מספר אחת של הנבחרת: מיקאל אסיין. אסמואה ג'יאן הוא בהחלט הפתעה חיובית וקווין פרינס בואטנג, אותו אברהם גרנט מכיר היטב, לא יתקשה למצוא קבוצה גדולה בקרוב. השניים האלה הבריקו על רק העבודה הקשה שכל השאר נתנו על המגרש.

השאלה המתבקשת היא: למה גאנה כן ודרום אפריקה, ניגריה, חוף השנהב וקמרון לא? כי גאנה התכוננה למונדיאל הרבה יותר מכמה חודשים, כי גאנה היא הנבחרת שמשחקת כמו נבחרת הכי אירופית וכי גאנה פשוט לא התנהלה כמו שכונה. כל האפריקאיות חגגו לפני, גאנה חוגגת תוך כדי.

גאנה מתפתחת תוך כדי המשחקים וזה הקלף שעומד לטובתה. הנבחרת ששיחקה אמש נגד ארה"ב היא לא אותה נבחרת שניצחה בקושי 0:1 את סרביה במשחק הראשון. כבר נגד גרמניה, "הכוכבים השחורים" הראו עד כמה הם מסודרים ואף אחד לא הופתע מהניצחון על האמריקנים.

הישראלים כובשים את דרא"פ

קמרון למשל החלה לשחק רק בדקות האחרונות בהפסד לדנמרק והראתה עד כמה היא מוכשרת ועד כמה היא נמנמה כל המונדיאל, דרום אפריקה סיפרה לעצמה שהיא נבחרת טובה, האמינה והכל התפוצץ לה בפנים ונבחרת ניגריה הוכיחה עצמה כנבחרת נאיבית, בעיקר בגלל ההחמצות בסיום נגד דרום קוריאה. קמרון וניגריה התחילו לשחק רק כשהן היו עם הגב אל הקיר. גאנה עשתה את זה הרבה לפני. זאת הסיבה שאניימה באימון הפועל ופנסטיל היום באימון שחרור בדרום אפריקה.

מילים טובות מגיעות גם לארה"ב שהוכיחה שהיא ממשיכה להתקדם ממשחק למשחק, התקדמות שהחלה במונדיאל שהיא עצמה אירחה ב-1994 עד למצב שהיא שולטת ברוב המשחק בשמינית הגמר, למרות שהיא בסופו של דבר סיימה את הערב מאוכזבת. הנבחרת של בראדלי הולכת צעד אחר צעד כמו שכתוב בספר של המאמן בראדלי. מבריקה היא לא, אבל היא עוד תגיע לפרקים האחרונים של הספר, שיבשרו אולי עד חצי הגמר בעוד 4 שנים בברזיל.

ברדלי. אולי בעוד 4 שנים הנבחרת שלו תתקדם לכיוון חצי הגמר (רויטרס)
ברדלי. אולי בעוד 4 שנים הנבחרת שלו תתקדם לכיוון חצי הגמר (רויטרס)

ההגעה של הגנאים לשמונה הגדולות במונדיאל די מפתיעה, בעיקר לאור העובדה שהכדורגל שהיא שיחקה עד כה די משעמם ולא מלהיב. ראייבץ' מצליח מדי משחק להוציא את המקסימום מהנבחרת שלו והשליטה בקבוצה שלו מושלמת. גם הכנסתו של סטפן אפייה הוותיק הוכיחה את עצמה כמוצלחת, אחרי שהשחקן שלט בקצב המשחק והוריד הרב עומס משאר השחקנים.

גאנה עומדת בפני היסטוריה נדירה מבחינתה, מפגש עם נבחרת אורוגוואי ברבע הגמר. לא ארגנטינה, לא ברזיל וגם לא ספרד. הקבוצה של דייגו פורלאן היא מתמודדת רצינית על הפתעת הטורניר אחרי קמפיין מצויין ומהמפגש הזה תצא אחת לפיינל פור, הפתעה גדולה בעד עצמה.

 
 גאנה עומדת בפני היסטוריה, מפגש עם אורוגוואי ברבע הגמר. לא ארגנטינה, לא ברזיל וגם לא ספרד. מהמפגש הזה תצא אחת לפיינל פור, הפתעה גדולה בעד עצמה 
 
 
 

אורוגוואי מוכשרת מגאנה, יש לה שחקנים טובים יותר והיא הפייבוריטית במשחק, אבל כשכל יבשת אפריקה עומדת מאחורי "הכוכבים השחורים", הכל יכול להיות. הנבחרת הקשוחה של ראייבץ', שספגה ביקורת שלב הבתים הבינוני שלה, עוד עשויה להגיע לחצי גמר המונדיאל. ומשם, אפשר רק לחלום. כוכבים אולי יש רק בשמיים, אבל "כוכבים שחורים" בהחלט ישנם במונדיאל.

ואיך אפשר בלי ג'ון פנסטיל: עוד ניצחון ועוד חגיגה עם הדגל. עד מתי ג'ון ג'ון?

אסמואה חוגג. גאנה ברבע הגמר (רויטרס)
אסמואה חוגג. גאנה ברבע הגמר (רויטרס)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */