יום חמישי, 18.12.2025 שעה 06:53
מונדיאל 2026 26-27
 בית 1 
00-00מקסיקו1
00-00דר' אפריקה2
00-00דרום קוריאה3
 בית 2 
00-00קנדה1
00-00קטאר2
00-00שווייץ3
 בית 3 
00-00ברזיל1
00-00מרוקו2
00-00האיטי3
00-00סקוטלנד4
 בית 4 
00-00ארה"ב1
00-00פרגוואי2
00-00אוסטרליה3
 בית 5 
00-00גרמניה1
00-00קוראסאו2
00-00חוף השנהב3
00-00אקוואדור4
 בית 6 
00-00הולנד1
00-00יפן2
00-00טוניסיה3
 בית 7 
00-00בלגיה1
00-00מצרים2
00-00איראן3
00-00ניו-זילנד4
 בית 8 
00-00ספרד1
00-00קייפ ורדה2
00-00ערב הסעודית3
00-00אורוגוואי4
 בית 9 
00-00צרפת1
00-00סנגל2
00-00נורבגיה3
 בית 10 
00-00ארגנטינה1
00-00אלג'יריה2
00-00אוסטריה3
00-00ירדן4
 בית 11 
00-00פורטוגל1
00-00אוזבקיסטן2
00-00קולומביה3
 בית 12 
00-00אנגליה1
00-00קרואטיה2
00-00גאנה3
00-00פנמה4

הנשק הסודי של נבחרת אוסטרליה: ג'ון טרבולטה

מונדיאל: הכוכב ההוליוודי ביקר באימון ה"סוקרוס", שיפגשו הערב ב-21:30 את גרמניה. הקשר ואלרי: "היתה חוויה". לאם: "אנו טובים יותר מאשר ב-2006"

|
טרבולטה רוקד באימון של נבחרת אוסטרליה (רויטרס)
טרבולטה רוקד באימון של נבחרת אוסטרליה (רויטרס)

לא הרבה מותירים סיכוי לנבחרת אוסטרליה בבית 4 של המונדיאל, בו תתמודד מול סרביה, גאנה וגרמניה אותה תפגוש הערב (ראשון) ב-21:30 בדרבן.

למרות כוכבים כמו הארי קיואל וטים קייהיל, ספק אם ה"סוקרוס" יצליחו להשתחל לאחד משני המקומות הראשונים בבית ואם יסיימו את גביע העולם כבר אחרי 3 משחקים, זו לא תהיה הפתעה.

אולי בשל כך, האוסטרלים נעזרו בהכנותיהם למפגש מול גרמניה בלא אחר מאשר, ג'ון טרבולטה. הכוכב ההוליוודי הגיע לדרום-אפריקה במטוסו הפרטי, אותו הטיס, במטרה לתמוך בקיואל וחבריו ואף רקד עם קשר גלאטסראיי וקייהיל במהלך אחד האימונים.

קארל ואלרי, קשר נבחרת אוסטרליה, התייחס לאורח המפתיע: "אני אוהב לראות את הסרטים של טרבולטה ועבורי, זו היתה חוויה נהדרת לפגוש אותו פנים מול פנים".

בפן המקצועי, באוסטרליה מאמינים ביכולת להפתיע ולשם כך ככל הנראה יחזירו את ברט אמרטון המנוסה להרכב וג'ייסון קולינה, שיחגוג את הופעתו ה-50 ולרוב משחק באגף ימין, למרכז השדה.

אמרטון סיפר על ההכנות בשבוע האחרון: "התאמנתי טוב בשלושת הימים האחרונים, אני מרגיש טוב ומוכן לשחק. היינו מאוד זהירים בשבועות האחרונים כדי שאני אהיה בסדר. כמובן שזו לא היתה הכנה אידיאלית, אבל זה נהדר לחזור. מבחינתי, אני יכול לשחק 90 דקות, אבל זו כבר החלטה של המאמן ומה שלא יהיה, אעמיד את עצמי לרשותו".

טרבולטה (רויטרס)
טרבולטה מקבל מהשחקנים את החולצה מספר 10 (רויטרס)

אמרטון גם התייחס ליחסי הכוחות מול הפייבוריטית הגדולה של בית 4: "כולם מסתכלים עלינו כאנדרדוג, אבל אנחנו מאמינים ביכולת שלנו. אנחנו מאמינים שנוכל לצאת עם משהו. זה מבחן גדול עבורנו, לאורך ההיסטוריה גרמניה תמיד הצליחה בגביעי עולם, אבל יש לנו נבחרת מספיק טובה כדי לאתגר כל אחד ביום נתון

על היתרונות של ה"סוקרוס" הוסיף: "יש הרבה דברים טובים בנבחרת. יש המון ניסיון, היינו כבר שם. אנחנו נבחרת שקשה מאוד לנצח כי אנחנו מכירים אחד את השני מצויין. מה שטוב הוא שאפילו כשאנחנו לא משחקים טוב, אנחנו יכולים לסחוט תוצאות".

טרבולטה וקיואל (רויטרס)
טרבולטה וקיואל. הכוכב ההוליוודי יעזור לאוסטרליה להפתיע? (רויטרס)

במחוזותינו רגילים לראות את האנדרדוג נועל את ההגנה כדי לצאת עם תיקו, אמרטון לא חושב שכך יהיה הפעם: "נבוא למשחק כמו בכל פעם. נרצה לבסס את עצמנו ונקווה לשחק כדורגל מהנה, אבל אני לא חושב שבאיזושהי צורה נבוא לשם ונהרוג את המשחק, זה בטוח. נהדר לחזור למונדיאל פעם נוספת, לקבל עוד הזדמנות. נקווה שנצליח להשיג משהו גדול עם הנבחרת הזו".

החשש הגדול ביותר מגיע מכיוונו של איש המפתח, טים קייהיל, שסובל מפציעה בצווארו ובמשך השבוע התאמן לבד בשל כך. למרות החשש, הוא אמור להיות כשיר. הארי קיואל, שבאופן מסורתי נוטה להיפצע, דווקא עבר את מבחן הכשירות וצפוי לפתוח במערך של המאמן, פים ורביק, שככל הנראה יורכב מ-4-5-1.

פיליפ לאם: הנבחרת רעבה
מנגד, הגרמנים מגיעים עם המון ביטחון ושואפים לשדרג את ההישג מהטורניר אותו אירחו ב-2006, אז הגיעו לחצי הגמר. למאמן יואכים לאב אין דאגות לגבי פציעות, בניגוד לנבחרות גדולות אחרות. מי שצפוי לפתוח בין הקורות הוא מנואל נויר, למרות ביקורת רבה עליו בגרמניה.

בעמדת החלוץ הבודד לאב צפוי להעדיף את מירוסלב קלוזה על פני קקאו. סמי ח'דירה יתפוס את מקומו של מיכאל באלאק הפצוע בקישור, בעוד במרכז ההגנה ישתפו פעולה פר מרטסאקר וג'רום בואטנג.

פיליפ לאם יואכים לאב (רויטרס)
פיליפ לאם יואכים לאב באימון של גרמניה (רויטרס)

הקפטן פיליפ לאם כבר לא יכול לחכות לשריקת הפתיחה בדרבן: "הנבחרת הזו רעבה, אפשר לראות את זה בכל אימון, האינטנסיביות וההתלהבות מאוד גבוהות. זו הנבחרת הגרמנית הכי טובה ששיחקתי בה, אנחנו יותר טובים מאשר ב-2006".

כשנשאל איפה הנבחרת הזו עומדת בהשוואה לזו שנכנעה בגמר יורו 2008 לספרד אמר לאם: "יש לנו יותר שחקנים שיכולים לנצח במצבי אחד על אחד. יותר שחקנים חזקים מבחינה טכנית ושנהנים עם הכדור - כלומר, פחות 'גרמנים טיפוסיים' וזה משהו מאוד טוב עבורנו".

פיליפ לאם (GettyImages)
פיליפ לאם: "יש לנו פחות שחקנים 'גרמנים טיפוסיים'" (GettyImages)

לאם הפך לקפטן בעקבות פציעתו של באלאק וכעת הוא, ביחד עם בסטיאן שוויינשטייגר ולוקאס פודולסקי, אמון על הובלת הסגל במונדיאל. מול אוסטרליה הוא מאוד רוצה לפתוח ברגל ימין, בדרך להצלחות בטורניר: "אנחנו רוצים להתחיל עם ניצחון, כמובן. זה יעזור לביטחון של הקבוצה הצעירה הזו. נהיה חייבים לכפות את המשחק שלנו, להניע את הכדור כמה שיותר מהר. אנחנו עדיפים עליהם מבחינה טכנית, אבל נצטרך להיות זהירים כי הם מאוד טובים במתפרצות וחזקים בכדורי גובה".

מנהל הנבחרת וכוכב העבר שלה, אוליבר בירהוף, הוסיף: "יש לנו פוטנציאל נהדר, אבל עכשיו הגיע רגע האמת. המשחק בין דרום אפריקה למקסיקו היה יריית הפתיחה, עכשיו הדברים נהיים רציניים".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */