אלופת המדינה בכדוריד מכבי תל אביב ערכה היום (רביעי) מסיבת עיתונאים רשמית לרגל פתיחת העונה בגן אירועים בפתח תקווה. במועדון מקווים כי ההפסד השבוע להפועל רמת השרון בגביע השופטים אינו יעיד על המשך העונה, שתפתח רשמית ב-23 בספטמבר.
השינויים הרבים שנעשו בליגת הכדוריד בקיץ האחרון לא פסחו גם על האלופה, שהחליפה את מאמנה בעונה שעברה, נלה מאטיץ', ובמקומו החתימה את מאמן נבחרת ישראל לשעבר, דראגן ג'וקיץ'. נוסף על כך, בוצעו כמה שינויים בסגל השחקנים, כאשר ולדי קופמן עבר למכבי ראשון לציון ובמקומו הוחתם המרכז אלכס סיצ'נקו מרמת השרון. שוער נבחרת ישראל דן טפר הצטרף מאס"א תל אביב על חשובנו של מילאן קוסאנוביץ', ששוחרר ומי שישמש כשוער שני יהיה זנגה ג'ורג'ביץ', שוער העבר של מכבי ת"א, שהגיע על תקן מאמן שוערים ויירשם גם כשוער למשחקים.
 |
שחקני מכבי תל אביב. מקווים להגיע רחוק (איציק בלניצקי) |
|
|
המקשר הסרבי, בויאן בוטוליה, המוכר לחובבי הכדוריד בארץ, חוזר לשתף פעולה עם החברים בצהוב, אך על פי סיכום שערך עם המועדון, יעשה זאת רק במסגרת האירופאית בשלב זה. רגע לפני היציאה למסע להגנת תואר האליפות, תעמוד בפני הצהובים משוכה לא פשוטה כאשר יפגשו את בראגה, אלופת פורטוגל, במוקדמות ליגת האלופות, זאת במסגרת בית מרובע באוסטריה, שבסופו רק אחת תעלה למפעל הבכיר ביבשת. אם יודחו, התל אביבים ייקחו חלק בגביע האיגוד האירופאי.
יושב ראש הקבוצה אייל פולינגר פתח את מסיבת העיתונאים: "הכדוריד באירופה תפס תאוצה גדולה. אנחנו מקווים שגם נצליח לעשות זאת בארץ. אנחנו נעשה הכל כדי לנצח ולעבור את שלב הבתים כדי להתברג לליגת האלופות. כרגע אנחנו מאמינים במי שיש פה ואנחנו לא חושבים על ביצוע שינויים נוספים".
 |
דבדה, ג´וקיץ´ ופולינגר במהלך מסיבת העיתונאים (איציק בלניצקי) |
|
|
מאמן הקבוצה החדש דראגן ג'וקיץ' סיפר על הרגשתו: "עוד שלושה ימים יש לנו משחק קשה מול אחת מהקבוצות החזקות באירופה. אנחנו קרובים מאוד להיות מוכנים למפגש. כל אחד מהמשחקים האלה קובע. אנחנו רוצים להמשיך את הדרך מהעונה שעברה וכמובן שגם לשמור על האליפות אבל הפעם לעלות עוד שלב גם בצד האירופאי.
ג'וקיץ' הוסיף: "בשבילי זה כמו לחזור הביתה, יש פה שחקנים מהנבחרות הישראליות שאימנתי כך שההכנה שלנו מבחינת היכרות הייתה יותר נוחה. אנחנו צריכים לשחק מול קבוצה לא פשוטה בכלל ונצטרך להוכיח את עצמנו מולם למרות הכל. המטרה שלנו להישאר באירופה ולהצליח במפעל הזה כמה שיותר".
עומר דבדה קפטן מכבי תל אביב התייחס לפתיחת העונה תחת ג'וקיץ', שהיה גם מאמנו בנבחרת: "אנחנו מודים להנהלה שלנו שנתנו לנו את ההזדמנות לשחק בליגת האלופות והלוואי וזה יפתח דלת לשאר הקבוצות מהארץ. אנחנו מכירים את השיטה והסגנון של דראגן, עבדנו קשה באימונים בשביל לרשום משחק אחד טוב נגד בראגה ולהגיע לבתים כמו שאנחנו חולמים. יש לנו מאמן בטופ העולמי כל והשחקנים מרוצים מזה שהוא הגיע".