מערכת ONE
|

נבחרת שבדיה חוגגת (רויטרס)
הסינדרלה של טורניר כדורגל הנשים האולימפי בריו מסרבת לחזור להיות לכלוכית. אחרי שהדיחה את נבחרת ארצות הברית ברבע הגמר, נבחרת שבדיה ניצחה הערב (שלישי) גם את המארחת ברזיל באצטדיון המראקנה המלא מפה לפה, שוב בתום דו קרב פנדלים דרמטי. בגמר, יפגשו את נבחרת גרמניה, שגברה 0:2 על קנדה.
ברזיל - שבדיה 0:0 (4:3 בפנדלים)
בשלב הבתים, כזכור, הביסו הברזילאיות את השבדיות 1:5 עם צמדים של מרתה ובאטריז, אלא שמאז עבר הרבה זמן במונחי טורניר שכזה. הנבחרת הסקנדינבית שהעפילה לרבע הגמר בקושי מהמקום השלישי בבית, הצליחה להנחיל הפסד ראשון בטורניר לנבחרת המארחת, שזכתה לדחיפת הקהל.
120 דקות המשחק היו בשליטה מוחלטת של הברזילאיות, שבעטו לעבר השער לא פחות מ-33 פעמים, לעומת 6 בלבד של יריבתן (2:10 בבעיטות למסגרת) ושלטו בכדור 65 אחוז מהזמן. אלא ששחקניות המארחת לא היו חדות מול השער, וכשכבר כן היו, נעצרו אצל השוערת הדוויג לינדאהל.
 |
רפאלה מנחמת את מרתה (רויטרס) |
|
|
אחרי 0:0 בתום הזמן החוקי המשחק הלך לדו קרב בעיטות הכרעה מהנקודה הלבנה. מרתה דייקה ראשונה לברזיל, לוטה שלין השוותה, לאחר מכן הגיעו החמצות משני הצדדים - של כריסטיאן מחד ושל קוסובר אסלאני מנגד. במצב של 3:3 ניגשה אנדרסה לבעיטה החמישית, אך נעצרה אצל השוערת וליסה דלקוויסט הקשרית הוותיקה סגרה את הסיפור עם 3:4. ושלחה את שבדיה לחגוג.
עבור השבדיות מדובר בהעפלה ראשונה בהיסטוריה לגמר הטורניר האולימפי, כאשר ההישג הטוב ביותר שלהן עד כה היה המקום הרביעי ב-2004. הברזילאיות, שחלמו על זכייה ראשונה בביתן אחרי שבשני הטורנירים האחרונים זכו בסגנות, נותרות ללא התואר ויקוו להשיג לפחות את מדליית הארד במשחקן האחרון.
גרמניה - קנדה 0:2
מי שיתמודדו מול השבדיות בגמר הן בנות נבחרת גרמניה, מדליסטית הארד משלושת הטורנירים האולימפיים האחרונים. הגרמניות החזקות הפסידו לקנדיות 2:1 בשלב הבתים, אך נקמו גם הן ברגעי ההכרעה. מלני בהרינגר (21) כבשה ראשונה מהנקודה הלבנה ואילו שרה דבריץ הכפילה והשלימה את הניצחון (60). גמר ראשון בהיסטוריה גם לנבחרת גרמניה, שתנסה להשלים זכייה במדליית הזהב.
 |
שרה דאבריץ חוגגת (רויטרס) |
|
|