מערכת ONE
|

חפץ חשוד שהתגלה בברזילרגעי בהלה קטנים במשחקים האולימפיים בריו. יחידה לסילוק פצצות ביצעה היום (שבת) פיצוץ מבוקר של חפץ חשוד, אשר נמצא סמוך לקו הסיום בתחרות אופני הכביש. צוות השיטור חקר את האיזור לאחר שמספר עיתונאים שמעו רעש של פיצוץ ואף הרגישו רעד באדמה.
חשוב לציין כי כוחות השיטור השתלטו על האירוע במהרה. החפץ, אשר גרם לדאגה גדולה, היה תיק קטן ובמשטרת ריו דה ז'ניירו טענו כי הפיצוץ היה סך הכל אמצעי זהירות. תריסר שוטרים סגרו את האזור ולא דווח על נפגעים ומרוץ אופני הכביש שהתנהל במקביל נמשך כרגיל.
הדובר הרשמי של המשחקים האולימפיים בריו אמר: "כוחות האבטחה מצאו חפץ חשוד ליד מסלול אופני הכביש, כחלק מנקיטת אמצעי זהירות הם ביצעו פיצוץ מבוקר. איץ שום השפעה של הפיצוץ על המרוץ, שימשיך כסדרו". כזכור היום החלו המשחקים האולימפיים באופן רשמי לאחר טקס הפתיחה המרשים ובריו כעת החלו לשים דגש על המצב הביטחוני וקיים חשש גדול לניסיון פיגוע בעיר.