יותר מ-11,00 ספורטאים ייקחו חלק במשחקים האולימפיים בשבועיים וחצי הקרובים. לרובם, המשחקים הם הזדמנות להגשים חלום, להגיע לשיא בקריירה המקצוענית ולזכות בפרס כספי צנוע, אך חלק קטן מהאתלטים נהנה מהכנסות עתק והפערים בין הענפים השונים רק גדלים.
מחקר פנימי בארצות הברית, אשר עקב אחר ספורטאים לפני המשחקים האולימפיים בלונדון 2012, מצא כי מחצית מהספורטאים אשר מדורגים בעשירייה הראשונה בענף שלהם בארה"ב, הכניסו פחות מ-15 אלף דולר, סכום אשר כולל בתוכו גם הכנסות מספונסרים ומענקי זכיות בתחרויות.
אך מהיום בו הוועדה האולימפית הבינלאומית הרשתה לראשונה לספורטאים מקצועניים להשתתף במשחקים האולימפיים ב-1986, זה פתח את הדלת לסוג אחר של ספורטאים: אייקונים עולמיים בענפי ספורט מובילים. בניגוד לאתלטים אשר נלחמים על הפרסים הכספיים - קווין דוראנט ונובאק ג'וקוביץ' נלחמים על מדלית זהב, אבל כל אחד מהם גם הרוויח מעל ל-150 אלף דולר ליום בשניים עשר החודשים האחרונים.
 |
נובאק ג´וקוביץ´. בין המרוויחים הגדולים בריו (רויטרס) |
|
|
ישנם 14 ספורטאים, בחמישה ענפים שונים, שייקחו חלק בריו אשר הרוויחו מעל ל-18 מיליון דולר בין יוני 2015 ליוני 2016, על פי 'פורבס', ביחד הם הכניסו מעל ל-447 מיליון דולר, כאשר כל אחד הרוויח 32 מיליון דולר בממוצע, 58% מהם הודות להסכמי חסות עם מפרסמים.
הספורטאי אשר מרוויח יותר מכולם הוא כוכב ה-NBA, קווין דוראנט, שירוויח בגולדן סטייס 26.5 מיליון דולר לעונה, מלבד 36 מיליון דולר, אותם הוא מכניס מחסויות. דוראנט כבר זכה במדלית זהב עם נבחרת ארצות הברית במשחקים האולימפיים האחרונים בלונדון, אך זו הפעם הראשונה, בה הוא יצטרך להיות השחקן המוביל של הנבחרת, לאחר פרישתו של קובי בראיינט והיעדרותו של לברון ג'יימס.
במקום השני ברשימת המרוויחים הגדולים, ניצב נובאק ג'וקוביץ', שהרוויח בשנה האחרונה 56 מיליון דולר בזכות הדומיננטיות המוחלטת שלו בסבב ה-ATP. את שני המקומות הבאים מאיישים ניימאר ורפאל נדאל, אשר הכניסו כל אחד 37.5 מיליון דולר ב-12 החודשים האחרונים. באופן מפתיע, הספורטאי אשר סוגר את החמישייה הפותחת הוא הטניסאי היפני, קאיי נישיקורי. בין 14 המרוויחים נמצאים גם שיאן העולם בריצת 100 ו-200 מטרים, יוסיין בולט והמדורגת ראשונה בסבב הנשים בטניס, סרינה וויליאמס.
 |
ניימאר. כבש את המקום השלישי יחד עם נדאל ברשימת המשתכרים (רויטרס) |
|
|