מערכת ONE
|

שני בלוך (דני אסקרוב, הוועד האולימפי בישראל)
נבחרת הנשים של ישראל ברכיבה על אופני כביש, המדורגת בין 100 הראשונות בעולם, השיגה היום את הקריטריון האולימפי לריו עבור רוכבת ישראלית, ומי שתופיע בריו היא שני בלוך המדורגת במקום ה-88 בעולם עם 109 נקודות.
בלוך בת ה-37, אם לשלוש בנות אמרה בהתרגשות: "ההישג הוא שלנו כנבחרת. אני מבקשת להודות לחברותיי לנבחרת שסייעו לי בתחרויות בינלאומיות בחודשים האחרונים להשיג את הניקוד שהביא אותי לריו, ולאיגוד האופניים, אתנה, הוועד האולימפי ומשרד התרבות והספורט שאפשרו לפרויקט הזה להתרומם. אני מאמינה שהדרך הנסללת עכשיו היא הדרך להצלחות רבות של רכיבת אופני כביש לנשים בארץ ובחו"ל בעתיד".
בלוך הייתה הישראלית הראשונה שהשתתפה בטור דה פראנס לנשים, אותו סיימה במקום ה-18 בשנת 2002, היא השתתפה גם בג'ירו ד'איטליה ובאליפות העולם לפני שפרשה בשנת 2004. לאחר הפסקה של 10 שנים במהלכה נישאה וילדה שלוש בנות, שבה להתחרות ובכך הישגה גדול עוד יותר.
עם הצטרפותה הרשמית של בלוך, גדלה המשלחת הישראלית ל-44 ספורטאים והיא כבר כעת הגדולה ביותר בהיסטוריה, בעוד בבייג'ינג התחרו 43 ספורטאים. עם זאת, הפעם ההשתתפות היא ב-13 ענפים שונים, לעומת 12 ב-2008.
"מדובר בהישג נהדר לנבחרת הנשים ולענף האופניים בישראל", אמר ירדן גזית, המנהל המקצועי של איגוד האופניים. "שני היא רוכבת בעלת יכולות יוצאות דופן והיא עשתה עבודה מצוינת בחודשים האחרונים ביחד עם מאמנה האישי צחי בויגן. עם זאת, באופני כביש יכולת אישית לא מספיקה ונדרשת עבודה של קבוצה שלמה כדי שרוכבת אחת תגיע להישג אישי. להישג הזה שותפות גם כל רוכבות הנבחרת והצוות: מאמן הנבחרת אילן אולמן, המנהלים הספורטיביים ניב ליבנר ואורי צור, וכל המאמנים האישיים והמועדונים שנרתמו לטובת הצלחת המהלך".
"איגוד האופניים הוגדר לפני שנתיים כאיגוד מועדף וזכה לתמיכה משמעותית ממוסדות הספורט בישראל, ואני שמח שבתוך זמן קצר ההשקעה מתחילה להניב פירות עם קריטריון אולימפי כפול, גם באופני הרים וגם באופני כביש".