שי אלון
|

אנדי מארי חוגג (רויטרס)
פלוריאן מאייר שקיבל כרטיס חופשי לטורניר הדשא היוקרתי בהאלה, סיים אותו הערב (ראשון) באופן הכי לא צפוי עם הגביע, אותו הניף רוג'ר פדרר בשלוש השנים האחרונות.
מאייר בן ה-32, המדורג 192 בעולם, ניצח בגמר כל-גרמני מרתק את מי שהדיח את פדרר, אלכסנדר זברב בן ה-19 , 2:6, 7:5, 3:6. זהו התואר השני בלבד בקריירה של מאייר. התואר הקודם היה לפני חמש שנים בטורניר בוקרשט ב-2011.
מאייר המנוסה שלט במערכה הראשונה. זברב עלה ליתרון שבירה במערכה השנייה, אבל מאייר שבר בחזרה וביתרון 4:5 אף היו לו שתי נקודות משחק אותן הציל זברב, שלקח שלושה משחקונים ברצף והצליח לקחת את הגמר למערכה שלישית בה מאייר הצליח לשבור ל-2:4 ושמר על היתרון עד לסיום.
 |
פלוריאן מאייר. תואר שני בקריירה |
|
|
אנדי מארי שימח את הממלכה כשהפך לראשון בהיסטוריה שזוכה בטורניר קווינס בלונדון חמש פעמים. מארי, השני בעולם, השכיל לחזור מפיגור מערכה ושבירה במערכה השנייה לניצחון ענק על מילוש ראוניץ' הקנדי 7:6(7:5), 4:6, 3:6 בתום שעתיים ורבע של משחק דשא ברמה גבוהה. הזכייה הזו מגיעה כבר בשיתוף הפעולה הראשון עם מאמנו החדש-ישן איבן לנדל. המערכה הראשונה הסתיימה ללא שבירות וראוניץ', חניכו החדש של ג'ון מקנרו, היה זה שזכה בשובר שוויון עם 5:7. ראוניץ' המשיך את המומנטום, שבר מיד בתחילת המערכה השנייה ועלה ל-0:3. כאן החל הקאמבק של מארי ששבר חזרה ל-3:2 ומכאן המשחק התהפך. ראוניץ' נלחץ, מארי קיבל בטחון ושבר שוב ל-3:4 בדרך לזכייה במערכה השנייה. הסקוטי שבר בפתיחת המערכה השלישית, עלה ל-0:2 ובניגוד ליריבו לא שמט את היתרון, דהר ל-3:5 ובסיום שבר שוב בדרך לתואר.
 |
מדיסון קיז. בדרך לעשיריה הראשונה (רויטרס) |
|
|
נשים: מדיסון קיז זכתה בטורניר הדשא בבירמינגהאם
מדיסון קיז האמריקנית זכתה בטורניר הדשא היוקרתי של בירמנגהאם כשניצחה את ברבורה סטריקובה הצ'כית 3:6, 4:6. עבור קיז בת ה-21 זהו התואר השני בסך הכל בקריירה והיא תיכנס לראשונה בקריירה לטופ 10. הכניסה שלה לעשיריה תעמיד לראשונה מזה שנים ארוכות שלוש טניסאיות אמריקניות בטופ 10, האחיות סרינה ו-ונוס וויליאמס וקיז.
* עוד נקבע היום שיריבו הראשון של דודי סלע בטורניר נוטינגהאם יהיה יאן הנריך הצ'כי בן ה-36, המדורג 325 שעלה מהמוקדמות.