אסי ממן
|

הבניין המתקלף בווינגייט (אסי ממן)
נבחרת הג'ודו הישראלית רשמה הצלחות גדולות במשחקים האולימפיים בריו, אלא שביום שאחרי, כך מתברר, לאמירות וההבטחות שקיבלו ראשי הענף אין באמת אחיזה במציאות. במקום לדאוג לשיפור התנאים והתדמית של הענף האולימפי המצליח ביותר בישראל, הג'ודאים הללו שבו להתאמן במכון וינגייט תחת בניין מתקלף ורעוע.
קשה לחשוב איך הרגישו שני המדליסטים האולימפיים, אורי ששון וירדן ג'רבי, כאשר חזרו ארצה ונכנסו אל בניין הספורט ההישגי המתפורר שנמצא בתוך המכון. אולי קצת קשה להאמין, אבל בבניין הזה נבחרת הג'ודו הנוצצת של ישראל, זו שגרפה מדליות רבות באליפויות אירופה ואליפויות עולם, מתאמנת דרך קבע.
אמנם בתוך הבניין הנבחרת זוכה לתנאים ראויים עם מזרנים חדשים יחסית שאותם רכש איגוד הג'ודו בשנה האחרונה, אבל אין ספק שהמראה הכללי שלו והתנאים שמסביב מאכזבים מאוד. מאז יצאו למסע אחר המדליה בברזיל, הקירות החיצוניים של הבניין החלו להתקלף עד כדי כך שהבטון נותר חשוף. אין ספק שהבניין עצמו לא שופץ חיצונית מזה תקופה ארוכה.
הבניין המתקלף בווינגייט (אסי ממן)בימים אלה עובדים בכנסת על "חוק וינגייט", שנועד להלאים את המכון ולהעבירו לידי המדינה כאשר גם הקרקע עליה הוא יושב תעבור לחזקת המדינה, זאת בעקבות העובדה שהמקום סובל מגירעון תקציבי עמוק וממתקנים מיושנים, דוגמת הבניין ההישגי המדובר. אם החוק יעבור, המכון יזכה לתקציבים חדשים שיהיו מיועדים לשיפוץ המתקנים הללו, אך עד שזה יקרה, הספורטאים הטובים בעולם ייאלצו להמשיך להתאמן תחת קורת גג עלובה.
ממכון וינגייט נמסר בתגובה: "המכון יזם קילוף של השכבה החיצונית של בניין הג'ודו לאור בעיה בטיחותית שנוצרה. המכון יבצע שיפוץ אסתטי של הבניין בתקופה הקרובה. לכשיתקבל תקציב לשדרוג המתקנים המכון יבצע שיפוץ מקיף של המבנה כמו גם מבנים נוספים במכון".