יום ראשון, 23.02.2025 שעה 20:39
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

ויגדורצ'יק תמשיך לאמן את נבחרת ההתעמלות

פשרה מוזרה: ראשי האיגוד קיבלו פה אחד את המלצות הוועדה הציבורית. בשל המקרה, ויגדורצ'יק תעביר כעת הוראות לשלוש המאמנות, שיעבדו ישירות עם הבנות

|
בנות נבחרת ההתעמלות. יחזרו להתאמן (מוחמד מוררה)
בנות נבחרת ההתעמלות. יחזרו להתאמן (מוחמד מוררה)

איגוד ההתעמלות קיים הערב (שני) מסיבת עיתונאים דרמטית בעקבות הסערה שהתחוללה בימים האחרונים סביב נבחרת ההתעמלות האמנותית והמאמנת אירה ויגדורצ'יק. אחרי עיכוב ארוך ושלל שיחות שהתקיימו בחדרי חדרים, החליט איגוד ההתעמלות, בראשות יושב הראש אופיר פינס, להודיע כי קיבל פה אחד את מסקנות הוועדה הציבורית ולאפשר לנבחרת להמשיך בהכנותיה הנורמטיביות למשחקים האולימפיים בריו.

כזכור, לפי עדויות שונות ולפי הורי המתעמלות, המאמנת הראשית של הנבחרת, אירה ויגדורצ'יק, בעטה לכאורה במתעמלת קטרינה לבינה בתחרות גביע העולם בקאזאן, רוסיה. למרות זאת, הוועדה הצליחה להגיע לפשרה ולשים את המחלוקות בצד לקראת המשחקים האולימפיים בריו. בוועדה הציבורית החליטו כי כעת זהו לא הזמן לברר האם באמת המאמנת היכתה את אחת הבנות והחליטו למצוא פתרון להמשך ההכנות כדי שהצלחת הנבחרת לא תיפגע.

אירה ויגדורצ'יק אמנם תמשיך לפקח על ההכנות ותחליט על תכנית האימונים, אך שלוש המאמנות -  אלה סמופלוב, רעיה אירגו ואיילת זוסמן - הן אלה שיעבדו ישירות עם הבנות במסגרת היומית. עוד הוחלט, כי אלכס אברבוך, שייצג את הבנות במהלך כל הימים האחרונים, ימשיך לעשות זאת כמלווה מטעם הוועדה באימונים ובתחרויות.

נשוב לדבריה של ויגדורצ'יק לפני מסיבת העיתונאים: "אם התנאים שלי יתממשו - אני אשאר בתפקידי ואמשיך לתרום למדינה". לאחר שיצאה טענה: "הכל יימשך. אני לא נפגעתי, בצעירותי הייתי נפגעת, אך כיום לא. אני יודעת שהחיים נמשכים. כמאמנת עשיתי את תפקידי. כשאני ארצה להגיב על מה שקרה, אני אגיב על זה. זה שאני חודש וחצי בכותרות, אולי זה טוב להתעמלות האמנותית. אני יודע מה הבאתי למדינה, הבאתי הישגים ועקביות. מעולם לא סגרתי את האימונים, הם תמיד היו פתוחים לכולם".    

אופיר פינס, יו"ר איגוד ההתעמלות, פתח את מסיבת העיתונאים: "מהרגע שהנבחרת חזרה לארץ הקמנו צוות כדי לברר את הפרטים ומהר מאוד הבנו שתמונת המצב קשה ביותר. הבנו שלהנהלת האיגוד אין כלים כדי להתמודד עם המצב ולכן הקמנו ועדה ציבורית בלתי תלויה. בשלב הראשון, החלטנו שהוועדה הזו תצויד במשימה להציל את האולימפיאדה. בשלב השני, רצינו לשנות דברים מהותיים מאוד בהתנהלות הענף וזה ייעשה לאחר האולימפיאדה. גם פה, כמו בצבא, חייבים לקבוע באופן ברור מאוד מה מותר ומה אסור ומהם הגבולות".  

נילי ארד ואופיר פינס בפתיחת המסע&qout;ת (מוחמד מוררה)
נילי ארד ואופיר פינס בפתיחת המסע"ת (מוחמד מוררה)
 
 

פינס הוסיף: "אף אחד לא האמין שבתוך יומיים יימצא פתרון שיתאים לכולם. נפגשתי היום גם עם שרת הספורט בכנסת ועדכנתי אותה בתמונת המצב. יחד עם הוועד האולימפי התקדמנו בכוחות משותפים. בלי הוועדה הזו לא היה בא לעולם הפתרון שהתקבל על דעת כל הנוגעים לדבר".

נילי ארד, שעומדת בראש הוועדה הציבורת, אמרה: "אנחנו מביאים בשורה קודם כל למי שעוסקות בענף. כשהתחלנו לפני יומיים היו תחושות קשות ופחד סביב השולחן. הבטחנו לכל הצדדים שנעזור להם להגיע לפתרון של שלום כי זה מה שצריך היה לעשות. צריך לעזור לנבחרת שלנו להגיע למקום שמגיע לה להיות בו, לתפארת מדינת ישראל. ישבנו עם כל אחת מהמתעמלות בנפרד, ישבנו עם המאמנות אחת אחת ועם ההורים. כל אחד שפך את ליבו לפנינו והיינו מאוד קשובים כדי לעזור. התרשמנו מכל הנפשות הפועלות ויש לנו נבחרת מצוינת, קודם כל במרקם האנושי שלה".

לאחר מכן, ארד פירטה על המלצותיה: "הגענו למסקנה על המשך הפעילות המשותפת כמפורט. הנבחרת תמשיך באימונים האינטנסיביים כפי שיקבע על ידי אירה ויגדורצ'יק. באופן אישי או פיזי, המאמנות שיעבדו עם המתעמלות הן אלה סמופלוב, רעיה אירגו ואיילת זוסמן, הכל לפי צורכי האימון של המאמנת אירה ויגדורצ'יק. חבר הוועדה אלכס אברבוך יצטרף לנבחרת הקבוצתית כמלווה מטעם הוועדה באימונים ובתחרויות".

ראשי איגוד ההתעמלות (מוחמד מוררה)
ראשי איגוד ההתעמלות (מוחמד מוררה)
 

"לא נכנסנו לשאלה אם הייתה בעיטה. לא רצינו להתייחס למה היה, מי צודק ומה אסור. לא תשמעו ממני שום דבר על זה, זה לא הנושא בכלל וזו לא הייתה המגמה שלנו מהרגע הראשון. בסופו של יום אנחנו עם הפנים קדימה וכל אחד מבין מה קרה וממשיך הלאה. כל אחת ויתרה על משהו".

אופיר פינס: "המלצות הוועדה אושרו על ידי הנהלת האיגוד פה אחד. שבוע כזה לא תורם ובטח שפוגע ומפריע. השאלה היא האם הן יצליחו להתגבר או לא. נעשה כל מה שצריך כדי לעזור להם להתגבר ולעבור את המשבר הזה. לא הלכו למשטרה כי כנראה שלא רצו ללכת לכיוון הזה. אני לא יודע אם הייתה בעיטה או לא. גם היום אני לא יודע את זה. הקמנו את הוועדה כדי להכריע בסכסוך".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןמסצ'ראנו: ליאו מסי הוא כמו ילד על המגרש
מסצ'ראנו: "ליאו מסי הוא כמו ילד במגרש"
נגןפשוט אומנות! הסיפור של ימאל באנימציה
פשוט אומנות! הסיפור של ימאל באנימציה
נגןעוד לא בן 8: קבלו את הביצועים של סירו מסי
עוד לא בן 8: אלו הביצועים של סירו מסי
נגןמה היה קורה אם כוכבי הכדורגל היו נשים?
מה היה קורה אם כוכבי הכדורגל היו נשים?
/* LAST / NEXT ROUNDs */