גולדן סטייט מתקרבת לזכייה שנייה ברציפות באליפות ה-NBA אחרי 77:110 מרשים על קליבלנד ו-0:2 בסדרת הגמר. כעת, שתי הקבוצות ייפגשו לשני משחקים באוהיו, מהם תקווה המארחת העתידית לשוב לעניינים.
כוכב ההתמודדות היה דריימונד גרין, שניצל את היעדר השמירה עליו כשסיפק 28 נקודות באחוזים נהדרים. סטף קרי חזר לעצמו עם 18, קליי תומפסון הוסיף 17 והווריירס שייטו לניצחון מרשים בסיום בזכות מחצית שנייה מהאגדות. מנגד, לברון ג'יימס קלע 19 נקודות ואיבד שבעה כדורים, שפגעו מאוד בקבוצתו.
 |
סטף קרי. הראה שיפור (רויטרס) |
|
|
נעבור קצת למספרים:
* גולדן סטייט רושמת ניצחון שביעי ברציפות מול קליבלנד (הרצף הארוך ביותר מול קבוצה בה לברון ג'יימס משחק).
* הווריירס המרשימים רשמו 87 ניצחונות העונה והשוו את הישג השיא של שיקגו בולס של 95/6.
* סטיב קר השיג את ניצחונו ה-30 בפלייאוף ב-40 משחקים והשווה את הישג השיא של פיל ג'קסון לפרק זמן זה.
* קבוצה שהובילה 0:2 בסדרת הגמר זכתה בעבר 28 פעמים בתואר והפסידה רק שלוש פעמים (לייקרס - 68/9, פילדלפיה - 76/77, דאלאס - 05/06).
 |
פיל ג´קסון. סטיב קר הולך בדרכו (רויטרס) |
|
|
* האלופה ניצחה בשני המשחקים הראשונים בסדרה בהפרש כולל של 48 נקודות - הישג שיא לשני המשחקים הראשונים בסדרת גמר.
* קליבלנד הפסידה בחמשת משחקי הגמר האחרונים שלה ומאזנה ההיסטורי עומד על 10:2.
סטיב קר: "ההגנה הייתה המפתח לכל"
מאמן גולדן סטייט סטיב קר סיכם את המשחק: "ההגנה שלנו הייתה המפתח לכל. ההתקפה לא הלהיבה אותי, אף על פי שקרי ותומפסון קלעו יותר זריקות. לא סיימנו את המחצית בצורה טובה, אבל ההגנה שלנו עזרה לנו לחזור לעניינים וכרגע נחשוב איך לשפר את ההתקפה לקראת המשחקים הבאים".
על דריימונד גרין: "אהבתי את כל הזריקות שלו חוץ מאחת שהוא כדרר לפני, אבל גם אותה הוא קלע והוא סיפק את הסחורה".
 |
דריימונד גרין. גנב את ההצגה (רויטרס) |
|
|
הפיגור מול אוקלהומה: "אני חושב שהסדרה ההיא הפכה אותנו לחזקים יותר. לא נהנינו בה לרגע".
שחקני הספסל: "יש לי הרבה אמפתיה אליהם כי אני הייתי אחד כזה. יש לנו מקצועניים על הספסל. ספייטס אמנם לא הצליח להסתדר בסדרה עד עכשיו, אבל הוא נותן הכל. איגודלה הוא אחד השחקנים הטובים בליגה ויש לנו את האפשרות להעלות אותו מהספסל. בקיצור: יש לנו הרבה אפשרויות והשחקנים רק מחכים להוכיח את עצמם".
על גרין: "הוא מגן כשצריך בצורה הטובה ביותר. הוא שומר על קווין לאב, שגורם לו לעבוד קשה מאוד. הוא גם עוזר בשמירה על לברון והוא בהחלט עושה עבודה מדהימה. הפעם הוא גם קלע את זריקות השלוש שלו והוא אחד השחקנים החשובים שלנו. הדרך ששומרים עלינו נותנת לו יותר חופש בהתקפה והוא פשוט מנצל זאת בצורה מירבית. הסדרה הזאת שמה אותו במקום יותר נוח ועד כה הוא מנצל זאת היטב. רק איבוד כדור אחד לשחקן שמחזיק כל כך הרבה את הכדור זה ממש מעט והוא חתום על זה".
 |
איגודלה. זכה למחמאות רבות (רויטרס) |
|
|
מופתע מהקלות: "אני מופתע מההפרשים עד כה, אבל לפני שבועיים הפסדנו בהפרשים כאלה וראינו שזה משהו שמשתנה. אני זוכר שלפני כמה שנים דני אייג' אמר 'זה לא הטור דה פראנס - אתה לא מתחיל עם יתרון את המשחק הבא בשל ההפרש שצברת'. יש לנו שני משחקי חוץ קשים ונגיע אליהם ב-0:0".
על לברון: "לא קל לנו איתו. כקבוצה נוח לנו להגן עליו יותר. אנחנו יוצרים הרבה החלפות ומנסים להקשות עליו. יש לנו ביטחון שאנחנו יכולים לנצח כל אחד שמגיע מולנו, אבל תמיד קשה מול אחד השחקנים הטובים בהיסטוריית המשחק".
אנדרו בוגוט, שנראה נהדר בצד ההגנתי, אמר: "אנחנו נראים מצוין והיתרון בסדרה הוא ברכה עבורנו והעומק של הקבוצה עושה את ההבדל בסדרה הזאת. המשחק הבא הוא מסוכן - אסור לנו להגיע זחוחים מהניצחון ועלינו להיות זהירים".
דריימונד גרין, כוכב הערב, סיפר: "ההרגשה לשחק מול הקהל שלנו היא נפלאה וכשההגנה טובה גם קל הרבה יותר בהתקפה. קליי עשה עבודה מצוינת ונתן לי כדורים לזריקות חופשיות. לקחתי זריקות קשות כשהמשחק לא כל כך תפקד בהתקפה ולמזלי הן נכנסו והכניסו אותנו חזרה לקצב. אני לוקח את הזריקות שההגנה מאפשרת לי לקחת, כשאתה לא זורק זריקות פנויות זה אף פעם לא נגמר טוב בשבילך".
 |
אנדרו בוגוט. הגן בצורה מופלאה (רויטרס) |
|
|
המשחקים באוהיו: "הם הולכים להיות שונים לחלוטין ממה שהיה עד עכשיו - גם מבחינתנו וגם מבחינתם. הדחיפה של הקהל הולכת להיות משמעותית עבורם ואנחנו נצטרך לשמור על עצמנו. האינטנסיביות והנחישות בהגנה עשתה את העבודה עבורנו היום, אבל ההפרש בו ניצחנו הפעם לא משנה ולא נותן לנו כלום לקראת המשחקים הבאים. בקליבלנד זו סדרה חדשה לגמרי. לא נראה לי שיש מישהו שחושב שהעובדה שניצחנו אותם שבע פעמים ברציפות מבטיחה לנו משהו. אם נחשוב שזה כבר שלנו ונהיה שאננים נאבד את הסדרה הזאת. אנחנו מגיעים לקליבלנד כדי לגנוב לפחות משחק אחד".
קליי תומפסון: "לא הולך להיות קל בקליבלנד אבל אנחנו מוכנים לזה נפשית ופיזית. הלילה גרין היה מצוין ולקח זריקות טובות כאשר ניצל את המצבים הפנויים שהיו לו. אחרי הסדרה באוקלהומה אנחנו מוכנים לזה, הקהל לא הולך להיות נחמד אלינו וזה חלק מהמשחק. אני חושב שקל לדבר על ההתקפה שלנו ועל מה שרואים בתקצירים, אבל ההגנה וההיצמדות שלנו לתכנית המשחק עשתה עבורנו את העבודה. אני לא מופתע שהסדרה נראית ככה עד כה, כי אנחנו קבוצת בית מדהימה והראינו את זה גם במהלך העונה".
 |
קליי תומפסון. חזר לעצמו (רויטרס) |
|
|
טיירון לו: "הופתענו מהדרך בו הווריירס שיחקו"
מאמן קליבלנד טיירון לו סיפר בסיום: "הלילה היה לנו רבע ראשון מצוין אבל בהמשך הם היו יותר אגרסיביים מאיתנו וניצחו דרך הקשיחות. אני לא מרוצה מההפסד, שיחקנו לא טוב ואנחנו יודעים את זה, אבל נגיע הביתה וננסה לשחק יותר טוב. אני חושב שהופתענו מהדרך בה הם שיחקו. נגיע לשני המשחקים הבאים בבית ונהיה קשוחים יותר ונקווה שזה יצליח לנו. זה לא נגמר, נחזור הביתה וננסה לנצח".
על קווין לאב: "הוא עבר זעזוע מוח וההחלטה לגביו תתקבל בימים הקרובים, נקווה שגם הוא ישתפר במשחקים הבאים. יש לו השפעה גדולה עלינו. אנחנו צריכים לשפר את נושא איבודי הכדור ולא לתת להם סלים קלים, המפתח הוא בחוזק".
לברון ג'יימס סיפר: "אני מאוכזב מהמשחק שלנו. אנחנו צריכים להיראות טוב יותר גם בהתקפה וגם בהגנה. הם היו טובים הלילה והיו עדיפים בכל פרמטר. האנוכיות הכניסה אותנו להרבה בעיות היום, אסור לנו לאבד כדורים בכמויות בהן איבדנו. אני צריך להיות טוב וזהיר יותר עם הכדור. היינו קרובים לחזור למשחק, אבל איבדתי כדור שהסתיים בדאנק של ליבינגסטון מה שהרס לנו את הכל. אני צריך להיות זהיר יותר עם הכדור".
 |
לברון ג´יימס. לקח את המשחק יותר מדי על עצמו (רויטרס) |
|
|
"במקום לשקוע עכשיו אנחנו צריכים לחשוב על מה שלא עבד לנו, אנחנו צריכים לעבוד קשה ולנסות לתקן בבית כי מול הווריירס על כל טעות אתה משלם ביוקר. מה שעשינו בשני המשחקים האחרונים ואיך שנראינו לא פוסל אפשרות שנחזור לעניינים, אנחנו רק צריכים לפענח איך לשחק יותר טוב ולהתמודד מולם. הימים הקרובים יהיו מלאים בהכנות, נצפה במשחק וננסה למצוא דרכים חדשות להתמודד מולם, לשמור על הכדור ולשחק יותר טוב, גם אני באופן אישי צריך להיראות יותר טוב".
על דריימונד גרין: "הוא היה מצוין גם בהתקפה וגם בהגנה, הוא צריך לקחת הביתה את כדור המשחק".