אחרי שפתחו את סדרת גמר ה-NBA ברגל ימין עם 89:104 מרשים מול קליבלנד באורקל ארנה, הווריירס ינסו לעלות הלילה (בין ראשון לשני) ל-0:2 כשיארחו את הקאבס למשחק השני בסדרה, רגע לפני שימריאו לאוהיו לצמד המשחקים שתארח החבורה של טיירון לו.
בעוד שקליבלנד מחזיקה בסגל היקר ביותר בליגה והוציאה העונה קרוב ל-106 מיליון דולר על חוזים, דווקא האלופה מחזיקה באחד הסגלים הפחות יקרים ושוויו 93.7 מיליון דולר, אך היא נחשבת לקבוצה בעלת הספסל העמוק, המגוון והטוב בליגה. שחקנים ותיקים וקשוחים כמו שון ליבינגסטון, ליאנדרו ברבוסה ואנדרסון ורז'או, אקס הקאבס, מורידים את הלחץ מהכוכבים הגדולים (סטף קרי, קליי תומפסון ודריימונד גרין).
 |
שון ליבינגסטון. הרשים במשחק הראשון (רויטרס) |
|
|
ליבינגסטון, ששיחק 27 דקות במשחק הראשון ותרם שיא קריירה בפלייאוף של 20 נקודות, טוען: "אנחנו לא מגיעים למשחק רק כדי לתת לחברים שלנו לנוח, אלא כדי לעלות לפרקט ולעשות דברים יצירתיים שיגרמו לדברים טובים לקרות, זו המחשבה שלנו. זה מרגיש מצוין שאנחנו עולים לפרקט אחרי שלא הכל הלך חלק לכוכבים שלנו ובכל זאת להשיג את הניצחון".
"שון מצליח לקלוע את רוב זריקות העונשין", סיפר מאמן הווריירס סטיב קר. "הוא מצליח לשמור על קצב. אני חושב שחלק מהסיבות לכך זה היסטוריית הפציעות שלו. הוא לא יכול לזרוק יותר מדי מרחוק ולהפעיל לחץ על הרגליים, על כן הוא זורק כמה שיותר זריקות עונשין ומדייק". על כך ששבר את לוח האימון שלו במשחק הקודם: "יש משהו מרגיע בלשבור משהו כאשר אתה עצבני שדברים לא עובדים לטובתך, אז פשוט העדפתי להוציא את העצבים על לוח ולא על שחקן".
הריסון בארנס התפנה לספר על עתידו באוקלנד לנוכח האפשרות כי קווין דוראנט יגיע למועדון בעונה הבאה: "זה לא בשליטתי. אנשים שואלים אותי אם אני רוצה להישאר כאן בגולדן סטייט, אני מאוד אוהב את הקבוצה הזו ורוצה להישאר. עם זאת, יש לא מעט פקטורים שיכולים להשפיע על העתיד שלי כאן. כשאתה שובר משהו זה יכול להרגיע אותך".
 |
הריסון ברנס. עשוי להיפגע בשל הגעת דוראנט (רויטרס) |
|
|
מנגד, מאמן קליבלנד טיירון לו דורש מלברון ג'יימס להגביר את הקצב במשחק הקרוב: "אמרתי ללברון שהוא חייב להיות יותר מהיר. אני צריך שהוא ירים את הקצב שלנו בהתקפה, יקבל את הכדור ויעשה את הפעולות בצורה יותר מהירה. גולדן סטייט שומרת בצורה כזו שהיא מחייבת אותך למשחק אדיש של אחד על אחד כדי להאט את הקצב, אבל אם ההחלטות יהיו מהירות יותר אני בטוח שמצבנו יהיה הרבה יותר טוב".
לברון ג'יימס עצמו התייחס לתרומה הדלה של שחקני הספסל במשחק הראשון (10 בלבד): "אסור לנו להרים ידיים ולשבור את הכלים בגלל משחק אחד. שחקני הספסל שלנו היו מאוד משמעותיים עבורנו העונה. הם יודעים שיש לפנינו סדרה ענקית שאנחנו חייבים לנצח בה. יש לנו המון גאווה בזכות הספסל ואני יודע שכל השחקנים יהיו אפילו יותר טובים במשחק השני".
במבט חטוף על היסטוריית הפלייאוף של לברון ג'יימס, קשה להתעלם מהעובדה שבכל עונה ניצח במשחק השני בסדרה אחרי הפסד במשחק הראשון. "אני חושב שאנחנו במצב פסיכולוגי ומנטאלי טוב מאוד", ציין קווין לאב שתרם 17 נקודות במשחק הראשון. "אנחנו מאוד רגועים, אבל גם מבינים שזה משחק ענק בעל חשיבות שיא עבורנו".