האלופה המכהנת, באיירן מינכן, תפתח את מסע ההגנה על התואר מחר (שישי) ב-21:30 מול ורדר ברמן באליאנץ ארנה במסגרת המשחק הראשון של העונה בליגה הגרמנית.
לאחר שזכו באליפות רביעית ברציפות בעונה החולפת, הבווארים צפוייים להיאבק העונה על התואר עם סגניתם, בורוסיה דורטמונד, שהייתה האחרונה שזכתה באליפות לפני תחילת השושלת הנוכחית של באיירן ובנוסף הוציאה כ-130 מיליון ליש"ט בחלון העברות הנוכחי, זאת לאחר שאיבדה את שניים משלושת השחקנים הבכירים שלה, הנריק מחיטריאן ומאטס הומלס.
 |
קרלו אנצ´לוטי. יצליח לשבור את מחסום חצי הגמר? (רויטרס) |
|
|
השינוי המשמעותי ביותר בבאיירן בקיץ האחרון היה על הקווים, כאשר קרלו אנצ'לוטי החליף את פפ גווארדיולה שעזב במעבר מתוקשר למנצ'סטר סיטי אחרי שסגר שלוש עונות, אשר כללו הצלחה אדירה בזירה המקומית והצלחה חלקית בזירה האירופית.
המאמן האיטלקי המעוטר הגיע על מנת לשמור על ההגמוניה של הבווארים בבונדסליגה ובעיקר כדי לבצע את קפיצת המדרגה בזירה האירופית לאחר שהקבוצה הודחה בחצי גמר ליגת האלופות בשלוש השנים האחרונות.
בנוסף לאנצ'לוטי, שחקן הרכש המשמעותי ביותר שנחת במינכן הוא ללא ספק מאטס הומלס, שהגיע מהיריבה המושבעת כדי לחבור לג'רום בואטנג הנהדר על מנת ליצור מרכז הגנה אימתני.
 |
מאטס הומלס עם החבר החדש תומאס מולר (רויטרס) |
|
|
השלד המרכזי של הקבוצה בשנים האחרונות ימשיך לתת את הטון, כאשר מנואל נוייר יעמוד בין הקורות, אל דויד אלאבה יצטרפו שני שחקני הרכש המבטיחים, ארתורו וידאל ורנאטו סאנצ'ס, שישחקו ביחד בקישור, בעוד אריאן רובן, פרנק ריברי, תומאס מולר ורוברט לבנדובסקי ישתפו פעולה בחלק ההתקפי.
במחזור הראשון של הבונדסליגה, יארחו הבווארים באליאנץ ארנה את ורדר ברמן, אשר ניסתה להתאושש בקיץ מעונה חלשה בה סיימה במקום ה-13, כאשר ויקטור סקריפניק האוקראיני ימשיך לעמוד על הקווים.
הקבוצה לא עשתה רכש מאסיבי ואף נפגעה מעזיבתו של המגן הסנגלי, פאפי דילובודי, שחזר לצ'לסי לאחר שהושאל לגרמנים בעונה האחרונה. המגן הדני יאניק וסטרגראד עבר לבורוסיה מנשנגלדבאך ואנתוני אוג'ה עזב לליגה הסינית ונראה שעונה לא פשוטה מחכה לברמן שתקווה לפתוח אותה בטעם טוב עם הפתעה מרעישה מול האלופה. האם זה ייתכן? בטוח שלחבורה של אנצ'לוטי יהיה מה להגיד בנושא.