חלוץ מנצ'סטר יונייטד ואחד השחקנים המובילים בכדורגל העולמי, זלאטן איברהימוביץ', חוגג היום (שני) 35 אביבים ונראה שהוא רק משתבח עם השנים.
איש השעה כבר הבקיע העונה שישה שערים במדי השדים האדומים והוא לא היה רחוק מאחד נוסף ב-1:1 הביתי מול סטוק סיטי במחזור האחרון, אשר הותיר את המארחת במקום השישי בטבלה.
סמוך ליום הולדת ה-34, איברהימוביץ' השווה את עצמו ליין משובח, אשר טעמו רק משתפר ככל שחולפות השנים: "אני משתפר עם הגיל ולא מרגיש במגמת ירידה, אפילו להפך, אני חושב שאני ממשיך להתקדם ולהשתפר על אף שאני מתבגר".
 |
זלאטן איברהימוביץ´ חוגג. פרח בפאריס סן ז´רמן (רויטרס) |
|
|
על פי סקירה של הקריירה האדירה של השבדי, נראה שיש משהו בדבריו. שיא הכיבושים של זלאטן לעונה בשנות העשרים של חייו, עמד על 29 שערים במדי אינטר בעונת 2008/09, כאשר בגיל 30 הוא הצליח לחצות את הרף עם 35 שערים לעונה בודדת.
בארבע עונות בהן בילה בפאריס סן ז'רמן, איברהימוביץ' כבש לא פחות מ-156 שערים ב-180 משחקים בלבד. חרף השינוי המשמעותי, אשר היה כרוך במעבר מצרפת לאנגליה, החלוץ פתח את הקריירה בממלכה בסערה, כאשר מלבד שער ניצחון במגן הקהילה מול לסטר האלופה, זלאטן הוסיף כיבוש בבכורה שלו בפריימר ליג מול בורנמות'.
 |
זלאטן איברהימוביץ´. חוגג גם באדום (רויטרס) |
|
|
מלבד השיפור בטבלת הכיבושים, זלטאן השתפר בפרמטרים נוספים, כאשר רשם בישול לשני משחקים בצרפת ולמעשה חתם את שלוש עונות השיא שלו בקריירה בשנות ה-30 לחייו. בנוסף, גם כשהדבר נוגע למסירות, השבדי הוכיח כי שיפר את המשחק הקבוצתי שלו עם הגיל, כשהוא רושם עלייה משמעותית בשיתוף חבריו לקבוצה מאז הגיע לצרפת.
לקראת המעבר מגיל 34 ל-35, זלאטן המשיך לשבור שיאים גם בפתיחת הקדנציה שלו בממלכה, כאשר על פי הצוות הרפואי במנצ'סטר יונייטד, החלוץ שבר את שיא 'הכח' בבדיקות שעבר טרם החתימה שלו. לא ברור כיצד בוצעה הבדיקה, אך על פי דיווחים, הנתונים של זלאטן יחסית לגילו הם חסרי תקדים.
 |
זלטאן איברהימוביץ´ בימים הפחות עליזים בברצלונה. מול זאנטי והאקסית אינטר (רויטרס) |
|
|
לסיכום, שלוש העונות הטובות בקריירה של איברהימוביץ' הגיעו לאחר גיל 30, כאשר רק בעונה שעברה הוא השתתף ב-51 משחקים, הכי הרבה לעונה לכל אורך הקריירה שלו. בינתיים, השבדי טרם החמיץ משחק רשמי של היונייטד ונראה כי לאוהדי השדים האדומים יש עוד הרבה סיבות לחייך, חרף גילו המתקדם של החלוץ האגדי. מזל טוב!
 |
ז´וזה מוריניו. לא רואה סיבה לתת מנוחה לכוכב השבדי (רויטרס) |
|
|