דין פרץ
|

קארים בנזמה (רויטרס)
קארים בנזמה שיעלה על הדשא בקרדיף ב-21:45 למשחק גמר ליגת האלופות של ריאל מדריד מול יובנטוס, לא יישכח את התקופה הקשה בחייו שחווה לפני כמעט כשנתיים. אז, קצת לפני טורניר יורו 2016 הנחשק אשר נערך במולדתו של הצרפתי, הוא נאלץ להתמודד עם חקירה משטרתית שקשרה אותו לפרשת סחיטה מפוקפקת, הכללה את מת'יו ולבואנה וקלטת סקס אחת. מאמן נבחרת צרפת, דידייה דשאן, החליט להדיח אותו מסגל הטריקולור, שכן מבחינתו, החלוץ לא היה ראוי לייצג את המדינה בטורניר החשוב.
במקביל, בנזמה תמיד קיבל את התחושה שהוא משמש כחליל שלישי לצד חבריו כריסטיאנו רונאלדו וגארת' בייל בסגל של אלופת אירופה. אף פעם לא היה נראה שכל הבאזז סביבם הפריע לו ושכל ההילה הלכה לכיוונם, בזמן שהוא עבד קשה על המגרש ולא באמת קיבל את ההערכה הראויה לו. הצרפתי הגיע לבלאנקוס בקיץ של שנת 2009 עבור 35 מיליון יורו, מאז הספיק לכבוש ב-244 הופעות 123 שערים ולהפוך לכובש החמישי בכל הזמנים של ליגת האלופות. במקביל באותה העת, הכוכב הפורטוגלי וקאקה הברזילאי היו גם הם חלק ממסע הרכש המרשים שערך פלורנטינו פרס, בתקווה להתחזק ולאיים על היריבה הגדולה, ברצלונה.
מתיו ולבואנה וקארים בנזמה (רויטרס)ההתחלה הייתה מהוססת מבחינת הצרפתי, שכן זו הייתה תחנה שנייה בקריירה בשבילו ולראשונה הוא נדד מחוץ למולדתו. בעונת הפתיחה בבירת ספרד הוא כבש שמונה שערים ובעונה שלאחר מכן הוא נכנס לקצב עם כמות כמעט כפולה של 15 כדורים ברשת. אט אט החלוץ מלא הפוטנציאל התעורר והרגיש בבית כשהשיא מבחינתו הגיע בעונתו השלישית עם 21 שערי ליגה. ועדיין משהו היה חסר לו – אולי הערכה מצד הקהל, אולי קצת יותר פרגון מהעיתונאים ואולי זה פשוט רונאלדו שלידו כולם נראים פחות טובים.
כריסטיאנו רונאלדו וקארים בנזמה חוגגים (רויטרס)בינואר 2016 מונה זינדין זידאן למאמן ריאל מדריד לאחר פיטוריו של רפא בניטס. המאמן הצרפתי היה הראשון שזכה בליגת האלופות הן כשחקן, הן כעוזר מאמן ולבסוף כמאמן ראשי. זיזו קבע גם את שיא רצף המשחקים ללא הפסד של אלופת ספרד בכל הזמנים עם 40 ניצחונות, עד להפסד מול סביליה בליגה. דווקא תחת שרביטו של בן ארצו נראה כי השקט, הערכה והביטחון שבנזמה כל כך חיפש לבסוף הגיעו. ריאל מדריד של העונה האחרונה כבשה לפחות שער אחד בכל אחד מ-38 משחקי הליגה ורשמה רצף של למעלה מ-60 משחקים בכל המסגרות בהם היא מבקיעה שערים. נתונים מרשימים מאוד שהציבו אותה כאחת הקבוצות ההתקפיות ביבשת, ואחד האחראיים הבלתי מעורערים על כך הוא החלוץ המנוסה.
קארים בנזמה חוגג (רויטרס)בנזמה יגיע לגמר ליגת האלופות מול הגברת הזקנה בקרדיף, כשהוא יותר מכל רוצה לקטוף תואר נוסף ולנסות להוכיח שהוא חלק בלתי נפרד מההצלחה של הקבוצה בשנה וחצי האחרונות. הביטחון והערכה שזידאן נותן לו רק "פתחו" עבורו את התיאבון לשערים נוספים וכלל שהוא ממשיך לעמוד בלחץ והדרישות של המועדון התובעני בעולם, הוא גם מצליח להנות מהאווירה על הדרך.
בנזמה וזידאן חוגגים (רויטרס)אז עם שתי אליפויות בספרד, שני גביעי מלך, שני גביעי העולם לקבוצות זכייה בסופר קאפ הספרדי ועוד שתיים בזה האירופי, הוא רוצה תואר נוסף. אחד כזה שישלים לו שלוש זכיות בליגת האלופות עם ריאל מדריד ויאפשר לו לקבל את מי שהוא ללא מסכות, לצד הגדולים ביותר ואולי אפילו, להשתיק את כל המבקרים.