"להחליף את צ'אבי? בדיוק ההפך, אני שמח שהוא נשאר, רציתי למצות את הזמן שלי לצד הקשר הכי גדול שיש. לעבוד איתו, ללמוד ממנו. אני מלא תודה על השנה במחיצתו. לא רק בגלל מה שלמדתי ממנו על כר הדשא, אלא בעיקר על התנהלותו בחדר ההלבשה - כבוד, ענווה, איך לעבוד עם הפיזיותרפיסטים, איך להתכונן".
על הציטוט האחרון, איך לא, רשום איבן ראקיטיץ'. הקרואטי, שעל אף דבריו, אכן הגיע על תקן מחליפו העתידי של הסמל האגדי, אך נשאר צנוע ועם הזמן הפך לבורג משמעותי בהרכב של לואיס אנריקה.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
הערב ב-ONE: ברצלונה מול אתלטיקו מדרידכאשר זורקים את המילה ברצלונה לאוויר, ישר המונח MSN עולה לראש. לואיס סוארס, ליאו מסי וניימאר הפכו לפנים של אלופת ספרד ובאופן טבעי זוכים לכותרות ולמחמאות. בסיפור שלושת המוסקיטרים מדובר על שלושה לוחמים, אשר לפתע ביום בהיר אחד מצטרף אליהם מוסקיטר שאפתן וצעיר והשלישייה לפתע נהפכת לרביעייה. בדיוק כמו בסיפור המוכר, ראקיטיץ' השתלב כצלע הרביעית בכל הנוגע למספרים של התקפת ברצלונה.
כדי להבין את ההשתלבות של ראקיטיץ', צריך לחזור להתחלה. לשחק במדי הקטאלונים היה חלום הילדות של הקרואטי, שוויתר על הצעות מריאל מדריד, מנצ'סטר סיטי ואתלטיקו מדריד. "כאשר ברצלונה התקשרה, אמרתי 'כן' בדיוק כפי שאמרתי בחתונה שלי", אמר הקרואטי כאשר נחת בברצלונה. כבר מההתחלה זה היה שידוך מוצלח. בעונה הראשונה שלו הקבוצה זכתה בטרבל מדהים, הוא הצליח להוריד אפילו את צ'אבי לספסל ולרענן את הקישור של בארסה.
 |
צ´אבי. חסרונו לא מורגש |
|
|
בשתי העונות הראשונות שלו בקבוצה, ראקיטיץ' ערך 51 ו-57 הופעות בהתאמה, כאשר הוא לא מפספס אפילו משחק רשמי אחד. המספרים שלו מדברים בעד עצמם ונראה כי הקרואטי יודע בדיוק מתי לתת אותם. במקרים בהם ברצלונה מתקשה למצוא את הרשת, שם ראקיטיץ' פורח. מתוך 18 השערים שראקיטיץ' כבש עבור בארסה, עשרה מהם היו השער הראשון של הקבוצה באותו משחק.
בכלל, בארסה ניצחה 15 פעמים כאשר ראקיטיץ' כובש, רק פעמיים היא הפסידה. בעונה הראשונה שלו הוא כבש נגד מנצ'סטר סיטי בשמינית גמר ליגת האלופות והיה הראשון לכבוש בגמר נגד יובנטוס. בעונה שעברה הוא כבש ראשון במשחקים נגד בטיס, ראיו וייקאנו, ויאריאל ובאטה בוריסוב ואת העונה סיים רביעי בטבלת מלך השערים של הקבוצה עם תשעה כיבושים בכל המסגרות. נכון, ממש מאחורי סוארס, מסי וניימאר.
 |
לואיס אנריקה. בינגו של המאמן |
|
|
גם את העונה ראקיטיץ' החל באותה מגמה. במחזור השני נגד אתלטיק בילבאו בסן מאמס הוא כבש את שער הניצחון בנגיחה והעניק ללואיס אנריקה 0:1 מתוק וגם בתקשורת כבר סימנו אותו כבינגו המאמן אחרי הניצחון: "ראקיטיץ' ממשיך להוכיח כי הוא הרכש הכי מוצלח של אנריקה מאז שמונה למאמן בארסה", נכתב בתקשורת הספרדית.
העיתונאי גיאם בלאגה הוסיף: "לברצלונה היו הרבה שחקנים טובים לאורך ההיסטוריה. חלקם ידעו לכבוש שערים נהדרים, חלקם לבצע תיקולים שמנעו שער בצד השני. ראקיטיץ' הוא הראשון שאני זוכר, שהצליח בשני האספקטים במרווח של חצי שעה. בצד אחד הוא מנע שער עם חילוץ כדור נהדר ולאחר מכן כבש בבעיטה מרחוק. הוא אמיץ ביציאות קדימה ובאמת פועל חרוץ במרכז המגרש. יש לו הכל והוא תוספת משמעותית לברצלונה".
 |
מסי סוארס וניימאר חוגגים. בארסה היא לא רק שלישייה |
|
|
אמנם הכל נראה ורוד עבור הקשר, אך לא זאת האמת. בקיץ ברצלונה חיזקה את הקישור עם הגעתם של אנדרה גומס ודניס סוארס והזמן של ראקיטיץ' בקבוצה מדומה לשעון חול, במיוחד לאחר שסוכנו צייץ: "הגיע הזמן ללכת". אך חרף כל זה, ראקיטיץ' נשאר עקשן, סירב להצעות ממנצ'סטר יונייטד ויובנטוס ונותר על מנת להילחם על מקומו. יותר מזה, על פי הדיווחים, בברצלונה כבר עובדים על חידוש החוזה שלו יחד עם זה של סוארס עד 2021.
עד כה הקשר פתח בכל משחקי הקבוצה בליגה ובזמן שנערכת רוטציה בין אנדרס אינייסטה, גומס וסוארס, נראה כי המקום של הקרואטי בטוח ב-11 של לואיס אנריקה. ב-23:00 ברצלונה תפגוש את אתלטיקו מדריד למפגש ענקיות שעשוי לתת כיוון לעונה של כל אחת מהן. לצד השלישייה הקטלנית, בברצלונה בונים על הברומטר בהתקפה, ששוב יעשה את ההבדל. המשחק, כמו כל משחקי העונה, ישודר בערוץ ONE, ערוץ 50 בממיר ללקוחות HOT ,yes, ואף ללקוחות סלקום tv. כל השידורים הם באיכות HD ובחינם.