ריאל מדריד מגיעה לדרבי הגדול מול אתלטיקו חבולה. טוני קרוס, אלברו מוראטה, קאסמירו וקארים בנזמה הם בין השמות אשר לא יעמדו לרשותו של זינדין זידאן במשחק היוקרתי הערב (שבת, 21:45) בוויסנטה קלדרון. פציעות הן דבר נורא, כאב ראש למאמנים ואכזבה לאוהדים שבאים לראות את הכוכבים, אך יש גם כאלה שיכולים להרוויח מן ההפקר. למתאו קובאצ’יץ’ תהיה את ההזדמנות הזו.
הדרבי הגדול של מדריד, כמו כל משחקי הליגה הספרדית יועבר בשידור חי בחינם ובאיכות HD בערוץ ONE, ערוץ 50 בממיר ללקוחות HOT ו-yes, וסלקום tv.
קובאצ’יץ’ הגיע לברנבאו עם סימן שאלה גדול. הוא היה הרכש של רפא בניטס, שסמך על הקרואטי הצעיר ונתן לו את הבמה. משחקו האחרון של בניטס כמאמן הבלאנקוס בעונה שעברה היה גם אבן דרך בקריירה של קובאצ’יץ’ באלופת אירופה. ב-2:2 מול ולנסיה במסטאייה, הקשר קיבל את הקרדיט ב-11 בפעם הרביעית בסה”כ בעונה, אך ביצע עבירה גסה וראה את הכרטיס האדום הישיר. זידאן מונה למאמן במקום הספרדי ובישל את הטריו בקישור של קרוס-מודריץ’-קאסמירו, כך שקובאצ’יץ’ מצא את עצמו נלחם על דקות. מאז אותו משחק הוא רשם שני משחקים בלבד של 90 דקות מלאות עד לסיום העונה.
העונה משחקן לא רלוונטי, קובאצ’יץ’ הפך לשחקן מפתח שפותר את הבעיות שצצות. הקרואטי כבר הצליח לרשום 52 אחוז מהדקות שרשם בכל העונה שעברה (667 לעומת 1,027), כשלפחות חמישה חודשים עוד עומדים לרשותו כדי לשפר את המאזן. אשתקד הוא פתח בשמונה משחקים והעונה כבר רשם שמונה הופעות בהרכב, כאשר בדרבי התשיעית צפויה להירשם. בליגה הוא עדיין לא כבש העונה, אך שער שוויון דרמטי מול לגיה ורשה בליגת האלופות הוא כבר רשם.
לקשר הקרואטי יש יכולות הן התקפיות והן הגנתיות. אמנם הוא לא מצליח לזכות בכדורים בזכות המהירות שלו (לא, הוא לא גארת’ בייל), אך קובאצ’יץ’ שיפר את משחק ההגנה שלו והוא מביא לקישור של ריאל מדריד פיזיות שללוקה מודריץ’ טיפה חסר. יש לו נחישות, רצון להשיג את השחקן שלו ועם פס נכון הוא מוציא את ההתקפות המהירות עם מסירות אמן וטכניקה גבוהה. אם מדברים על כך שהוא הגיע כיורש של מודריץ’, אפשר כבר לראות שהנתונים שהשניים מציגים העונה לא רחוקים. מודריץ’ מאיים על השער עם 1.3 בעיטות למשחק, כאשר קובאצ’יץ’ רושם 1.1 איומים. בזמן שלמודריץ’ יש 1.5 מסירות מפתח למשחק, לקובאצי’ץ’ יש 1.1. באחוזי המסירות המדויקות קובאצ’יץ’ עולה על מורו, כאשר הוא רושם 91.7% לעומת 84.3%. הבעיה המרכזית של הקשר בן ה-22 הוא המאבקים האוויריים. למרות גובהו (1.81 מטרים), הוא זוכה רק ב-0.3 מאבקים למשחק.
לוקה מודריץ'. יש דימיון (רויטרס)קובאצ’יץ’ עדיין לא נחשב לשחקן הרכב בריאל מדריד, בטח לא במונחים של טוני קרוס או לוקה מודריץ’. בשבת ב-21:45 הוא צפוי לפתוח לצד מודריץ’ בקישור מול אתלטיקו, כאשר עדיין לא ידוע אם זידאן יעלה במערך של שלושה קשרים או שיעדיף לשנות ל-4-4-2 עקב האילוצים. בכל מקרה לקרואטי תהיה הזדמנות להוכיח כי בניטס צדק כשהביא אותו, שיש מחליף ראוי למודריץ’ וקרוס וכי בין כל הכוכבים הגדולים, הילד מקרואטיה יכול לפרוע שטרות.