ריאל מדריד עשתה הערב (שבת) היסטוריה כאשר זכתה בפעם השנייה ברציפות בליגת האלופות ואף בפעם ה-12 בתולדות המועדון, אחרי שהביסה 1:4 את יובנטוס בגמר חד צדדי בקרדיף. זו הייתה תצוגת כדורגל של אלופת ספרד שהוכיחה שוב, כי היא הקבוצה הטובה ביותר בעולם נכון לימים אלה.
מאמן הבלאנקוס זינדין זידאן היה מאושר: "זה אושר בלתי נתפס לשחקנים ולמועדון. אנחנו שמחים כי זה לא תואר שקל לזכות בו, בטח שלא להשלים דאבל. עשינו את זה בזכות התלהבות ועבודה קשה. זה יום מיוחד, אבל עדיין, הזכייה באליפות הייתה הרגע השמח ביותר בקריירה שלי".
זידאן הוסיף: "יותר תארים כמאמן מאשר כשחקן? אם היו אומרים לי לפני כמה שנים שהייתי זוכה בכל התארים האלה הייתי רגוע. זה סיפוק אדיר. אני עדיין לא המאמן הכי טוב בעולם. ברור שאני נשאר, ואני כבר מתחיל לחשוב על העונה הבאה".
רונאלדו (רויטרס)כריסטיאנו רונאלדו שכבש צמד חגג: "זה סיום פשוט מדהים לעונה הזאת. זו עונה מאוד מרשימה, ולסיים אותה עם זכייה בליגת האלופות זה מדהים. אני מאושר. ההחלטה של זידאן לתת לי מנוחה הוכיחה את עצמה בסיום העונה. מעבר לזה, הוא סמך על כולנו והאמין בנו מהרגע הראשון, הוא מאוד עודד אותנו במחצית. ביקורת? אני תמיד עונה למבקרים שלי על המגרש”.
קפטן הבלאנקוס סרחיו ראמוס היה פיוטי: “למדריד יש דייט עם ההיסטוריה. השגנו משהו שאף קבוצה אחרת לא השיגה מעולם, זה מדהים. אני גאה בקבוצה הזו בטירוף. עשינו מעט מאוד טעויות במשחק וניצחנו בצדק. אני מקדיש את התואר הזה לכל מי שצריך ‘לסבול’ אותי ביום יום – אשתי, הילדים שלי, הורים ילדים וכל ה’מדרידיסמו’”.
ראמוס מניף את הגביע (רויטרס)הקשר איסקו סיכם: “זה היה ערב בלתי נשכח. יש לנו דרים טים, הגיע לנו לזכות בליגת האלופות. הלוואי וכל עונה תסתיים ככה, שלוש פעמים ליגת האלופות בארבע שנים זה פשוט בלתי נתפס. המחצית הראשונה הייתה לא פשוטה, יובנטוס הוכיחה למה היא הגיעה לגמר. בשנייה שלחתי ואני שמח שתרגמנו את זה לשערים. חידוש החוזה? אני מקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר. אין מקום טוב יותר להיות בו, זה המועדון הגדול ביותר בעולם”.
נשיא ריאל מדריד פלורנטינו פרס כבר חושב על העתיד: “כל תואר הוא נקודת התחלה לתואר הבא. זידאן היה השחקן הכי טוב על המגרש בגמר של 2001, והיום הוא המאמן הכי טוב באירופה. הוא נותן לכולנו השראה. נשב איתו ונאריך לו את החוזה. נאריך את החוזים לכל השחקנים. רונאלדו? מה עוד יש להגיד עליו”.
איסקו ובנו (רויטרס)גארת’ בייל שנכנס כמחליף אמר: “זאת הרגשה מעולה לזכות בליגת האלופות כאשר אני משחק בבית שלי. זו הייתה עונה קשה, עבדתי הרבה כדי להגיע לרגע הזה. זהו הפרס שלי”.
במשחק צפו אוהדי ריאל מדריד רבים על מסכי ענק בסנטיאגו ברנבאו והחגיגות בסיום היו אדירות במיוחד.