מערכת ONE
|

אתר הספורט ONEלא משנה איזה מאמן יעמוד על הקווים, למכבי תל אביב מצפה שבוע קשה ועמוס ביורוליג, כשכבר ביום רביעי תארח בהיכל את צסק”א מוסקבה, ואילו יומיים לאחר מכן יוצאים הצהובים לטורקיה למפגש מול דייויד בלאט ודרושפאקה.
הטורקים יגיעו למשחק בכושר טוב ואחרי ניצחון נוסף היום (ראשון) על קרשיאקה (מאזן 5:6), ניצחונם החמישי ברציפות בליגה. אחרי דקות ראשונות צמודות למדי, שחקניו של בלאט איפסו את הידית והחלו בבריחה. בסוף הרבע הראשון התוצאה עמדה על 15:23, אך ההפרש הלך וגדל, ובזכות יכולת טובה של סקוט ווילבקין (23 נקודות) במחצית הפער גדל ל-32:49.
המחצית השנייה התנהלה כגארבג’ טיים אחד ארוך, כשהפער תפח עד ל-23 נקודות. לקראת הסיום קרשיאקה הצליחה לצמק מעט, כשדרושפאקה הורידה את הרגל מהדוושה. בסיום, 74:87 לבלאט, שעוד לפני מכבי ת”א מצפה לו דרבי מול פנרבחצ’ה ביום רביעי.
גם צסק”א מוסקבה הרשימה לקראת המפגש הצפוי עם הצהובים ביום רביעי, כאשר ניצחה בקלילות את חימקי בדרבי 79:95. החבורה של דימיטריס איטודיס ביססה את עצמה במקום הראשון עם מאזן נהדר של 1:9 בליגה ה-VTB.
ארון ג'קסון. יכולת נפלאה (GettyImages)אלופת אירופה פתחה את המשחק הנהדר ובשני וב-20 הדקות הראשונות קלעה לא פחות מ-59 נקודות, הודות ליכולת התקפית נהדרת של ארון ג’קסון ו-ויטאלי פרידזון. שחקניו של דושקו איבנוביץ’ ניסו לצמק את הפער אך ללא הצלחה וצסק”א עם ניצחון נוסף שמעניק לה ביטחון רב לקראת המשחק ביורוליג. ג’קסון בלט עם 20 נקודות, פרידזון הוסיף 18 משלו.