מערכת ONE
|

שי דורון. המשבר ייפתר? (אחמד מוררה)
בית המשפט הגבוה לצדק קיבל היום (חמישי) את בקשתה של מנהלת ליגת העל בכדורסל נשים למתן צו ביניים וחייב את המדינה והמועצה להסדר ההימורים בספורט להציג עד ה-25.10, מתווה תקציבי שיאפשר את הפעלתה של ליגת העל לנשים בכדורסל בעונה הקרובה.
ההחלטה נומקה בכך שהמדינה והמועצה להסדר ההימורים בספורט הפרו את החלטה הקודמת של בג"צ, בה הוא הורה לגורמים האחראים לפעול יחד עם מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל למציאת פתרון לבעיה.
בהחלטתו, בג"צ דוחה למעשה את טיעוני המועצה להסדר ההימורים בספורט בדבר חוסר ודאות תקציבית והיעדר כדאיות כלכלית, המונעים לשיטתה תיקצוב ראוי לכדורסל הנשים.
 |
נעמה שפיר. הליגה תחל בזמן? (עודד קרני, באדיבות מנהלת ליגת אתנה ווינר) |
|
|
בנוסף, ב-27.10 צפוי להתקיים דיון בבג"צ במסגרת ההליך העיקרי, בו נדרשים הגורמים האחראים להציג אמות מידה שוויוניות לחלוקת כספי ציבור לגופי ספורט, במטרה לסיים את האפליה התקציבית ופרקטיקת התמיכה המוסווית הקיימת היום.
יו"ר מנהלת ליגת העל לנשים, איריס שטרק, התייחסה להחלטת בג"צ: "אשי הקבוצות, השחקניות וכל המעורבים בכדורסל הנשים שמחים על הכרת בג"צ באפליה המשוועת בתיקצוב ספורט הנשים בכלל וכדורסל הנשים בפרט והעובדה שהוא מבין בחשיבות הצורך לתקצבו כראוי, וכי יש למצוא פתרון הולם לסוגיה הממתינה זמן רב לפתרון".