הפועל תל אביב הפסידה הערב (שני) באולמה הביתי 97:81 למכבי אשדוד/באר טוביה וירדה, לראשונה העונה, למאזן שלילי, 11:10. מנגד, לאשדודים היה זה ניצחון שני ברציפות והיא מצליחה לברוח למכבי קריית גת בתחתית.
רמי הדר הגיע למשחק ללא דארל וויליאמס הפצוע, ואיבד במהלך הרבע השני את אלאנדו טאקר, שנפצע גם הוא, ואת ריצ’רד האוול, שנקלע לבעיית עבירות. בלעדיהם, האדומים פשוט לא היוו יריבה לקבוצה של מאיר טפירו, שנהנתה מצדה מיום קליעה נהדר של צ’ייס סיימון, ג’ייק כהן ופרסטון נואלס הנהדרים.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
תחרות שלשות: אשדוד מפרקת את הפועל 81:97מארק ליונס, ששמר את המארחת בתמונה במחצית הראשונה, נעלם בשנייה יחד עם כל קבוצתו ורבע שלישי של 21:32 דאג למעשה לתת את הניצחון לצהובים, כשגם התעוררות של אדריאן בנקס לקראת הסיום לא הספיקה. הפועל ת”א סופגת קרוב ל-100 נקודות בבית, אחרי שספגה 80 מחולון. לא כמות איתה אפשר לנצח משחקים ולהגיע לצמרת, ובטח שלא קבוצה הגנתית כמו שהמאמן היה רוצה לראות.
קלעו לאשדוד/באר טוביה: צ’ייס סיימון 22 נקודות, ג’ייק כהן ופרסטון נואלס 20 כל אחד, קווין דילארד 13, ג’קי קארמייקל 12, בן אלטיט 6 ויפתח זיו 4.
קלעו להפועל ת”א: מארק ליונס 19 נקודות, אדריאן בנקס 17, תמיר בלאט 14, רביב לימונד 10, מתן נאור 9, תומר גינת 7 ואלאנדו טאקר 5.
המצטיין: צ'ייס סיימון
הגארד/פורוורד האמריקאי היה פנטסטי בשני צידי המגרש כאשר חיסל את אלאנדו טאקר במחצית הראשונה עד פציעתו, צלף מכל מקום בשנייה ותרם 22 נקודות לניצחון.
צ'ייס סיימון. יכולת שיא (איציק בלניצקי)המאכזב: רמי הדר
אמנם וויליאמס לא שיחק וטאקר יצא כבר במחצית, אולם מחליפו של שרון אברהמי כבר ירד למאזן שלילי 5:4, זאת עם מארק ליונס, רביב לימונד, וחמישה זרים. לא לזה פיללו בהנהלה.
הרגע ששינה את המשחק: הפציעה של טאקר
אם עד שטאקר ספג את המכה מתומר גינת האדומים עוד היו במרחק נגיעה, מרגע שהוא יצא אשדוד פשוט לא הביטה לאחור עד לניצחון.
אלאנדו טאקר נפצע (איציק בלניצקי)רבע ראשון – 18:20 לאשדוד/באר טוביה
חמישיית הפועל ת”א: מארק ליונס, רביב לימונד, אלאנדו טאקר, תומר גינת וריצ’רד האוול.
חמישיית אשדוד/באר טוביה: יפתח זיו, פרסטון נואלס, צ’ייס סיימון, ג’ייק כהן וג’קי קארמייקל.
רמי הדר (איציק בלניצקי)
מאיר טפירו (איציק בלניצקי)
אוהדי הפועל ת"א (איציק בלניצקי)עוד לפני פתיחת המשחק נערך טקס מרגש לזכרו של שחקן העבר של האדומים, אילן זייגר-זוהר, שהלך לעולמו בחודש שעבר.
לאחר הג’אמפ בול, האשדודים הלכו בהתקפות הראשונות לג’ייק כהן, שניצל מיס-מאצ’ על גינת כדי לקלוע את שש הנקודות הראשונות של קבוצתו בדרך ל-2:6. ליונס קלע את החמש הראשונות של האדומים כדי לצמק, אך האוול בכמה פעולות רעות בשני צידי המגרש, נקלע לבעיית עבירות ואפשר לסיימון להעלות ל-7:11. ליונס שמר על המארחת במרחק סביר מול כהן, שהמשיך לצלוף, בעוד אדריאן בנקס ומתן נאור סיפקו נקודות מהספסל האדום. רגע לפני תום הרבע, טאקר אף נתן שוויון, אך בן אלטיט קלע עם הבאזר וקבע 18:20 אחרי עשר דקות.
ג'ייק כהן מול תומר גינת (איציק בלניצקי)רבע שני – 34:37 לאשדוד/באר טוביה
קווין דילארד דאג לשמור את האשדודים ביתרון, כשבינתיים האוול, שחזר מהספסל, ספג עבירה רביעית (שנויה במחלוקת) בגינה שוב יצא החוצה והותיר את קבוצתו נטולת כח בצבע. דווקא בהרכב הנמוך, הצליחו האדומים לעלות ליתרון ראשון במשחק, כשליונס צלף מחוץ לקשת והוסיף אסיסט גדול לנאור, 29:30 אדום. האדומים כעסו על כמה החלטות שיפוט שנויות במחלוקת וליונס אף ספג עבירה טכנית עקב כך. הקהל גם הוא נכנס למשוואה וזרק חפצים לפרקט תוך קריאות מכוערות, מה שגרם לעיכוב המשחק מספר פעמים. אם הצרות לא הספיקו להפועל, טאקר התנגש בגינת וירד חבול בארובת העין לקבל טיפול בחדר ההלבשה, כשלאחר מכן אף פונה לבי”ח על מנת לשלול זעזוע מוח. למזלם של המארחים, גם הצהובים לא היו בפוקוס ובסוף הרבע יפתח זיו נתן יתרון דחוק, 34:37 לאשדוד.
מארק ליונס מתווכח עם ספי שמש (איציק בלניצקי)רבע שלישי – 55:69 לאשדוד/באר טוביה
הבלאגן נמשך גם לאחר ההפסקה, כאשר האדומים איבדו כדורים והאשדודים החטיאו מנגד. עבירה בלתי ספורטיבית של אליאספור על קארמייקל אפשרה לאורחת לברוח ליתרון שיא דו ספרתי, 34:44. שלשה של בלאט וסל ועבירה של נאור דאגו לצמק מעט וגינת קבע 48:42, אך אז אשדוד פשוט הפסיקה להחטיא וברחה ל-44:58 עם קליעות של כהן, זיו ונואלס. הפועל ת”א סירבה לוותר וקלעה כמה שלשות פנויות, אך סיימון ענה בכל פעם ושמר על יתרון מבטיח, 55:69 כשנותרו עשר דקות לסיום.
פרסטון נואלס חודר (איציק בלניצקי)רבע רביעי – 81:97 לאשדוד/באר טוביה
קצת יותר מדקה בתוך הרבע המכריע, האוול ראה עבירה חמישית וסיים את חלקו במשחק. אחרי שקארמייקל נתן 60:74, רמי הדר לקח פסק זמן בניסיון אחרון להציל את המשחק. בנקס הצליח לצמק עד למינוס 12, ואז היה תורו של טפירו לקחת פסק זמן. קבוצתו ידעה לשמור על היתרון, נואלס קבע 67:82 בשלשה, ומשם אשדוד פשוט לא נתנה להפועל לחזור. גינת עוד ביצע עבירה של תסכול לפני הסיום, שרק במזל לא עלתה לו בבלתי ספורטיבית.
יפתח זיו מול תומר גינת (איציק בלניצקי)
קווין דילארד מול מתן נאור (איציק בלניצקי)