יום שלישי, 18.03.2025 שעה 22:24
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
381592-185621הפועל ת"א
371630-180720מכבי ת"א
361528-175220הפועל ירושלים
321670-175720עירוני רמת גן
321772-174020בני הרצליה
311574-161320הפועל חולון
291705-168920הפועל ב"ש/דימונה
281602-161020עירוני נס ציונה
281656-163520גלבוע/גליל
271606-150221הפועל גליל עליון
271715-158320אליצור נתניה
261662-162220הפועל עפולה
261759-161020עירוני קריית אתא
221890-158520הפועל חיפה

השב"כ מסרב לאפשר לנהריה לצאת לטורקיה

הקבוצה שניצחה 75:96 את גזיאנטפספור במשחק הראשון בשמינית היורופקאפ לא מורשית לטוס לגזיאנטפ, הסמוכה לסוריה. העבירו לפיב"א בקשה לשחק באיסטנבול

|
יהונתן שולדבראנד זורק (עמית מצפה)
יהונתן שולדבראנד זורק (עמית מצפה)

האם הנסיעה של עירוני נהריה לטורקיה עלולה להתבטל? ל-ONE נודע כי השב"כ מסרב לאפשר לקבוצת הכדורסל של עירוני נהריה לטוס למשחק הגומלין שלה בעיר גזיאנטפ משיקולים ביטחוניים ובקבוצה פנו לפיב"א בבקשה להעתיק את המשחק לאיסטנבול, אך לא בטוח שהיא תאשר זאת.

נהריה, שהביסה את גזיאנטפספור במשחק הראשון בשמינית גמר היורופקאפ בתוצאה של 75:96, אמורה לטוס לגומלין שיתקיים בשבוע הבא, אך הסיבה העיקרית שבגללה השב"כ מסרב לאפשר לקבוצה לטוס לשם כרגע היא בגלל שגזיאנטפ היא עיר שנמצאת בצד המזרחי של המדינה וקרובה לגבול עם סוריה, ולכן הגעת הקבוצה לשם היא מסוכנת.

עוד נודע ל-ONE כי בשל הלוגיסטיקה הבעייתית ומיקומה הגיאוגרפי של העיר, ראשי נהריה העבירו לפיב"א בקשה בכתב להעתיק את המשחק לאיסטנבול. "אין ברירה, אנחנו חייבים לטוס", סיפר גורם בקבוצה.

רק לאחרונה מכבי תל אביב חזרה מאיסטנבול וגם שם הקבוצה הייתה אבטחה גדולה שכללה נוכחות משטרתית מיוחדת שליוותה את הקבוצה בכל נסיעותיה ברחבי העיר. יש לציין כי גם קבוצת הכדורגל של הפועל באר שבע אמורה להמריא לטורקיה למשחק הגומלין מול בשיקטאש במסגרת הליגה האירופית בשבוע הבא. בשיקטאש, לעומת יריבתה של עירוני נהריה, משחקת גם היא באיסטנבול אבל לא מן הנמנע שגם היא תמריא תחת אבטחה כבדה.

אריק אלפסי (עמית מצפה)אריק אלפסי (עמית מצפה)

במשרד התרבות והספורט הגיבו: "השרה מירי רגב הנחתה את משרד התרבות והספורט לפנות לפיב"א יחד עם איגוד הכדורסל בבקשה לשנות את מיקום המשחק, לנוכח האיומים הביטחוניים עליהם מצביע השב"כ, ואף פנתה בנושא למשרד החוץ. עם זאת, לנוכח ההשלכות מרחיקות הלכת של אי הגעת עירוני נהריה למשחק במידה והבקשה לשנות את המיקום לא תיענה, מבקש משרד התרבות והספורט מגורמי הביטחון לבחון חלופות נוספות, תוך הבהרת המשמעות של אי הופעת הקבוצה במפעל אירופי ללא הסכמה מצד פיב"א. השלכות אלו עלולות להשפיע על קשרי העבודה ועל שיתוף הפעולה הקיים מול קבוצות טורקיות ולפגוע בענף הכדורסל בפרט ובספורט הישראלי בכלל, בדגש על יכולתה של ישראל לארח אירועים ותחרויות בינלאומיות בארץ".

תגובת איגוד הכדורסל: “איגוד הכדורסל מטפל בנושא כבר ימים לא קצרים תוך תקווה שבסופו של דבר תתאפשר יציאת עירוני נהריה למשחק בטורקיה. האיגוד נמצא בקשר רצוף עם גורמי הביטחון ומשרד הספורט וכמובן גם עם ההתאחדות הטורקית ופיב"א. במכתב שהגיע לאיגוד הכדורסל ממזכ"ל פיב"א קאמיל נובאק עוד ב-2.2 נכתב שיועץ פיב"א לביטחון בוריס קווניג נמצא בקשר רצוף עם גורמי הביטחון בגזיאנטפ וזוכה לכל שיתוף הפעולה שביקש. במכתבו מציין נובאק כי בשלוש השנים האחרונות כל הקבוצות שהגיעו לגזיאנטפ זכו לאבטחה מוגברת כבר מרגע נחיתתן בשדה התעופה ליד העיר ועד עזיבתן את העיר, כולל 6 הקבוצות שביקרו שם השנה. כמובן כן מציין נובאק שהאזור בו אמור המשחק להתקיים אינו אזור מלחמה למרות הקרבה לגבול  הסורי ושאף משרד חוץ של מדינה אירופית לא קבע הגבלת מסע באזור זה לאזרחיו.

שולדבראנד מול הייסליפ (עמרי שטיין)שולדבראנד מול הייסליפ (עמרי שטיין)

“איגוד הכדורסל מבין את חששה של קבוצת עירוני נהריה אבל הוא שותף לדעת משרד הספורט ושרת הספורט הגברת מירי רגב, שקבוצה ישראלית חייבת לצאת לכל משחק באירופה כשלכולם ברור שאי הופעה למשחק כזה או אחר, עלול לגרום להשלכות מרחיקות לכת על הכדורסל הישראלי ואולי אף על הספורט הישראלי כולו. חשוב לציין שני דברים, רק בחודש דצמבר התארחה נבחרת הנוער שלנו במשך כשבועיים בעיר סמסון גם היא בטורקיה, זכתה לאבטחה מתוגברת תוך שיתוף פעולה מלא מהטורקים והמסע עבר בשקט ובשלום ורק אתמול התארח המאמן הישראלי דייויד בלאט עם קבוצתו דרושאפקה באולם בו אמורה גם נהריה להתארח ועל אף שבלאט מזוהה כמאמן ישראלי, המשחק עבר בשלום וללא כל בעיה”.

תגובת ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ), יו"ר שדולת הספורט בכנסת: "שרת הספורט צריכה לדעת כי הנבחרות והקבוצות הישראליות סבלו לא פעם מהעברת ביתיות. הדרישה הפומבית מפיב"א להעביר את משחקה של הפועל נהריה בטורקיה תפעל כבומרנג נגד הנציגות הישראליות באירופה. במקרים כאלה יש לפעול בדיפלומטיה, מאחורי הקלעים ולא ברעשנות. מירי רגב מוכיחה שוב שאין לה שום ידע בספורט אלא בפופוליזם בלבד ודאגת הספורט מעניינת אותה כמו קדחת. מה שמעניין אותה זה לתפוס כותרות ותיק התקשורת שמתפנה ומי שמשלם על כך הם חובבי הספורט".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןהתחפושות של נטע אלחמיסטר, איזו יפה יותר?
התחפושות של נטע אלחמיסטר, איזו יפה יותר?
נגןשער נדיר מהחצי: הכדורגלן הדהים את כולם עם גולאסו בלתי נתפס!
הכדורגלן הדהים את כולם עם גולאסו מהחצי
נגןאוסקר גלוך: "טום קרוז ישחק את הדמות שלי"
אוסקר גלוך: "טום קרוז ישחק את הדמות שלי"
נגןירדן שועה עושה טובה שהוא מצטלם לטיקטוק
ירדן שועה עושה טובה שהוא מצטלם לטיקטוק
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */