כשהיא מושלמת באירופה ונחשבת לאחת ההפתעות ביורוקאפ, הפועל ירושלים תתארח הערב (ראשון) ב-21:05 אצל הפועל חולון במוקד המחזור החמישי בליגה הבכירה. קבוצתו של דן שמיר נראית נהדר עד כה ומחזיקה במאזן 1:3, כאשר ההפסד הבודד הגיע מול ארז אדלשטיין ומכבי תל אביב וכשהם ללא פול דילייני ואלכס צ'וברוביץ'.
יחד עם זאת, כפי שפרסמנו במערכת ONE, הצהובים-סגולים שצפויים למלא את ההיכל לקראת ההתמודדות, יחסרו בשבועות הקרובים את הגארד האמריקאי פול דילייני, לאחר שצילומי MRI ו-MRA שעבר חשפו פציעה ממושכת בכתפו שגורמת לו לכאבים רבים.
מנגד, מי שלא יירשם במדי סגנית האלופה הוא הסנטר האמריקאי אמאר'ה סטודמאייר, שינוח בליגה לקראת המשחק הקרוב ביורוקאפ נגד אולם הגרמנית. הסקורר ג'רום דייסון, שבעברו נבחר למלך הסלים בישראל תחת דן שמיר במדים של חולוניה, כשיר להתמודדות אחרי שהתגבר בצורה טובה מהנקע בקרסולו ותרם 17 נקודות בניצחון על לוקומוטיב קובאן. דייסון יקבל זר פרחים מאנשי חולון לפני המשחק.
פול דילייני. גארד חולון יחמיץ את ירושלים עקב פציעה (רדאד ג'בארה)שמיר ודריון אטקינס יקבלו לפני המשחק את פרסי שחקן ומאמן החודש המצטיינים של חודש אוקטובר, ואילו הקפטן אשתקד, אייזיק רוזפלט, יזכה גם הוא לזר לפרחים. בירושלים הדגישו בפני הצוות המקצועי והשחקנים הזרים את המתיחות והריבות בין המועדונים כאשר מדובר במשחק בגדר "ניצחון חובה" עבור האוהדים. סימונה פיאניג'אני ביקש משחקניו להיזהר מהיריבה, רבות בשל העבודה כי השתיים חולקות מאזן 1:3 זהה, וכי המעבר המנטלי של האדומים עד כה מאירופה לליגה לא עבר חלק עם הפסד מפתיע לחבורה הלוחמת של הפועל גלבוע/גליל.
אגב, יריבת הפועל ירושלים ביורוקאפ בשבוע הבא, אולם, הביסה 70:93 את בון, זאת במסגרת המחזור השמיני בליגה הגרמנית. הקבוצה מחזיקה במאזן 1:7, כאשר היחידה שמקדימה אותה בטבלה היא באמברג, אשר מחזיקה במאזן מושלם. ביורוקאפ, מאזנה של אולם עומד על 1:2, כאשר היא ניצחה בשני המחזורים האחרונים את אולימפיה לובליאנה ולוקומוטיב קובאן בהתאמה, זאת אחרי שהובסה במשחקה הראשון במפעל על ידי ולנסיה.
מכת פציעות בחיפה: דיברתולמאו ופיימוס ייעדרו מול נהריה
כאשר מכת פציעות פוקדת אותה, מכבי חיפה תארח היום (ראשון, 19:05) ברוממה את עירוני נהריה במסגרת המחזור החמישי של ליגת העל, כאשר השתיים ינסו לשים סוף להפסדים.
הירוקים של עופר רחימי יגיעו להתמודדות ללא הגארד המתאזרח ג’ון דיברתולומאו שסובל מקרע ברצועות האגודל ביד ימין וייעדר לפחות חודש. יחד עם זאת, הסנטר האמריקאי ג'אריד פיימוס נפצע במרפק יד ימין במהלך אימון, ולאחר בדיקת אולטראסאונד נקבע כי הוא סובל מקרע חלקי ברצועה הפנימית של המרפק והוא צפוי להיעדר בין 4-5 שבועות. חיפה הפסידה במחזור הקודם בביתה 83:78 להפועל גלבוע/גליל המפתיעה, ולמרות החיסורים, היא רוצה לחזור למעגל הניצחונות.
ג'אריד פיימוס. יחסר לרחימי (אחמד מוררה)מנגד, נהריה מגיעה לאחר שני הפסדים – בזירה המקומית מול הפועל ירושלים 75:67 ובליגת האלופות של פיב"א 85:53 ביתי לאריס סלוניקי היוונית. החבורה של אריק אלפסי תנסה להשיג ניצחון חשוב מבחינתה על מנת להתאושש, לצורך כך היא צירפה להתמודדות את הרכז דרווין קיצ'ן (30, 1.95), אקס מכבי ראשון לציון והפועל ירושלים, שיעשה קאמבק נוסף לליגת ווינר-סל.
בנקס יקבל הזדמנות להשתפר, הרצליה רוצה להמשיך ברצף
הפועל תל אביב תנסה להתאושש מהמבוכה בדרבי העירוני כאשר תפגוש היום (ראשון, 19:10) בביתה את בני הרצליה שנמצאת במומנטום של ניצחונות בליגה ובאירופה.
האדומים של שרון אברהמי הובסו, כזכור, ע"י מכבי ת"א 94:83 במשחק בו הציגו משחק הגנה מזעזע ונרשמה אכזבה גדולה מיכולתו של אדריאן בנקס. הגארד האמריקאי שנמצא בהליכים מתקדמים להנפקת אזרחות ישראלית, לא התאים את עצמו עד כה לשיטה של הצוות המקצועי ולא מתחבר לחבריו בחדר ההלבשה. ישנם גורמים בקבוצה שישמחו להיפטר ממנו, אולם מדובר במלכודת דבש כאשר חמו, דיויד קולברן, תורם כספים למועדון כספוסנר חיצוני. בקבוצה החלו לבחון מועמדים לחיזוק עמדת הרכז ובנקס יקבל הזדמנות נוספת בשבועות הקרובים להוכיח כי ביכולתו להוביל את הפועל לצמרת.
אדריאן בנקס. לא התאים את עצמו לשיטה (איציק בלניצקי)בד בבד, רביב לימונד, שנטש את הדרבי עם כאבים בקרסולו, צפוי לשחק ויקבל לפני פתיחת המשחק מגן על הגעתו ל-1,000 אסיסטים בליגה הבכירה. לימונד אינו מרבה ליטול חלק באימוני הקבוצה, אלא עובד בצורה פרטנית עם מאמן אישי בשולי המגרש כדי להוריד עומס מהפציעה.
מנגד, הרצליה, בהובלת כארם משעור הנהדר אשר נבחר לחמישיית המצטיינים של המחזור הרביעי בליגה, רשמה ניצחונות רצופים כאשר גברה בזירה המקומית על הפועל אילת 74:83, ואז ביורופקאפ 85:90 על סטיאווה בוקרשט הרומנית ועלתה למאזן 1:2 במפעל של פיב"א.