
שמעון אמסלם (רדאד ג`בארה)
הדרבי הגדול של תל אביב בכדורסל ייערך הערב (שני) כשהפועל תארח בהיכל קבוצת שלמה את מכבי. בראיון לתכנית הספורט של ישראל ב-102FM סיפר שחקן העבר של האדומים שמעון אמסלם על ההכנות למשחק.
"שהאופוריה של שני ניצחונות ביורוליג לא תעלה למכבי לראש", פתח אמסלם.
מה דעתך על הפיטורים של ארז אדלשטיין?
"הלוואי על ארז תהליך כמו שאיוניר עבר בקריית שמונה. הודעה בלפנות בוקר של ערב חג כשיודעים שהעיתונות הכתובה שלחה את העיתונים לדפוס. הכל מחושב שם. היה סוג של זובור שאי אפשר להתעלם ממנו של מכבי לארז. מישהו חיכה לו בפינה".
 |
ארז אדלשטיין. מישהו חיכה לו בפינה (איציק בלניצקי) |
|
|
למה שמישהו יחכה לארז בפינה?
"לא יודע. ארז לא מדבר. יש דרך של מקצוענות ושחקנים לא יכולים לקחת צד נגד מאמן ומדברים עליו. ברגע ששמים את המאמנים בידיים של השחקנים זה כבר יוצא מגדר מקצוענות. גם בדרבי אנחנו נראה שהכל תלוי בידיים של ווימס וגאודולוק".
מה יהיה בדרבי?
"לדעתי מכבי בבעיה גדולה. כשלנדסברג פצוע ואלכסנדר לא בעניינים. היא מגיעה רק עם שלושה שחקנים ישראלים - אוחיון, מקל ופניני. לעומתם, הישראלים של הפועל תל אביב שיחקו בתקופה האחרונה וסחבו את הקבוצה שלהם. אם אלאנדו טאקר יהיה בכושר טוב, מכבי תהיה בצרות".
מה אתה חושב על השילוב של אפי בירנבוים בהפועל?
"אפי עשה איתי ביחד עם הקורס של המנהלים המקצועיים. גם ניקולה וויצ'יץ' היה איתנו".
 |
סוני ווימס. הפיל את התיק על המאמן (איציק בלניצקי) |
|
|
איך היו הציונים של וויצ'יץ', יותר טובים מהמגרש?
"אני לא מבין את החיבור בין וויצ'יץ' למכבי תל אביב. העמדה שהוא נמצא בה היא אחת הבעיות של מכבי. גור שלף עוד חיפה קצת על החסרון של מוני פנאן".
מה דעתך על התקופה של ארז במכבי?
"זה לא היה ארז. הוא כל כך רצה לאמן ביורוליג אז הוא עשה כבוד יותר מדי למערכת. עם כאלה כוכבים צריך לעשות את הדברים יותר פשוטים וארז לפעמים קצת מסבך את העניינים. כששחקן אומר אנחנו לא יודעים לאן ללכת בהגנה זה להפיל את התיק על המאמן. זה כדור שלג שכולם יודעים איפה ייעצר. פעם המאמנים היו חזקים יותר מעכשיו, שלשחקנים יש הרבה כוח. רמי הדר אמר לשחקנים 'לי משלמים כסף כדי לחשוב ולכם כדי לרוץ ולשחק', אבל לשחקנים כאלה יש גבול מסוים".
איך יגמר המשחק?
"אני רק רוצה שיהיה ערב ספורטיבי בלי פצועים".