דובי פיק
|

סוני ווימס (איציק בלניצקי)
מכבי תל אביב סיימה הערב (חמישי) בהדר יוסף את הכנותיה לקראת טורניר גומלסקי ותמריא מחר בבוקר לרוסיה, שם תתמודד בשבת ובראשון נגד פנאתינייקוס וקבוצה נוספת שזהותה תקבע במשחק המקביל בין צסק"א מוסקבה לאוניקס קאזאן.
לאחר משחקי הכנה נגד א.א.ק אתונה, פנאתינייקוס וברצלונה, אותם סיים ארז אדלשטיין עם מאזן 1:2, הצהובים ינסו להשיג תואר בהכנה בטורניר הרוסי. בשבת, ה-24 בספטמבר, הצהובים יתמודדו נגד פנאתינייקוס במסגרת חצי הגמר, וזו לא הפעם הראשונה שהשתיים שובצו ראש בראש בטורניר גומלסקי.
 |
אוחיון מול רייס. הצהובים יגיעו לטורניר עם 1:2 בהכנה (האתר הרשמי של מכבי ת"א) |
|
|
הריצו אחורה שמונה שנים בדיוק, אפי בירנבוים פוגש עם מכבי ת"א את שרונאס יאסיקביצ'יוס, ז'ליקו אוברדוביץ' ופנאתינייקוס ורושם הפסד מאכזב. אחר כך הגיעה תבוסה מול צסק"א ובהמשך שרשרת הפסדים בשאר משחקי ההכנה.
אדלשטיין ייאלץ להסתדר ללא קווינסי מילר ואנדרו גאודלוק, שמחלים מקרע בשריר הירך האחורי ונשאר בישראל, אבל יקבל בחזרה את סוני ווימס, שנעדר מהניצחון על ברצלונה בשל וירוס.
"אני לא מתגעגע למזג האוויר, אבל תמיד טוב לחזור למוסקבה", אמר סוני ווימס ששיחק שלוש שנים בצסק"א. "יש לי הרבה חברים ואני מתרגש. אנחנו מתאמנים כבר חודש וחצי ועדיין אין לנו את כל השחקנים בגלל פציעות ומחלות, אבל אני מרגיש שאנחנו מתחברים. למדנו שיש לנו סגל עמוק - ראינו שחקנים מתעלים במשחקים ביוון. נחמד לפגוש שוב את פנאתינייקוס, אנחנו רוצים להשיג נקמה על ההפסד בטורניר דיאמנטידיס".
 |
רמי הדר וארז אדלשטיין (איציק בלניצקי) |
|
|
הפציעות הרבות: "אני חושב שאלוהי הכדורסל לא בצד שלנו עכשיו, אבל אני מאמין שברגע שגאודלוק יחזור, בתקווה לבכורה ביורוליג, נהיה קבוצה שונה לגמרי"."המטרה היא להתקדם", הבהיר אדלשטיין לקראת הטורניר המסורתי. "אנחנו שלושה שבועות לפני הדבר האמיתי ביורוליג ורוצים להתקדם. זו נקודת מבחן עבורנו לשחק נגד פנאתינייקוס שוב. נתקלנו מולם באינטנסיביות ואגריסיביות והתכוננו כל השבוע למשחק הזה, אני רוצה לראות קו התקדמות".