עמית קרקו
|

פאבלו לאסו. לא מקל ראש (איציק בלניצקי)
ריאל מדריד, אחת מהמועמדות הבכירות לזכייה ביורוליג העונה, נחתה בישראל לקראת המשחק הערב (חמישי, 21:05) בהיכל מנורה מבטחים מול מכבי תל אביב, שמצדה - השקיעה המון כסף בקיץ האחרון ומקווה להגיע רחוק במפעל היוקרתי ביבשת.
מאמן ריאל מדריד פאבלו לאסו אמר עם הנחיתה: "מכבי נגד ריאל מדריד זה תמיד משחק גדול, מרגיש כאילו זה דרבי, משחק עם מסורת באירופה. אנחנו תמיד מכבדים את מכבי כקבוצה. יש להם שחקנים טובים, הם צריכים זמן להתחבר כקבוצה, אבל עדיין יש להם המון איכויות ויכולים לקלוע מכל עמדה. אנחנו באים למגרש הביתי שלהם, אנחנו יודעים שיהיה לנו קשה, יש בהיכל אווירת כדורסל נהדרת עם קהל שדוחף את הקבוצה קדימה".
 |
רודי פרננדס. ריאל תמשיך במומנטום החיובי? (איציק בלניצקי) |
|
|
על המומנטום החיובי והרצון להמשיך הוסיף: ״אנחנו רק בתחילת העונה, יש לנו משחק אחד ביורוליג וכמה משחקי ליגה. התחלנו לאט והקבוצה עולה ברמה צעד אחר צעד. זה חשוב, אבל יש עוד עונה ארוכה. אני שמח עכשיו כי כל השחקנים שלי פחות או יותר בריאים, אין משהו חריג אז אנחנו יכולים לעבוד ביחד בלי בעיות ובמשחקים לתת את הכל".
הבלאנקוס, שמשופעים בשחקנים איכותיים, נפרדו בקיץ האחרון מאחד מהמנהיגים הגדולים שלהם - סרחיו רודריגס - שעזב כדי להגשים את חלום ה-NBA בפילדלפיה. מי שתפס את מקומו בצורה מושלמת הוא סרחיו יולי, שחלק בדקות שלו עם הרכז שעזב.
 |
סרחיו יול. זכה למחמאות (איציק בלניצקי) |
|
|
הספרדי רושם 18.5 נקודות למשחק בליגה ב-25 דקות בלבד על הפרקט, כאשר הוא קולע ב-64 אחוז מהשדה וב-50 אחוז מחוץ לקשת. מדובר בנתוני שיא עבור השחקן, שהשתחרר לחלוטין מאז עזיבתו של רודריגס.
"יול התבגר העונה מאוד ורואים זאת", החמיא לו לאסו. "מדובר בשחקן שיכול לשנות את המשחק במספר דקות בלבד. הוא לא רק קולע טוב יותר, הוא גם פיתח את ראיית המשחק שלו והפך את חבריו לטובים יותר העונה. בהגנה הוא תמיד היה טוב וזה בונוס גדול עבורנו".
 |
סוני ווימס. לאסו מכבד אותו (איציק בלניצקי) |
|
|
עוד לפני הנחיתה טרי תומפקינס התייחס אף הוא למכבי ת"א: "זו קבוצה שזוכה לתמיכה אדירה מהקהל שלה במשחקי הבית ומסיבה זו תמיד קשה מולה. הם יכולים לקלוע מכל מקום על המגרש וזה משהו שנצטרך למנוע מהם. נצטרך לשלוט בקצב ולבוא לעבוד קשה כמו שאנחנו עושים בכל משחק".
הבשורה הפחות טובה עבור הבלאנקוס מגיעה מכיוונו של ג'פרי טיילור, שנמצא בספק למשחק בשל פציעה באכילס.