המחזור התשיעי של הליגה הלאומית יצא היום (שישי, 15:00) לדרך עם חמישה משחקים מסקרנים, כאשר במוקד יעמוד קרב הצמרת המרתק בין הראשונה הפועל רמת גן והשנייה בטבלה הפועל עכו. במקביל, מכבי נתניה תצא ללוד, מכבי הרצליה תתמודד מול מכבי אחי נצרת ובית"ר ת"א/רמלה תארח את רמת השרון.
הפועל רמת גן – הפועל עכו (גרונדמן)
מוליכת הטבלה מגיעה למשחק במומנטום נפלא לאחר ארבעה ניצחונות ליגה רצופים, האחרון שבהם 0:4 מוחץ על הפועל פתח תקווה באצטדיון המושבה. הקבוצה של ליאור זדה סובלת ממכת פציעות, כאשר בנוסף לרן מלכה שסיים את העונה ואסף כהן שיחזור בעוד שבועיים לאחר שיחלים, גם יוסי מקונן ייעדר בשל פציעה. לעומתם, החלוץ הג'מייקני מייקל סיטון, שריצה עונש הרחקה במשחק הקודם, יחזור לסגל.
זדה סיפר ל-ONE על ההכנות לקראת המשחק: “על אף שלא היה לנו הרבה זמן להתאושש ולשמוח מהמשחק האחרון, אנחנו מנסים להתרכז בנקודות החזקות שלנו ולשפר כמה דברים שיעזרו לנו. הולך להיות משחק מעניין בין שתי קבוצות במומנטום טוב ואנחנו רוצים להגיע מוכנים. בליגה הזאת אתה קם ונופל על גישה ודריכות לפני כל משחק. אוי ואבוי לשחקן אם הוא מגיע למשחק נגד קבוצה כמו עכו לא דרוך ומוכן מנטלית בצורה הטובה ביותר. אני מאמין שהשחקנים מבינים את זה ויגיעו ברמת הדריכות וההכנה המקסימליות".
שלומי דורה (עמרי שטיין)המטרות להמשך העונה: “אנחנו לא חושבים על ההשלכות של המשחק הקרוב להמשך העונה. אסור לנו לצאת מריכוז בשלב הזה של העונה בגלל כותרות או ניסיונות לתת תארים למשחקים במחזור 9. מדובר במשחק ליגה מעניין וזהו זה. יהיה מספיק זמן להכתיר בפלייאוף משחקים לקריטיים ולהגדיר 'משחקי עונה', והלוואי ונגיע לזה בהמשך”.
מנגד, הקבוצה הצפונית מציגה אף היא יכולת טובה לאחרונה, וסופרת כבר שישה משחקי ליגה רצופים ללא הפסד. במחזור האחרון רמסה עכו 0:4 את מכבי שעריים האומללה. שלומי דורה ושחקניו יקוו להשיג ניצחון בכדי לא לאפשר לאדומים לברוח להם בראש הטבלה.
“אנחנו לא חושבים על המיקום בטבלה”, אמר דורה והסביר: “ראינו כבר קבוצות שחזרו בפלייאוף מפיגור של תשע נקודות ועלו ליגה. למשחק לא תהיה השפעה מכרעת על המשך העונה. המטרה הראשונה שלנו היא לקבע את מעמדנו בצמרת הגבוהה של הליגה וכמובן להתמודד על העלייה לליגת העל”.
בני לוד – מכבי נתניה (לוד)
הקבוצה של סלימאן אזברגה התאוששה מפתיחת העונה הפושרת והיא רושמת כבר שני ניצחונות רצופים. בשבוע שעבר גברו האדומים 0:1 על הפועל רמת השרון באצטדיון גרונדמן. מצדו השני של המפגש, סלובודן דראפיץ' ושחקניו, שאלמלא עונש הפחתת הנקודות איתו פתחו את העונה היו מוליכים את הטבלה בצוותא עם הפועל רמת גן, הינם הקבוצה הבלתי מנוצחת היחידה בליגה. בשבוע שעבר חזרו הצהובים למסלול הניצחונות עם 1:2 ביתי על מכבי הרצליה.
שחקני מכבי נתניה (רדאד ג'בארה)בית"ר תל אביב/רמלה – הפועל רמת השרון (רמלה)
הקבוצה של עמיר תורג'מן מציגה כדורגל תוסס וקצבי, אך מתקשה לשמור על יציבות ומדורגת במקום השלישי בטבלה. במחזור שעבר, השיגה ת”א/רמלה ניצחון חוץ נפלא 2:5 על הפועל עפולה. החלוץ הניגרי הצעיר ג'ייקוב נג'וקו חגג עם שלושער, שרון זיסו ושגיא דרור הוסיפו. לעומתם, החבורה של מנחם קורצקי מגיעה למשחק לאחר ארבעה משחקי ליגה רצופים ללא ניצחון, בהם שלושה הפסדים. במחזור האחרון הפסידה רמה”ש 1:0 לבני לוד בגרונדמן.
מכבי הרצליה – מכבי אחי נצרת (הרצליה)
הצהובים מתקשים לשמור על יציבות, ומלבד ג'ורדן פושה, מוליך טבלת הכובשים של הליגה, הקבוצה של פטריסיו סייג לא מצליחה לנצל מצבים בחלק הקדמי. מתוך תשעה שערים שכבשה הקבוצה, החלוץ הצרפתי כבש שמונה. באמצע השבוע הפסידה הרצליה 2:1 בחוץ למכבי נתניה. מנגד, ניסן יחזקאל התפטר השבוע מאימון אחי אחרי פתיחת עונה לא טובה. עד כה השיגה נצרת ניצחון אחד בלבד בליגה. בשבוע שעבר נפרדו הירוקים בתיקו ביתי מאופס עם עירוני נשר. מי שיעמוד על הקווים יהיה אדהם האדיה המאמן הזמני.
מכבי שעריים – הפועל עפולה (נס ציונה)
העולה החדשה עדיין מחפשת את ניצחונה הראשון בליגה הלאומית וסופרת ארבעה הפסדי ליגה רצופים. שעריים תקווה לצאת לדרך חדשה תחת המאמן החדש אלי מחפוד שיעמוד על הקווים למשחקו השני במועדון. בשבוע שעבר, במשחק הבכורה של מחפוד כמאמן, שעריים הובסה 4:0 מול הפועל עכו. מן העבר השני, קבוצתו של אייל לחמן רושמת ארבעה משחקים רצופים בכל המסגרות ללא ניצחון. בשבוע שעבר הובסו הצפוניים 5:2 בבית מול בית"ר תל אביב/רמלה.