מכבי נתניה ערכה הערב (ראשון) אירוע חגיגי לפתיחת העונה באיצטדיון נתניה בהשתתפות ראשת העיר, מרים פיירברג, ספונסרים, שחקני עבר והווה והצוות המקצועי.
הקבוצה עברה מהפכה הן בפן הניהולי והן בפן המקצועי כשאייל סגל מונה לבעלים הקבוצה, סלובודאן דראפיץ׳ מונה למאמן ושחקנים חדשים הוחתמו במטרה להחזיר את הקבוצה לליגת העל.
במהלך האירוע שהונחה על ידי יוני רועה, הוקרנה מצגת על מורשת המועדון. ראש העיר, מרים פיירברג, נשאה דברים ואמרה: "מכבי נתניה היא לא סתם, אין לנו אוליגרך, אבל יש לנו אנשים טובים והגיע הזמן להחזיר עטרה ליושנה". בנוסף, המועדון עשה כבוד לשחקני העבר של המועדון תוך חיבור עם שחקני ההווה.
הבעלים החדש, אייל סגל התייחס לאירוע פתיחת העונה: "זה ערב מאד מרגש, יש פה באירוע את כל אלילי נעוריי ושחקני העבר של המועדון שבאו לחגוג איתו את פתיחת העונה וזאת ההזדמנות שלנו להוקיר להם תודה ולהעניק להם את המנויים שמגיעים להם בצדק".
 |
מרים פיירברג (איציק בלניצקי) |
|
|
הציפיות של הקהל: ״אני לא מושיע, אני בסך הכל אוהד הקבוצה שנמצא במקום שהייתי צריך להיות בו. לא אגיד שנעשו דברים בצורה לא טובה, אבל אם הייתי צריך לרכוש את הקבוצה בדיוק היום לפני שנה וחודשיים והיא הייתה במצב שהיא הייתה אז כנראה שכן נעשו דברים לא נכונים בדרך, אבל אנחנו יוצאים לדרך חדשה״.
המטרות: "התוצאות יגיעו דרך הצוות המקצועי, אנחנו סבלניים, זאת קבוצה חדשה שצריכה להתחבר ונקווה מאד שנראה תוצאות על המגרש, אנחנו בציפייה לעונה מרגשת״.
סלובודאן דראפיץ׳, מאמן הקבוצה התייחס גם הוא לדרך החדשה אליה יוצאת קבוצתו: "זה מאד מרגש לראות חברים ששיחקתי איתם וגם שחקנים שרק שמעתי עליהם. אני שמח להגיע חזרה למועדון ולעיר, אירוע מהסוג הזה הוא מאוד מרגש לא משנה באיזה ליגה אתה נמצא, כי מכבי נתניה זה שם בכדורגל שלנו בישראל. אנחנו רוצים לצאת לדרך חדשה וכשזה איתי זה עוד יותר מרגש".
 |
סגל ובלדב (איציק בלניצקי) |
|
|
המאמן הוסיף: "כל האוהדים בנתניה רוצים לעלות ליגה אבל צריך להיות פרופורציונאלים ולהסתכל מה אנחנו יכולים לעשות. זאת קבוצה חדשה עם שחקנים צעירים, אנחנו רוצים לבנות משהו חזק שיוביל אותנו להרבה שנים קדימה. אייל מחבר את האוהדים לקבוצה, אבל אי אפשר רק לבוא ולהגיד אנחנו רוצים לעלות ליגה, אנחנו צריכים לעבוד ולעשות משהו כי אנחנו לא רוצים לעלות סתם ליגה ואחרי שנה לחזור צריך לבנות פה משהו חזק".
ערן לוי, קפטן הקבוצה שחזר מפציעה שגרמה לו להיות שנה מחוץ למגרשים, אמר: "לא רצינו להיות במקום הזה, הדבר הכי עצוב שיכל לקרות למועדון זה לרדת ליגה ובמיוחד אחרי שגם קיבלנו את המינוס תשע נקודות. זה עצוב מאד, הרבה אנשים ניסו שזה לא יקרה אבל לא הצליחו ואנחנו פה במטרה להוריד את המינוס ולהיכנס לעונה כקבוצה רגילה״.
ההחלטה להישאר במועדון: "האהבה למועדון השאירה אותי בו. אני לא אגיד שרדפו אחריי אלף קבוצות ושכולן רצו אותי, היו לי כמה הצעות, אבל היה לי מאוד קל לבחור במקום שאני נמצא בו כי פה אני מאושר ושמח וגם בשביל האנשים ובשביל הקהל שמגיע ותומך. אין ספק, גם הפציעה נתנה את האות כי שנה הייתי בחוץ, אבל עבדתי חזק בשביל לחזור מוכן לעונה הזאת. אני מאמין בחדר ההלבשה שלנו, יש לנו חבר׳ה מוכשרים, כולנו עם מטרה מאד גדולה ואני מאמין שנעשה את מה שאנחנו צריכים לעשות, אבל כמובן שיקח לנו זמן״.
הביקורות: "התחילו להספיד אותי מהרגע שעליתי לבוגרים של מכבי חיפה אבל אני לא מתייחס לביקורות. לא יצאתי סתם למסע הזה, המליצו לי בגיל 31 לפרוש אבל לא הלכתי לכיוון הזה כי אני אוהב כדורגל וחי את זה. כל עוד הגוף שלי יכול אני אעשה את הכי טוב שיש בשביל להוביל את הקבוצה קדימה ומי שמדבר שיבוא לראות משחקים״.