במקביל לעליית הליגה המטורפת של מכבי נתניה, שבעה משחקים נוספים התקיימו היום (שישי) במסגרת המחזור ה-34 בליגה הלאומית, כשבמוקד הפועל עכו פספסה הזדמנות להצטרף לנתניה ולהבטיח חזרה לליגת העל כבר היום, לאחר שסיימה ב-0:0 ביתי עם הפועל רמת גן. מכבי אחי נצרת ניצחה 3:4 את הפועל פתח תקווה במשחק משוגע ובתחתית המתח נשמר, כשמכבי הרצליה ניצחה 1:2 את הפועל ראשון לציון והפועל ירושלים סיימה ב-1:1 עם הפועל רמת השרון. מכבי שעריים לעומת זאת, הביסה 1:4 את הפועל נצרת עילית.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
דורה: "מחזור, שניים או שלושה, בסוף נעלה"הפועל עכו – הפועל רמת גן 0:0
לראשונה העונה לעיניו של ראש העיר עכו שמעון לנקרי, המשחק המרכזי של המחזור עשוי היה לחרוץ את גורל המאבק על הכרטיס השני לליגת העל, אך הצפוניים של שלומי דורה לא הצליחו לנצח וייאלצו להמתין לפחות עד השבוע הבא בכדי להצטרף למכבי נתניה בליגת העל, כשעכו תצא למשחק חוץ מול בית”ר ת”א/רמלה, מולה הבטיחה נתניה את חזרתה לליגת העל. האורדונים מנגד, לא הצליחו לצמק את הפער מהצפונים ל-3 נקודות וככל הנראה יישארו בליגת המשנה.
עידו אקסברד מול דודי תירם (עמית מצפה)דורה שיתף בסיום: "הגענו למספר מצבים בהם יכולנו להכריע את המשחק, אבל כנראה שנגזר עלינו למשוך את העלייה עד הסוף. זה כבר התיקו השלישי שלנו מול רמת גן. אני משוכנע שבסופו של דבר נדע לעשות את העבודה ולעלות לליגת העל. אני רוצה לציין את הקהל הרב שהגיע - כ-2,200 אוהדים, ואני שואל איפה הקהל הזה היה כל השנה? זה רק מוכיח שיש לנו בסיס טוב של אוהדים".
ליאור זדה: "באנו בתכנית מסודרת לא ללחוץ על עכו גבוה כמו שאנחנו יודעים, במטרה לבוא במחצית השנייה ולעשות לחץ גדול יותר כדי להבקיע שער. לצערי, זה לא עבד ולא כבשנו. כנראה שהשנה זה לא מספיק ועכו היא זו שתעלה ליגה. אני רק יכול להבטיח שאנחנו נהיה שם עד סוף העונה ולא נוותר בקלות".
שלומי דורה (עמית מצפה)בני לוד – הפועל קטמון 1:1
האורחת, שספגה שישייה במחזור האחרון, הצליחה להתייצב מול לוד, שהתאוששה גם היא, מ-1:0 קטן להפועל עכו. מאחר שלא ניצחה, קטמון ירדה למקום השביעי בליגה ורשמה משחק רביעי ברציפות ללא ניצחון. מנגד, חניכיו הלא יציבים של סלימאן אזברגה נותרו במקום האחרון בפלייאוף העליון.
דקה 8, הפועל קטמון עלתה ליתרון 0:1: ניבאלדו עלה גבוה מעל שחקני ההגנה של לוד ונגח בצורה נהדרת כדור חד שהורם מצד ימין.
דקה 14, בני לוד השוותה ל-1:1: וואיל מריסאת דחק מקרוב לאחר התקפה קטלנית של לוד.
סלימאן אזברגה (אחמד מוררה)מכבי אחי נצרת - הפועל פתח תקווה 3:4
ללא ספק המשחק המטורף של המחזור. אחי נצרת רשמה מהפך מרשים מ-3:1 ל-3:4 גדול ועלתה למקום השישי בטבלה. בנוסף, המארחת חזרה לנצח לאחר ארבעה משחקים ברציפות בהם לא טעמה את טעם הניצחון. המלאבסים מנגד, לא הצליחו להמשיך ביכולת האדירה מה-3:6 על קטמון בשבוע שעבר, אבל לפחות הם היו שותפים לעוד משחק נהדר.
דקה 15, הפועל פתח תקווה עלתה ליתרון 0:1: אור ברוך זינק בצורה נהדרת ונגח מקרוב לרשת.
דקה 24, אחי נצרת השוותה ל-1:1: לאחר ערבוביה ברחבה, יאיא פטי נגח לפינת השער השמאלית וקבע שוויון.
דקה 50, הפועל פתח תקווה עלתה ליתרון 1:2: סמואל גילמור קיבל מסירת רוחב נהדרת ובאחד על אחד מול השוער בעט לפינת השער השמאלית.
דקה 54, הפועל פתח תקווה עלתה ליתרון 1:3: גבי קניקובסקי ניצל יציאה רעה של השוער ובעט משבעה מטרים לרשת.
דקה 58, אחי נצרת צימקה ל-3:2: ספואן חילו בעט כדור חד וחזק ממרחק 20 מטרים לבין חיבורי הקורות השמאליים.
דקה 69, אחי נצרת השוותה ל-3:3: עלאא באכר ניצל טעות בהגנת המלאבסים והפציץ את השער מעשרה מטרים.
דקה 83, אחי נצרת עלתה ליתרון 3:4: בתום התקפה מתפרצת קטלנית, באכר השלים מהפך גדול של הירוקים עם צמד אישי נהדר בבעיטה אלכסונית לרשת מעשרה מטרים.
ירון הוכנבוים (אחמד מוררה)פלייאוף תחתון
מכבי שעריים - הפועל נצרת עילית 1:4
החבורה של אופיר חיים ידעה שהיא חייבת לנצח על מנת להשאיר לעצמה סיכוי, אפילו קלוש, להינצל ולהישאר בליגה וזה בדיוק מה שהיא עשתה בתצוגת כדורגל נהדרת. אמנם שעריים עדיין מדורגת במקום האחרון בטבלה, אך כעת היא רחוקה שלוש נקודות בלבד מעירוני נשר ומנצרת עילית עצמה. מנגד, הפועל נצרת עילית נעצרה לאחר שלא הפסידה בחמשת המחזורים האחרונים והסתבכה מחדש בתחתית הבוערת, במקום הלפני אחרון.
דקה 14, מכבי שעריים עלתה ליתרון 0:1: גיל יצחק הסתנן בין שחקני ההגנה ונגח לפינת השער השמאלית.
דקה 22, מכבי שעריים עלתה ליתרון 0:2: אילן רנקביץ’ הכניס כדור עומק נהדר לגיל יצחק, שממרחק עשרה מטרים בעט לפינת השער השמאלית והשלים צמד.
דקה 45, מכבי שעריים עלתה ליתרון 0:3: מבשל השער השני, אילן רנקביץ’, דחק מקרוב לאחר כדור רוחב מצד ימין.
דקה 45+1, הפועל נצרת עילית צימקה ל-3:1: קופי דאנקווה עלה גבוה מעל כל שחקני ההגנה של שעריים ונגח לפינה השמאלית לאחר קרן מצד ימין.
דקה 52, מכבי שעריים עלתה ליתרון 1:4: אוסיי מאולי שיגר פצצה אדירה מ-25 מטרים למשקוף ולרשת. איזה שער נהדר.
אוהדי מכבי שעריים (שחר גרוס)הפועל ירושלים - הפועל רמת השרון 1:1
האדומים מירושלים פספסו הזדמנות פז לעלות מעל לקו האדום ונעצרו לאחר שני ניצחונות רצופים. עם זאת, הפער של החבורה מעיר הבירה מהקו האדום עומד על נקודה אחת בלבד שלושה מחזורים לסיום העונה בזכות שער השוויון הדרמטי של הייטם חלבי בדקה ה-97. הקבוצה מהשרון לעומת זאת, רשמה משחק שלישי ברציפות ללא ניצחון והיא רחוקה שתי נקודות בלבד מהקו האדום.
דקה 52, הפועל רמת השרון עלתה ליתרון 0:1: מירוסלב אנטונוב נגח בחדות לרשת מחמישה מטרים.
דקה 97, הפועל ירושלים השוותה ל-1:1: עמוק בתוך תוספת הזמן, הייטם חלבי דחק מקרוב וקבע שוויון דרמטי וחשוב מאוד לאדומים בטדי.
הפועל עפולה - עירוני נשר 0:0
נשר המתדרדרת פגשה לדרבי צפוני את הקבוצה של ראובן עטר, שכבשה 11 שערים ב-4 משחקי הליגה האחרונים שלה. חניכיו של אלדד שביט, שכבשו רק שער זכות בודד בשמונת משחקי הליגה האחרונים שלהם, רצו להתרחק מהקו האדום, אך החמיצו פנדל בדקה ה-68 ונותרו רחוקים נקודה אחת בלבד מהפועל ירושלים.
דקה 68, עירוני נשר החמיצה פנדל: אביב חדד ניגש לנקודה הלבנה ובעט ברשלנות גבוה מעל למשקוף השער.
אלדד שביט (איתי כהן)הפועל ראשון לציון - מכבי הרצליה 2:1
החבורה של אייל לחמן חזרה לנצח לאחר שלא הצליחה לעשות זאת בתשעת המשחקים האחרונים עם ניצחון על הקבוצה מעיר היין, שהרחיק את הרצליה עד כדי 5 נקודות מהפועל ירושלים שמתחת לקו האדום.
דקה 35, מכבי הרצליה עלתה ליתרון 0:1: צ’אם ממאדו ניצל בעיטת עונשין מ-11 מטרים ובעט כדור חד וחזק למרכז השער.
דקה 45, מכב ראשון לציון השוותה ל-1:1: נס זמיר קיבל את הכדור בתוך הרחבה ובעט בחדות לפינה השמאלית.
דקה 55, מכבי הרצליה עלתה ליתרון 1:2: אורן בן ציון ניצל ערבוביה ברחבה ובעט לפינה השמאלית.
אייל לחמן (אחמד מוררה)