ערן זהבי כבש היום (שישי) צמד ב-1:2 הגדול של גוואנגז’ו ר.פ בחוץ על ג’יאנגסו סונינג, זאת במסגרת המחזור השישי בסופרליג הסינית. האורחת נקלעה לפיגור, אך השלימה מהפך אדיר בזכות הכוכב הישראלי, שהותיר את קבוצתו במקום הראשון ועל הדרך טיפס לראשות טבלת הכובשים של הליגה עם שישה שערים מפתיחת העונה.
המשחק נפתח עם החמצת ענק של זהבי, שנותר פנוי לחלוטין בתוך הרחבה והחטיא ברשלנות מול שער חשוף. בהמשך, הישראלי וחבריו איימו מספר פעמים נוספות על שער המארחת, אך השער הגיע דווקא מן העבר השני, לאחר שאלכס טשיירה הקדים את הגנת גוואנגז’ו וכבש מקרוב בדקה ה-35.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
ווינר: צמד אדיר לערן זהבי בניצחון 1:2המחצית השנייה נפתחה במגמה הפוכה, כאשר המארחת הייתה זו שהרבתה לסכן את שערה של גוואנגז’ו ר.פ, אך בדומה למחצית הראשונה, גם הפעם דווקא הקבוצה שהסתגרה הצליחה לכבוש, לאחר שבדקה ה-62 זהבי השתלט על כדור סמוך למפתן הרחבה ושלח פצצה ברגל שמאל לחיבורים. הכוכב הישראלי השלים את המהפך הגדול עם השער השני שלו בדקה ה-77, לאחר ששלח כדור נוסף מ-20 מטרים היישר לרשת. בזכות הניצחון, החבורה של דרגאן סטויקוביץ’ נותרה בלתי מנוצחת מפתיחת העונה ושמרה על המקום הראשון בטבלה.
מחצית ראשונה
דקה 4: זהבי רשם החמצה ענקית. ז’יאנג לו התשלט על כדור עומק, חלף על פני שוער המארחת והוריד כדור נפלא לעבר הישראלי, שנותר פנוי לחלוטין ומ-10 מטרים בעט מעל השער חשוף.
דקה 20: מצב נוסף לגוואנגז’ו ר.פ. זהבי נשלח בכדור עומק נפלא, חדר לרחבה ומהצד השמאלי בעט כדור שטוח לכיוון המסגרת, אך השוער השתטח והצליח להדוף לקרן בעזרת רגלו.
דקה 31: טאנג מי האו הרים כדור חד לני הו, שהגיח מאחור ומ-10 מטרים נגח חזק לכיוון המסגרת, אך נעצר על ידי שוער המארחת.
דקה 35, ג’יאנגסו עלתה ליתרון 0:1: אלכס טשיירה נשלח בכדור עומק נפלא, הקדים את הגנת האורחת ומתוך הרחבה שלח כדור מדויק לרשת של האורחת.
מחצית שנייה
דקה 48: הזדמנות נהדרת לזכות המארחת. טשיירה השתלט על כדור נוסף בתוך הרחבה, אך הפעם מצא את ראמירס, שמשבעה מטרים בעט ברשלונות מעל השער.
דקה 62, גוואנגז’ו ר.פ איזנה ל-1:1: ערן זהבי השתלט על כדור עם הגב לשער, הסתובב לצד ימין מ-16 מטרים שלח כדור חזק עם רגל שמאל לפינה הימנית הגבוהה.
דקה 70: זהבי היה קרוב להשלים צמד אישי. הקשר התנהל עם הכדור כ-25 מטרים מהשער ולפתע שלח בעיטה חזקה לכיוון המסגרת, אך הכדור חמק ליד הקורה ויצא החוצה.
דקה 77, גוואנגז’ו ר.פ עלתה ליתרון 1:2: הכוכב הישראלי שוב התעלה במאני טיים והשלים צמד אדיר. בדומה לשער הראשון, זהבי השתלט על כדור כ-20 מטרים מהשער ושלח כדור חזק, הפעם ברגל ימין, שנעצר רק ברשת.