יום שלישי, 04.03.2025 שעה 13:09
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5717-5125הפועל ב"ש1
5427-5425מכבי ת"א2
4730-5325מכבי חיפה3
4533-4725בית"ר ירושלים4
4129-3925הפועל חיפה5
3635-3725מכבי נתניה6
3133-2625מכבי בני ריינה7
3137-2525עירוני ק"ש8
2735-3025הפועל ירושלים9
2635-1925עירוני טבריה10
2441-2125מכבי פ"ת11
2335-1925בני סכנין12
1947-3325מ.ס אשדוד13
1740-2025הפועל חדרה14

גיא לוזון הוצג, גוטמן: עזרתי לקרויף במכבי ת"א

המאמן שברח לעמדת המנהל המקצועי חשף לקראת הדרבי: "נתתי לו עצות טובות". לוזון הציב רף: "חייבים להיות בפלייאוף העליון". אופיר חיים עוזר המאמן

|
לוזון וגוטמן במסיבת העיתונאים (איציק בלניצקי)
לוזון וגוטמן במסיבת העיתונאים (איציק בלניצקי)

אחרי פתיחת העונה הגרועה, החובות שהתגלו, המילים שנאמרו, ההבטחות של אמיר כבירי והרמת הידיים של אלי גוטמן, הפועל תל אביב חולמת לצאת לדרך חדשה ואופטימית יותר.

גיא לוזון, שפותח קדנציה שנייה במועדון אותו עזב בטונים צורמים ב-2007, וכעת מחליף את גוטמן על הקווים, הוצג במסיבת עיתונאים. שעה קלה לפני מסיבת העיתונאים הודיעו במועדון על מינויו של אופיר חיים לעוזרו.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
הופעת בכורה: צפו בהצגה של לוזון וגוטמן

גוטמן המשיך "לערבב" וחשף: "עזרתי לג'ורדי במכבי"
תחילה אלי גוטמן שפך אור על החלטתו לעזוב את משרת המאמן: "ביום שבת שיחקנו נגד עירוני קריית שמונה. חזרתי הביתה מהמשחק, אמרתי לעצמי שב-20 הדקות שהפועל תל אביב הובילה 1:3, לא ראיתי קבוצה של אלי גוטמן. אלא קבוצה שיותר מתאימה לגיא לוזון. אני עם עצמי, אף אחד לא ידע מזה. ישנתי בלילה, קמתי בבוקר והתקשרתי לגיא. קבענו פגישה שנערכה משהו כמו שלוש שעות. מאוד נהניתי מהפגישה ומתוכנה. עסקנו בענייני הפועל ת"א, אנגליה, ואמרתי את מה שהרגשתי. הצעתי לו לאמן את הפועל ת"א. גיא אמר לי 'תן לי לחשוב על זה', בערב התקשר ואמר 'חיובי' ולמחרת זה נסגר".

"כל אדם באשר הוא צריך לקבל החלטות בחיים שלו ברגעים מסוימים וזו ההחלטה שקיבלתי לטובת העניין, לטובת הבית הזה שנקרא הפועל ת"א. המועדון, הקהל והשחקנים צריכים את גיא לוזון. מהרגע שסיימתי את תפקידי בנבחרת ישראל אמרתי לעצמי שאני רוצה לאמן קבוצה בחו"ל, והצעות אטרקטיביות לא היו לי. החלטתי שאם אני מגיע להפועל ת"א - אגיע כמנג'ר. ידעתי בדיוק מה אני רוצה ולמה. בקיץ האחרון בנינו קבוצה טובה, המשכתי לתפקד כמאמן הקבוצה והנאמנות שלי למועדון היא טוטלית".

אלי גוטמן (איציק בלניצקי)
אלי גוטמן. "הנאמנות למועדון טוטלית" (איציק בלניצקי)
 

"לו הייתי פונה לגיא לוזון בקיץ, אין ספק שהייתי מקבל תשובה שלילית כי היו לו חלומות. המשכתי בשיא הנאמנות כמו שאני תמיד נוהג לעשות. היום בכדורגל המודרני אדם אחד לא יכול לקחת על עצמו את הכל - להכין תכנית אימונים, ליישם אותה, לשבת שעות ולנתח את היריב ואת הקבוצה שלך, לשבת עם שחקנים על חוזים, לא ניתן. בנקודת הזמן הזו נדרשתי לעשות את המהלך. אני שלם איתו וחושב שזה יועיל ויעשה טוב למועדון. ימים יגידו".

"החלטתי שאני הולך והבאתי את המאמן הכי טוב שיכולתי להביא. אני נותן לו את התפקיד לעשות את העבודה שהוא יודע לעשות. לא סתם סטנדרד ליאז' וצ'רלטון נראות כך. אם הוא לא היה ישראלי הוא היה נשאר שם. הפועל ת"א צריכה ניהול מקצועי כי דרך החלטות לא טובות, בסופו של יום, אם היא לא תתנקה ותעמוד על בסיס יציב - קשה יהיה לה להתרומם. והיא תתרומם כי זה מועדון גדול בתקופה קשה".

גיא לוזון ואלי גוטמן (איציק בלניצקי)
גיא לוזון ואלי גוטמן (איציק בלניצקי)
 

ההדחה של באדיר: "וואליד באדיר הוא אישיות יוצא מן הכלל. לא מדבר עם התקשורת, צנוע. קבענו וואליד ואני שאנחנו לוקחים פסק זמן. אחר כך נשב ונראה איך אני שומר אותו במערכת שנקראת הפועל ת"א. אך תדעו שמאמן כדורגל מגיע עם הזכות לבחור את הצוות שיעבוד איתו". 

הגדרת התפקיד שלו: "בנקודת הזמן הזו אני רוצה לנהל את המועדון מבחינה מקצועית. אני יודע בדיוק מה המאמן צריך. לא אתחייב על כלום, אבל נכון לרגע זה זו ההחלטה שקיבלתי. הפועל ת"א זה בית בשבילי. אני לא בורח, לא נמלט. הכי קל היה לי ללכת הביתה לילדים ולאשה. אבל המטרה שלי היא להציל את המועדון הזה. המועדון הזה יחזור לימיו הגדולים, לא יעזור כלום לאף אחד. החלטתי שדרך המהלך הזה אפשר להתקדם וזו ההחלטה שקיבלתי".

העזרה למכבי וג'ורדי: "אחד המהלכים הראשונים שעשה ג'ורדי קרויף כשהגיע למכבי ת"א, היה להתקשר אליי כמאמן נבחרת ישראל, ואני חושב שנתתי לו עצות טובות. אמרתי לו שהדבר המשמעותי ביותר בניהול מקצועי זה את מי אתה מעלה לאוטובוס, איזה שחקנים אתה מביא למועדון. תאמינו לי שעזרתי לו".

לוזון הציב מטרה: "המועדון חייב להיות בפלייאוף העליון"
המאמן החדש גיא לוזון הוסיף: "לקבוצות שפנו אליי אמרתי שאני מחפש אתגר, לא כסף או שמות. בחודשים האחרונים היו לי הצעות מהארץ ומבלגיה, אבל חיפשתי אתגר. כרגע, מבחינתי הפועל ת"א היא אתגר גדול וזו הסיבה האמיתית בגינה לקחתי את המשרה.

גיא לוזון (איציק בלניצקי)
גיא לוזון. "היו הצעות, אבל חיפשתי אתגר" (איציק בלניצקי)
 

הסגל: "צריך להיות בחלק העליון של הטבלה, חייב להיות בפלייאוף העליון. זה חובה. משם, נזרום תוך כדי תנועה. באופן כללי לא משנה מי המאמן, כולם רוצים שנהיה מסוכנים בלי קשר למספר חלוצים או שחקנים ברחבה. רוצים להיות חזקים הגנתית והתקפית. יש עבודה".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןרונאלדיניו צילם דוגמנית בת 72 במקלחת?
האם רונאלדיניו צילם דוגמנית מתקלחת?
נגןג'ובאני רוסו מוצא דרכים להציק לשייע
ג'ובאני רוסו מוצא דרכים להציק לשייע
נגןלאמין ימאל מספר את הספר שלו
יש לו את זה: לאמין ימאל מספר את הספר שלו
נגןהכדור נחת לאוהד ישירות לכוס הבירה
הכדור נחת לאוהד ישירות לכוס הבירה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוקדמות יורו 24
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספות כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה אדריאטית
/* LAST / NEXT ROUNDs */