במכבי חיפה עוד צריכים בימים הקרובים להביא זרים נוספים לקבוצה בעמדת החלוץ והמגן הימני, אך הירוקים לא יוכלו בינתיים להחתים זר שישי ויצטרכו לחכות בסבלנות עד שהסיפור עם הנפילה, אולי הגדולה בתולדות המועדון, הבלם האיסלנדי הולמר איולפסון, תסתיים.
יעקב שחר עוד צריך לעשות ועדת בדיקה מי הפיל אותו בפלופ הגדול הזה מלבד תור כריסטיאן קרלסן, כאשר בינתיים בחיפה “אוכלים” את כל הלקרדה.
איולפסון הובא בדצמבר האחרון בקול תרועה גדולה כאשר שולם עליו מיליון יורו והוא הוחתם ל-4.5 שנים, כאשר יש לו חוזה של כ-400 אלף יורו לכל עונה. משמע נשארו עוד 1.6 מיליון יורו לשלם עליו, לא כולל מסים.
איולפסון מוצג. אכזבה עצומה (עמרי שטיין)אם בחיפה היו מבקשים להקפיא אותו, אז משמע הלכו לקבוצה מיליון יורו ששילמו עבור כרטיס של הבלם בן ה-26 , וגם צריך להפקיד בבקרה התקציבית את כל 1.6 מיליון יורו שכר שנותר לשלם לו. משמע סיפור של 2.6 מיליון יורו.
לכן, בחיפה לא ימהרו לעשות זאת, לא יפסידו כ-10 מיליון שקל ויזרקו אותם כל כך מהר לפח.
הבלם האיסלנדי צפוי להתחיל להתאמן לבד במסגרת מיוחדת שתעמיד חיפה לכל אותם שחקנים החל מיום ראשון, ויש כאן מלחמת עצבים, מי ימצמץ ראשון, מי תהיה לו סבלנות, ומאבק על הרבה מאוד כסף.
ומה עם שאר הזרים?
כמו כן, בחיפה עוד צריכים להיפרד מהבלם השני, מארק ואליינטה, שיש לו חוזה לעוד עונה בגובה של כ-360 אלף יורו. יש מי שרוצה אותו, אך הוא דורש לקבל פיצוי כספי. גם פה יש מאבק פסיכולוגי ונראה איך זה יסתיים.
ואליינטה (עמית מצפה)עוד סיפור יש לחיפה עם פיטים אזמי, שהגיע לחיפה בחודש ינואר כהבטחה גדולה. חיפה שילמה עבור החלוץ כ-250 אלף יורו. יש לה חוזה לעוד שנתיים עימו בסכום של כ-150 אלף יורו לעונה וגם לו יצטרכו לשלם פיצוי כספי ולסיים את הסאגה שלו.
גם לקמיל ואצק הצ'כי יש חוזה לעוד עונה בגובה של כ-300 אלף יורו. נראה שחיפה תפצה אותו בגובה של כמה משכורות ותוכל להיפרד ממנו. ההחתמות האלה, שכבר הפכו לדבר שבשגרה מבחינת הנפילה בשנים האחרונות במכבי חיפה, יעלו לשחר עוד לא מעט כסף.