רז אמיר
|

נוסא איגייבור בנמל התעופה, היום (רדאד ג'בארה)
נוסא איגייבור נפרד ממכבי תל אביב. אחרי שנחת היום (רביעי) בחזרה בישראל, הקשר הניגרי החדש של ריזספור הטורקית המשיך לארוחת ערב עם חבר קרוב ובהמשך יעזוב את הארץ לקראת מעבר לטורקיה לשלוש שנים וחצי בחוזה מצוין, כמעט כפול משכרו בשורות הצהובים שקיבלו עבורו חצי מיליון יורו.
כזכור וכפי שפורסם ב-ONE ביום המשחק מול מכבי חיפה, הניגרי עזב את בית המלון של הצהובים עוד באותו היום. הוא נחת למחרת לפנות בוקר בטורקיה כדי לבצע את המעבר שלו לריזספור. כולם היו מופתעים, אך נוסא ידע כי הוא מקבל פה הזדמנות גדולה להשתדרג כלכלית ולעבור לליגה נחשבת יותר מהישראלית.
“הסוכן שלי הודיע לי בשעות הערב שריזספור מוכנה לעמוד בכל התנאים שהצבנו להם. באותו רגע ירדתי ללובי ושוחחתי עם ג’ורדי קרויף. ביקשתי ממנו שישחרר אותי ויאפשר לי לממש הצעה שלא חשבתי שאקבל”, מספר איגייבור ל-ONE ובעצם חושף את מה שהתרחש באותו היום, וגם שולל את הידיעות לפיהן מכבי ת”א ניסתה להיפרד ממנו.
“ידעתי שזאת הצעה שאני לא יכול להגיד לה ‘לא’. ביקשתי ממנו שיאפשר לי לטוס לאיסטנבול כי אנחנו בחיפה ועד שאגיע לנמל התעופה זה זמן נסיעה ולא רציתי להפסיד את הטיסה. הוא אמר שהוא מעריך אותי מאוד ומבין אותי ושהוא מאפשר לי ללכת. אם לא הייתה הצעה מריזספור, הייתי מסיים את החוזה שלי עד סוף העונה במכבי. הם רדפו אחריי במשך חודש ולא הסכמתי לעבור לשם עד שעמדו בדרישות שלי”.
נוסא איגייבור בנמל התעופה, היום (רדאד ג'בארה)איגייבור אפילו לא הספיק להיפרד מהחברים שלו בשל הדחיפות. הוא המריא לטורקיה בליווי הסוכנת ויקי ואקנין וקיבל חוזה עם שכר כפול מזה שהיה לו במכבי ת”א. “מכבי ת”א זאת המשפחה שלי. קשה לי מאוד לעזוב אותה. אני משאיר מאחור חברים טובים מאוד. אלו פשוט אנשים שנכנסו לי ללב ואני אוהב אותם מאוד. כואב לי לעזוב אותם והפרידה מהם היא לא פשוטה. נהנתי איתם מכל רגע, כל מי שמדבר על חדר הלבשה בריא – אצלנו יש חדר הלבשה בריא”.
הקשר הניגרי הספיק לעבור לא מעט רגעי שיא עם מכבי תל אביב. הוא היה שותף לטרבל ההיסטורי וגם לעלייה לליגת האלופות, אך דווקא אז נבצר ממנו לשחק שם בשל פציעה. למרות זאת, הוא לא שוכח את אותו יום מרגש בבאזל, בו גם נפצע בברכו: “אני חושב שזה הרגע הכי גדול שהיה לי במכבי ת”א, משהו שאני אקח איתי לעד. כמובן שגם הטרבל היה מרגש, זה משהו מיוחד שנותן לך תחושות סיפוק אדירות”.
נוסא איגייבור וטל בן חיים. עוזב את החברים הטובים שלו (רדאד ג'בארה)אבל אי אפשר להתייחס לעניין נוסא בלי לדבר על נקודת הקהל הצהוב. בשבועות האחרונים כל נגיעה שלו לוותה בקריאות בוז של קומץ קטן. “מי שחושב שאני הולך כי קראו לעברי בוז, פשוט לא מכיר אותי. אני אדם של רגשות חיוביים, של אנרגיה חיובית. אני לא מתייחס למי שמקלל, אנשים כאלה לא מעניינים אותי. אני עובר לקבוצה, משחקים בה חברים שלי, אובואבונה הבלם וגם אדומווייני החלוץ, זה חשוב לי לשחק עם עוד שחקנים ניגרים כי זה יכול לקהל על ההסתגלות שלי, היו הרבה שיקולים. מי שקרא לי בוז ממש לא נכנס לשיקולים שלי”.