יום ראשון, 09.03.2025 שעה 07:27
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5717-5125הפועל ב"ש1
5727-5626מכבי ת"א2
4730-5325מכבי חיפה3
4533-4725בית"ר ירושלים4
4131-3926הפועל חיפה5
3736-3826מכבי נתניה6
3135-2726מכבי בני ריינה7
3137-2525עירוני ק"ש8
3035-3226הפועל ירושלים9
2736-2026עירוני טבריה10
2441-2125מכבי פ"ת11
2337-1926בני סכנין12
2041-2226הפועל חדרה13
1947-3325מ.ס אשדוד14

פטריק והרכבה: האיש שבונה מחדש את מכבי

שיטות חדשות, משמעת נוקשה, איסור על תספורות מיוחדות ויותר אימוני כושר. ואן לוון נכנס בסערה אל הנוער. וגם: מנהל החטיבה הצעירה שבא מהולנד נחשף

|
פטריק ואן לוון (רדאד ג`בארה)
פטריק ואן לוון (רדאד ג`בארה)

"כשפטריק ואן לוון הצטרף למחלקת הנוער של ספרטה רוטרדהאם כנער מתבגר, היו לו שני חלומות", כך מעיד על עצמו המנהל הביצועי של מכבי תל אביב באתרו האישי. "הראשון, לפתח קריירה מוצלחת ככדורגלן. השני, לדאוג לעתידו התעסוקתי ביום שבו יסיים עם הכדורגל כשחקן פעיל ולכן בגיל 21, הוא כבר סיים כבוגר האקדמיה ההולנדית לכדורגל עם תעודת אימון של UEFA בדירוג A". שש שנים לאחר מכן, פרש ממשחק פעיל בעקבות פציעה אך בניגוד לרבים אחרים שהחלו לחפש עצמם, ההולנדי בן ה-47 שנולד באסן ידע היטב לאן מועדות פניו.

הוא הצטרף כמאמן אל מחלקת הנוער של פיינורד רוטרדהאם והחל את לימודי תעודת ה-UEFA PRO כדי להשיג את הרישיון שלו. את שמו בנה לאט. תחילה דרך אותה פיינורד שם החל לעבוד בתחילת המילניום ועד פברואר 2006. כשסגר כמעט שש שנים מלאות בתפקיד, יצר לעצמו קשרים רבים, בין היתר באוקראינה שגם הייתה היעד הבא שלו. הוא מונה ב-1 בפברואר 2006, היום בו גם עזב רשמית את פיינורד, כמנהל מחלקת הנוער של שחטאר דונייצק והמשיך לצבור את הידע הרחב שלו.

שם גם הכיר לראשונה באופן אישי את ג'ורדי קרויף, אז שחקנה של מטלורג דונייצק. השניים שמרו על קשר טוב, ג'ורדי פתח כמה שנים לאחר מכן בקריירה כמנהל ספורטיבי וכאשר מיץ' גולדהאר החליט כי זה הזמן לבצע שינוי במחלקת הנוער, המשימה הוטלה על קרויף. השם הראשון שעלה מבחינתו הוא של ואן לוון, באותם הימים המנהל המקצועי של קייראט הקזחית. הקשר נוצר בשלב מוקדם, השיחות עמו ארכו חודשים רבים עד אשר הושג הסיכום וההולנדי של קייראט נחת בישראל בחשאי.

ג´ורדי קרויף ופטריק ואן לייבן בזמן ה&qout;התרשמות&qout; (משה חרמון)
ג´ורדי קרויף ופטריק ואן לייבן בזמן ה"התרשמות" (משה חרמון)
 

הרכש הראשון של ואן לוון: ריימונד אטוול, מנהל החטיבה הצעירה
הוא עבר התרשמות במועדון, סייר בקריית שלום, במשרדים, צפה במשחקים של מכבי ת"א, בוגרים ונוער, אפילו עבר חפיפה קצרה עם ניר לוין. אף אחד במשרדים שברחוב שארית ישראל לא הסכים להגיד מיהו אותו ואן לוון ומדוע הגיע. כשמרטין ביין, המנכ"ל דאז, נשאל על כך, הוא השיב כי ואן לוון הגיע להתרשמות כדי לראות כיצד מכבי ת"א מתנהלת וזאת אחרי ששמע עליה דברים טובים וביקש לבקר בישראל. זה, כמובן, היה לא נכון.ואן לוון אכן בילה בהתרשמות כפי שנחשף ב-ONE בחודש ינואר האחרון, אבל ההתרשמות נועדה כדי שיידע איפה הוא מתחיל לעבוד בעוד מספר חודשים שכן כפי שיעיד גורם המעורה בפרטים מספר חודשים לאחר מכן, "ההגעה של פטריק הייתה ידועה למי שצריך לדעת כבר לפני חודשים רבים מאוד". 

במכבי ת"א רצו לבצע את ההחתמה שלו בשקט, בלי יותר מדי רעשים, אך החשיפות ב-ONE על הזעזועים במחלקת הנוער שצפויים עם עזיבת ניר לוין והמאמן זיו אריה, ולאחר מכן גם הגעת ואן לוון, לא ממש נתנו להם לבצע את הדברים בצורה שקטה כפי שהעיד ביין מאוחר יותר בשיחה עם כותב שורות אלה. דבר אחד הם כן הצליחו לשמור בשקט עד לרגע פרסום מאמר זה - ההגעה של ריימונד אטוול, אחראי החטיבה הצעירה במחלקת הנוער של מכבי תל אביב ומי שלמעשה מוגדר כיום כעוזרו של ואן לוון. אטוול, הולנדי גם כן, הוא עוד אחד מאותם אנשים שהצטרפו לשדרה המתרחבת של מיץ' גולדהאר שאמורה להתחיל לספק תוצאות במחלקת הנוער, כך נודע ל-ONE לראשונה.

התוצאות של "מהפכת הזרים" של מיץ' גולדהאר, ידועות לכל. בקצת יותר מארבע שנים כמנהל ספורטיבי, ג'ורדי קרויף והצוותים הזרים שהגיעו לישראל, הצליחו לצמצם פערים מאירופה. מכבי ת"א הפכה לחברה כמעט קבועה בשלבי הבתים האירופים, היא קטפה שלוש אליפויות, גביע מדינה אחד, גביע טוטו אחד, מכרה שחקן בודד בשמונה מיליון דולר, הצליחה לשים את היד שלה על "השוער הטוב בעולם לגילו" פרדראג ראיקוביץ' וגם על וידאר קיארטנסון, שחקנים שנקנו בכסף רב, כשלושה מיליון יורו כל אחד, ואמורים להכניס ביום מן הימים הרבה יותר.

פטריק ואן לוון. התוצר הבא של מהפכת הזרים (משה חרמון)
פטריק ואן לוון. התוצר הבא של מהפכת הזרים (משה חרמון)
 
 

ליגת האלופות לנוער הבהירה שהשינוי חייב להגיע ומהר
אבל החותמת לכך שהמועדון של גולדהאר לא השלים את השינוי שלו, התקבלה בעונה שעברה עם הגעת מכבי ת"א לליגת האלופות. הכרטיס ל-32 הגדולות של אירופה טמן בחובו גם "צ'ופר", את האפשרות לתת לקבוצת הנוער של מכבי ת"א לקחת חלק בליגת האלופות של קבוצות הנוער. בבית מקביל לזה של הצהובים של סלבישה יוקאנוביץ', שובצו הצהובים של זיו אריה מול צ'לסי, פורטו ודינמו קייב. פערי הרמות היו עצומים. למעט חביב אוחיון שגם יבצע לאחר מכן את הקפיצה לווטפורד האנגלית וככל הנראה יירכש על ידה בסוף העונה בלמעלה משני מיליון דולר, לא היה שחקן אחר שהצליח לבלוט. 

הפערים היו גדולים מדי והמחשבות של הבעלים הקנדי לבצע שינוי תפיסתי גם במחלקת הנוער, קיבלו את החותמת. "יש היום בעיה גדולה מאוד בכדורגל הישראלי וג'ורדי קרויף הצביע עליה לא מעט פעמים", מסביר גורם במכבי ת"א. "מחלקות הנוער של מכבי ת"א ומכבי חיפה מצמיחות את אחוז השחקנים הגבוה ביותר לקבוצות הליגה, אך מי מהם באמת מככב היום? בודדים מאוד. האחוז הוא מזערי ביחס לאחוז השחקנים שנפלטים החוצה ומוצאים עצמם בקבוצות בליגות נמוכות. זה קורה כי משהו בתהליך הבנייה של השחקנים בישראל לא עובד. אין דרג ביניים, אין תחנות מעבר, ורק אלה שהם חריגים, שמצליחים לפרוץ בגיל מאוד צעיר של 19-20, נדבקים. השאר נעלמים". 

ואן לוון הגיע לישראל והבין זאת מהר מאוד. מכבי ת"א משאילה כיום את מרבית הכישרונות המסומנים שלה לבית"ר ת"א\רמלה ולקבוצות אחרות, כדי להעניק להם את אותה מדרגה בהתפתחות, אך כשזה נעשה במועדונים אחרים, בלי "תנאי המעבדה" של מכבי ת"א, כלל לא בטוח שזה גם מה שיעזור למועדון מקריית שלום לבצע את אותה קפיצה עליה מדברים. ואן לוון הבחין גם בזה והסדיר מדיניות חדשה. ראשית, צרם לו שקבוצות הנוער, נערים וכן הלאה, לא יכולות להתאמן באופן הגיוני ומסודר ושהן נשלטות על ידי אילוצים של מאמנים. 

ואן לוון. נכנס מהר מאוד לעובי הקורה במחלקת הנוער (משה חרמון)
ואן לוון. נכנס מהר מאוד לעובי הקורה במחלקת הנוער (משה חרמון)
 

הוא החל לשנות דברים, לקבוע נהלים ברורים, ולא לכולם זה הסתדר. הדוגמה הכי "מתוקשרת" היא של אורי אוזן, שטען כי הוא לא רואה עצמו מסתדר בתוך המבנה הארגוני של מחלקת הנוער, אבל מתחת לפני השטח, במכבי ת"א חושדים כי לכאורה הסיבה בגינה ביקש ללכת קשורה בכלל לעמדתו כפרשן. מכבי ת"א הסכימה שאוזן יפרשן ארבעה משחקים בחודש, הוא לכאורה רצה לפרשן יותר, וזוהי אולי גם אחת הסיבות לכך שאוזן מצא עצמו בחוץ, מרצונו. את ואן לוון זה לא ממש זעזע, אומנם המהלך בוצע שלושה ימים לפני פתיחת העונה, אך המחליף כבר הונחת - גיא צרפתי, שבא חדור מטרה ללמוד כמה שיותר מהמנהל הביצועי. 

אם השינוי בגישה של מאמנים הוא דבר ש-ואן לוון שם לנגד עיניו, השינוי הנוסף אותו הביא עמו ממחלקת הנוער בה גדל (פיינורד), הוא המרכזי ביותר. בשונה משנים קודמות, ההולנדי הבהיר היטב לכל מאמני המחלקה כי אין דבר כזה להתאים את שיטות המשחק לפי היריבות, והמשפטים של "17 קבוצות מחלקת הנוער של מכבי ת"א זכו היום בגביע המדינה עם ניצחונות מוחצים על... במעמד הגמר", ממש, אבל ממש, לא מעניינים אותו. "מחלקת נוער הישגית היא מחלקת נוער שמפתחת שחקנים לקבוצה הבוגרת, שמוכרת כוכבים שלה בסכומים גבוהים, היא לא בהכרח זאת שתזכה בכל התארים", אמר למאמני המחלקה באחת השיחות הראשונות שלהם.

וזהו החזון אותו הוא מתכוון להטמיע ועובד כדי להטמיע בימים אלה. תחת ואן לוון, אין יותר שיטות משחק בהתאם ליריבות, יש שיטות קבועות וסדורות שמטרתן לפתח את השחקנים ולהקנות להם את הכלים שכנראה חסרים להם, אלו שמונעים מהשחקנים שגדלים במכבי ת"א להתפתח ולהשתלב בקבוצה הבוגרת, או בכל קבוצה בוגרת אחרת. שיטות המשחק יהיו זהות, וכאלה שתורמות ללמידה של השחקן ולהתפתחות שלו. המטרה היא שפחות ידברו על תוצאות אלא ישחקו וישתפשפו בשיטה מסוימת, וזה לא היה במכבי ת"א.

גיא צרפתי. הבחירה של ואן לוון לעמדת המאמן בנוער (האתר הרשמי של מכבי ת&qout;א)
גיא צרפתי. הבחירה של ואן לוון לעמדת המאמן בנוער (האתר הרשמי של מכבי ת"א)
 

אין יותר שיטות חופשיות: כולם פועלים לפי אותו חזון ואותה הדרך
לכל מאמן הייתה אוטונומיה לעבוד בכל שיטה שהוא רוצה והיה לכל מאמן את החופש שלו, אך ואן לוון לא רואה זאת כך וגם האוטונומיה החופשית - בוטלה. את אחת הדוגמאות סיפר מאמן במחלקה, והיא הדרישה של ואן לוון שמהיום קבוצות הנוער יפסיקו להניע כדור מהשוער לבלם, מהבלם למגן ומשם לקשר האחורי. "הכדורגל המודרני כבר לא עובד ככה. בכדורגל המודרני, הכדורים צריכים לרוץ לווינגרים, משם מתחילים לשחק ומשם אני רוצה שכל הקבוצות יתחילו לשחק".

היו מאמנים שלא קיבלו זאת בהבנה, אבל מבחינת ואן לוון זה לא נתון לדיון. הקבוצות יפעלו על פי השיטה שבה הוא מאמין וכמנהל המחלקה, אלו הרי החלטות בסמכותו. אחד המאמנים כינה אותו כ- "80 אחוז מאמן בכל אחת מהקבוצות", ומבחינת מיץ' גולדהאר זה בדיוק מה שהוא רצה. הוא רצה אדם שיגיע ויעשה שינוי, גם במקום שבו "שמירת המקומות לחברים" חגגה לכאורה. אין יותר חברים. יש מאמנים ומאמנים במשרה מלאה. זאת המטרה וזהו הרצון. מאמנים שיעבדו לטובת פיתוח שחקני מחלקת הנוער ולא לטובת פיתוח הקריירה האישית שלהם בלבד. 

"לא מעניין אותו שמאמן נערים ב' יזכה באליפות, יעלה לנערים א', ומשם לנוער ומשם יעבור לקבוצה בליגה הלאומית בעזרת אליפויות במחלקה. מעניין אותו שהמאמן הזה, שקודם, יצליח באופן אישי אבל גם יצליח להוציא מכל קבוצה מספר יפה של שחקנים שיהפכו לשחקני בוגרים טובים, לכוכבים הבאים של הכדורגל הישראלי, עד עכשיו אפשר לספור על יד אחת את המאמנים שעבדו במחלקת הנוער של מכבי ת"א והצליחו לעמוד במשימה הזאת, וזה דבר שצריך לפתור. המטרה היא לגדל שחקנים וגם מאמנים. לא רק מאמנים", מוסיף גורם במכבי ת"א. 

פטריק ואן לוון (משה חרמון)
פטריק ואן לוון. "80 אחוז מאמן בקבוצות הנוער" (משה חרמון)
 

אל כל אלה הצטרפה גם מדיניות חדשה שהונהגה בקרב שחקני קבוצת הנוער, שנמצאת תחת פיקוח מרכזי שלו. ואן לוון, כך מעידים, לא חושש להתערב גם בזמן אימונים בהם הוא חבר קבוע. "אם יש תרגול של גיא צרפתי ופטריק רואה מהיציע שארבעה שחקנים לא מבצעים אותו טוב, אין לו בעיה לרדת, להעיר, לשנות, הוא יודע איך להסביר והוא דואג להשמיע את קולו כשצריך". נוהל נוסף אותו הנהיג באמצעות הפיזיולוג הראשי של מחלקת הנוער, האיטלקי אנטוניו דלו-לאקונו, הוא כי אימוני הכושר יבוצעו בעצימות גבוהה יותר וגם אימוני הכוח, אחריהם כל שחקן מקבל אבקת חלבון בצורה מסודרת ללא כל קשר לארוחות שמוענקות להם בסוף כל אימון.

דבר נוסף שצרם לו הוא נושא המשמעת. הנהלים לשחקנים ברורים ומתחילים בדברים הקטנים. למשל, אין יותר מספרים "חריגים" על החולצות. הקבוצה משחקת מ-1 עד 11 בהרכב, והמחליפים בסדר עולה. בלי 55, 77 וכו'. "הוא הסביר שמשמעת של שחקן ומסגרת מתחילה מהדברים האלה וכי בהולנד ככה הם חונכו וכך הוא חושב שיהיה נכון לפעול", מעיד גורם במחלקה. כמו כן, שחקני הקבוצה צריכים לפעול על פי קוד דומה. אין יותר "תספורות משוגעות" או שיער ארוך. מנהל הקבוצה החדש שהצטרף, רון, לו שיער ארוך, שמע מ-ואן לוון כי אם ירצה לעבוד במחלקה יצטרף לקצץ את שערו, וכך היה. "משמעת היא דבר מרכזי, אם רוצים שחקנים ממושמעים אז צריך שגם "המבוגרים" ישמשו דוגמה", הוסיפו במכבי ת"א.

בדומה לקבוצה הבוגרת, השחקנים לא יכולים להתהלך ללא נעליים במתחם וכמובן ישנו איסור גורף על הכנסת מכשרים סלולארים אל מתחם חדרי ההלבשה. הפלאפונים נשארים בבית, ברכב או סגורים בתיק. אל כל השינויים האלה הצטרף עניין מרכזי לא פחות, כיום השחקנים מתאמנים קודם כל בעצימות הרבה יותר גבוהה ואף מקבלים שני אימונים נוספים במהלך השבוע. בימים שלישי ורביעי יתכנסו בקריית שלום לשני אימונים (אימון כפול אם תרצו) כאשר רק ביום ראשון יהנו מיום חופשי, מנוחה לאחר המשחק בשבת. האימונים הטקטיים החדשים מתרכזים בלמידת שיטת המשחק, ה-4-3-3 בו הוא דוגל עם שני קשרים מרכזיים ו-"10" מאחורי החלוץ. המטרה, כמו שצויין, היא להגיע כמה שיותר מהר לכנפיים ותמיד להשאיר אותם מרווחות, אין יותר כניסות לאמצע של שחקני הכנף, אלא משחק שמתחיל דרכם.

פטריק ואן לוון עם שחקני הנוער. מקפיד על המשמעת (משה חרמון)
פטריק ואן לוון עם שחקני הנוער. מקפיד על המשמעת (משה חרמון)
 

עוזרו, ריימונד אטוול, פועל בצורה זהה עם הקבוצות הצעירות יותר של המחלקה אשר נמצאות תחת אחריותו. גם הוא נמצא בכל אימון ובנוער מעידים כי "הוא פועל בדיוק לפי אותו הדפוס. הוא צופה גם באימוני קבוצת הנוער, אך רק פטריק יעיר הערות תוך כדי", כמו כן, מעידים כי שניהם מרבים לקיים שיחות אישיות עם שחקנים ונושא זה לא רק נשאר באחריות המאמן, אלא באחריות המערכת שצריכה לקחת אחריות על כמות השחקנים המאסיבית ששייכת למחלקה.

היחסים עם ג'ורדי קרויף והמעבר הקבוע לישראל
ויש גם את עניין ג'ורדי קרויף. ואן לוון ללא ספק הכניס רוח חדשה למועדון ורענן קצת את ג'ורדי. כפי שג'ורדי אמר בעצמו רק לפני מספר שבועות. "הוא נותן לי עוד רעיונות, הוא הכניס לי הרבה מחשבות חדשות", העיד קרויף ובמכבי ת"א מסבירים למה התכוון: "זה עוד זוג עיניים ומישהו שג'ורדי יכול להתייעץ איתו בלי שדברים ידלפו. זה עוד מישהו עם קשרים, מישהו שיודע, מישהו שרואה, ועוד אחד שפועל תחת אותה פילוסופיה בה ג'ורדי מאמין. יכול להיות שהנוכחות שלו היא גם זאת שמאפשרת לג'ורדי להישאר למרות כל מה שקורה סביבו". 

ואן לוון, בניגוד לקרויף, מתגורר באופן רציף ויום-יומי בישראל. הוא נמצא בכל אימון, מהקבוצות עד גיל 9 ועד קבוצת הנוער, את מרבית שעותיו מעביר באימונים השונים ודרך העבודה הזאת התגלה עוד דבר אחד שמפריע לו וסומן כמטרה מרכזית לא פחות, מקווה ישראל, פרויקט אותו לקח תחת חסותו. מקווה ישראל הוא מושג שהפך לצמד מילים סודי שאף אחד לא רוצה לדבר עליו במועדון. אותה "אקדמיה", שהיא לא באמת אקדמיה. "המטרה היא להפוך אותה עכשיו לאקדמיה אמיתית ולהרים את הדבר הזה כדי שזה באמת יעבוד. הוא רוצה להקים שם עוד מגרשים ועוד כיתות, אבל קודם כל המטרה היא לצקת לכיתה הקיימת ולמגרש הקיים את הרעיונות הנכונים ואת המסגרת הלימודית הנכונה של הכדורגל", מסבירים במועדון. 

פטריק ואן לוון עם ג´ורדי קרויף. נתן רוח חדשה למנהל הספורטיבי (רדאד ג´בארה)
פטריק ואן לוון עם ג´ורדי קרויף. נתן רוח חדשה למנהל הספורטיבי (רדאד ג´בארה)
 

"הוא רוצה להפוך את מקווה ישראל לאקדמיה לכל דבר כמו שהוא מכיר, והוא רוצה גם לשדרג את קריית שלום ואת המקומות בהם מתאמנים שחקני מחלקת הנוער. ביחס למקומות בהם הוא עבד, זה אפילו לא המינימום של המינימום. זה כלום. ועל הכלום הזה הוא צריך לבנות כי הוא רוצה להכשיר על הדבר הזה שחקנים, אבל אי אפשר להכשיר אותם על הכלום הזה ואי אפשר להכשיר אותם במקווה ישראל בתנאים הקיימים שם. צריך לבנות, ולבנות נכון, ולהילחם בבירוקרטיה מאוד מרגיזה, וזה דבר שהוא לקח על עצמו מהר מאוד", מוסיפים במועדון ומסמנים את המטרה שפטריק ואן לוון ינסה להשלים בקדנציה שלו פה - הבנייה מחדש של מחלקת הנוער, שלימים אם תצליח, אולי גם תהיה הבניה מחדש של מכבי ת"א כמועדון.

ונשאלת השאלה רק, כמה זמן אמורה להימשך אותה קדנציה? כמה זמן הקציב מיץ' גולדהאר לפטריק ואן לוון כדי להשלים את אותו חזון? כרגע במכבי תל אביב לא מוכנים לחשוף את אורך החוזה שלו אך טוענים כי כפי שהיה שלוש שנים לפחות בכל מועדון בו עבד, וכפי שג'ורדי עצמו הוחתם בראשית הדרך לשלוש שנים לפני הארכות החוזה, גם במקרה של ואן לוון זה לא יהיה שונה. השאלה היא רק האם הוא יספק את הקבלות כמו קרויף. את התשובות לכך נקבל בעתיד הקרוב.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */