כיממה לאחר שפוטר מוולנסיה, בתום ארבעה מחזורים בלבד, פאקו אייסטרן עזב את מתחם האימון של העטלפים, לאחר שנפרד מהאנשים במועדון ואסף את חפציו. כבר מחר (חמישי) ב-23:00 (חי בערוץ ONE) ולנסיה תנסה לאסוף נקודות ראשונות בליגה מול אלאבס.
כזכור, ולנסיה הודיעה באופן רשמי אחרי ימים של ספקולציות, כי בסיומה של פגישה בין מנהלי המועדון, הוחלט לפטר את אייסטרן מתפקידו כמאמן וזאת לאחר ניתוח התוצאות ומצבה המקצועי של הקבוצה תחת המאמן הבאסקי.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
0 מ-4: עוד הפסד לעטלפים הפעם 1:2 לבילבאופאקו כמובן נשמע כעוס מאוד על ההחלטה: "אני מרגיש שזאת החלטה לא הוגנת. יש לי אמונה מוחלטת בעצמי ובדרך שלי. הרגשתי שאני חזק מספיק בשביל להפוך את המצב שלנו על פיו ולצאת לדרך חדשה, אבל המועדון לא ראה את זה כך, ואני חייב לכבד את ההחלטה שלהם. אני מאוכזב מאוד, אבל אצטרך ללמוד מהטעויות שלי ולתקן אותן בעתיד. אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי במועדון, למרות שהיא הייתה קצרה, זאת הייתה חוויה נהדרת".
המועמדים שהוזכרו כאופציות להחליפו הם מרסלינו, אקס ויאריאל אותה הדריך בהצלחה אשתקד, כאשר גם השמות של רוברטו מנצ'יני, אנדרה וילאש-בואש, רובן בראחה וגם רודי גארסיה הוזכרו, כשרגע מי שיעמוד על הקווים לפחות במשחק הקרוב, הוא וורו גונסאלס.
 |
מרסלינו. המאמן הבא של העטלפים? (רויטרס) |
|
|
המאמן הזמני של העטלפים אמר לפני המשחק: "כרגע הודיעו לי שאאמן מול אלאבס, אני לא יודע מה יהיה בהמשך. דיברתי עם השחקנים, אמרתי להם שכדורגל הוא ענף בוגדני ודברים כאלה קורים. העתיד שלנו הוא המשחק הבא, לא התאמנו כמעט, נקווה לעשות את הטוב ביותר, למזער שגיאות ולהוציא תוצאה טובה".
מנגד אלאבס טרם הפסידה העונה ועדיין נשענת על הניצחון הסנסציוני על ברצלונה בקאפ נואו במחזור השלישי. במחזור האחרון הקבוצה סיימה ב-0:0 מול לה קורוניה, התיקו השלישי שלה העונה והיא עם שש נקודות. ניצחון יצמיד אותה לחבורת הצמרת. המאזן בין שתי הקבוצות נוטה לטובת העטלפים כאשר בשש המשחקים האחרונים בין השתיים ולנסיה ניצחה בארבעה מהם, שתיים הסתיימו בתיקו.
אוסאסונה ואספניול מחפשות ניצחון ראשון
במשחק נוסף, אוסאסונה תארח את אספניול (21:00). אוסאסונה תחפש ניצחון ראשון לאחר שני הפסדים ושתי תוצאות תיקו. אספניול גם היא עם שתי נקודות לאחר שני הפסדים ושתי תוצאות תיקו, כולל 2:0 לריאל מדריד ביום ראשון.
המגן השמאלי קרלוס קלרק, שגדל באספניול ועזב אותה הקיץ לטובת אוסאסונה, אמר: "זה יהיה משחק מיוחד עבורי. יש לאספניול שחקנים מהירים, אבל הם לא כל כך יציבים בהגנה ואפשר לנצח את זה".
לגאנס, שפתחה את העונה עם ניצחון חוץ על סלטה ויגו ו-0:0 מול אתלטיקו מדריד, ירדה לקרקע עם שני הפסדים, כולל 5:1 לברצלונה. ב-21:00 היא תנסה להפתיע את לה קורוניה בחוץ.