בית הדין העליון העליון החליט היום (רביעי) לקצר את עונשו של אלי טביב משלוש שנים לשנתיים. עונשו של טביב, כזכור, הוא לא לנהל בפועל את מועדון בית”ר ירושלים, עונש עליו הוא ערער וכעת קוצר משלוש שנים לשנתיים. מי שחתומים על ההחלטה הזו הם פרופסור מיגל דויטש, עורך דין אסף הדסי ועורכת הדין רות ליטבק.
בנימוקי ההחלטה שלו מסביר פרופסור מיגל דויטש כי “יש חשש שטביב לא יעמוד בגזירה של אי-התערבות בניהול, מה שיבויל להפרת ההגבלה המוטלת עליו ולביזוי ההחלטות בנידון. עם זאת, טוענים השופטים כי לא נכון יהיה להניח שטביב יפר את ההחלטה הזו ואם כך יהיה, צריך להפעיל עליו כלי אכיפה. שנית, בשל כך שההתאחדות החליטה לא לערער על עונשו של טביב, מסבירים השופטים כי הם לא יכולים להחמיר את העונש על הבעלים ולשלול ממנו כעת את זכויות הניהול של טביב. עוד נטען כי העברת זכויות הניהול לצד שלישי יצור חיץ הולם.
כמו כן, אין כל מניעה לכך שטביב יחליט למכור מרצונו את המניות ולהשתחרר מבעלותו על הקבוצה. הוא לא מחויב להמשיך להחזיק במועדון תוך העברת הניהול. טביב יכול למכור את זכויות הניהול, כאשר ההחלטה לתת לו להחזיק את המניות אך לא לנהל בפועל מיטיבה עם טביב לטענת דויטש.
שחקני בית"ר ירושלים (נעם מורנו)נוסף, לטביב יש את הזכות לבחור את הגוף אליו יעביר את זכויות הניהול, באישור הוועדה, ובכך להקל על העונש שלו. משמעות החלטת הוועדה היא שטביב חייב להעביר את מניותיו לידיו של אדם אחר, אשר יפעל כנאמן. זאת, מבלי להעביר את הבעלות לידיו של אותו נאמן, שיאושר על ידי הוועדה להעברת זכויות, אותו אדם יפעל לפי שיקול דעתו לשמירה וניהול מניותיו של טביב, כדרכם של נאמנים. על פי תכלית ההגבלה המוטלת על טביב, יהיה על אותו נאמן לפעול באופן עצמאי לטובת הנכס המופקד לניהולו, ללא מעורבות של טביב. כמו כן, גורס דויטש כי אם טביב ימכור את הבעלות, למחליפו יהיה אינטרס שבית”ר תצליח, ואם לא, לטביב יהיה אינטרס שבית”ר תצליח ולכן הקבוצה לא תיפגע.
לסיכום, לטענת דויטש, היה ראוי שהוועדה להעברת זכויות תשעה את טביב מניהול בית”ר ירושלים, אך בשל העובדה שההתאחדות לא ערערה על עונשו של טביב, הם לא יכלו להתערב. עם זאת, ההחלטה של הוועדה לפצל את הבעלות והניהול יוצרת איזון, כאשר טביב ימשיך להיות הבעלים אך לא לנהל בפועל את הקבוצה. טביב יהיה חייב להימנע מהתערבות בניהול הקבוצה במשך השנתיים של ההשעייה, שתתחיל כאמור החל בעונה הבאה. מנגד, עו”ד אסף הדסי גורס כי עיקר הבעיה שלטעמו אין דרך להפריד מעשית בין זכות הבעלות ובין “זכויות הניהול” – מונח שאינו מוגדל כלל, גם לא בתקנון העברת הזכויות.
טביב עצמו מסר בתגובה להחלטה שהתקבלה בעניין ריצוי עונשו: “אני מחכה לקבל את ההחלטה הכתובה לידי ולאחר שעורכי הדין שלי ואני נלמד את ההחלטה לעומקה, אגיב בהתאם”.