בני סכנין עשתה הערב (מוצ"ש) צעד ושלושה רבעים לעבר הבטחת המקום בפלייאוף העליון בליגת העל. הקבוצה של יוסי אבוקסיס ניצחה באצטדיון העירוני בנתניה את הפועל רעננה 0:1 ובכך הגדילה את הפער ממכבי חיפה השביעית לשש נקודות, כשלירוקים משחק חסר מול בית"ר ירושלים ביום שני. מספיק שחיפה תאבד נקודה אחת מהשש הבאות שלה והקבוצה מהמגזר תהיה בפנים, כשגם המקום החמישי הוא אופציה, תלוי בתוצאה של עירוני קריית שמונה במחזור האחרון. בנוסף, סכנין נמצאת רק שתי נקודות מתחת לבית"ר הרביעית. החבורה של חיים סילבס מנגד, נותרה סופית בפלייאוף התחתון עם 28 נקודות.
המשחק נפתח בצורה לא טובה מצד שתי הקבוצות, שחששו לקחת סיכונים והתרכזו בהנעת כדור במרכז השדה בעשרים הדקות הראשונות. בדקה ה-24, במצב הראשון המסוכן במשחק קיבלנו שער נהדר. הגנת רעננה לא הסתדרה עם בעיטת קרן של רמזי ספורי מצד שמאל והיא הגיעה ישר לפיראס מוגרבי, שהניף את הרגל מ-12 מטר וכבש גול יפה מאוד. סכנין השתפרה מעט, אבל לא כדי למצוא שער שני עד להפסקה.
סארי פלאח שומר על יובל שבתאי (שחר גרוס)הכדורגל הרע נמשך גם בפתיחת המחצית השנייה, בעיקר מצדה של המארחת, שפשוט לא הצליחה לייצר מצבים לשערים. הניסיון הראשון והיחיד המסוכן של האדומים למסגרת היה רק 21 דקות לסיום, כשמוחמד כליבאת נגח טוב, אבל מחמוד קנדיל היה במקום כדי להדוף ולשמור על היתרון עד לסיום. אם להיות כנים, קבוצה שהבקיעה רק 14 שערי זכות ב-25 מחזורים לא ראויה להיות בפלייאוף העליון והיא יכולה לבוא בטענות רק לעצמה. האדומים מהשרון ינסו לשפר מעט את המאזן הלא מחמיא במשחקי הפלייאוף התחתון מול יריבות חלשות יותר.
מצטיין: פיראס מוגרבי
כבש שער יפה שניצח לקבוצה שלו את המשחק. יחד עם רמזי ספורי, היו היחידים שיצרו מצבים לזכות המנצחת.
פיראס מוגרבי (עמרי שטיין)מאכזבת: הפועל רעננה
מקבוצה שעלתה למשחק עם סיכוי קלוש להשיג את הכרטיס לפלייאוף העליון ניתן לצפות להרבה יותר. רעננה חסרת מעוף, בעיקר בחלק ההתקפי.
הרגע ששינה את המשחק: השער של מוגרבי
הגול של הקשר/חלוץ עשה את ההבדל בין שתי קבוצות שהציגו משחק חלש מאוד.
מוגרבי: “נתפלל לתוצאה טובה ביום שני של בית”ר ירושלים”
המאמן המפסיד, חיים סילבס, טען: "בכלל לא חשבתי על פלייאוף עליון. אני מאוכזב מההופעה כי במחצית הראשונה היינו לא טובים. בחצי השני השתפרנו והגענו לחצאי מצבים. סכנין הבקיעה ובכדורגל מי שמצליח לכבוש זה עושה את ההבדל. זה לא חדש שאנחנו לא מצליחים להבקיע. אני לאא מסתכל רק על המספרים. זה עניין של תקופות. בשבוע שעבר החמצנו פנדל ולפעמים זה קורה. דווקא אנחנו בהתרוממות בתקופה האחרונה, אבל היינו אנמים אחרי השער שספגנו. אין יותר מדי מה לתרץ. היה משחק שקול, חסר לנו קצת בשביל לכבוש.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
סילבס: "לא עונה של פלייאוף עליון"כישלון אישי: "ברעננה, אחרי תחילת עונה כזאת לא טובה, לא מדובר בכישלון. למרות האכזבה, קבוצות כמו רעננה יכולות בקלות להסתבך בתחתית ואנחנו הצלחנו לעצור את הסחף כבר בהתחלה. לא הגיע לנו להיות בפלייאוף העליון וזה שהיינו קרובים אליו זה הישגג גדול. אנחנו נמצאים במקום סביר, למרות האכזבה".
אבוקסיס המאושר הסביר: "נחכה לתוצאה ביום שני כי למדנו שעד זה לא נגמר זה לא נגמר. אף פעם לא אמרתי שאנחנו בפלייאוף כבר. עברתי כל כך הרבה דברים, ובאמת עד שזה לא גמור זה לא גמור. אני שמח על השקט ששחקנים שיחקו איתו ועוד אחרי שק"ש ניצחה. זה ניצחון של אופי, אבל צריך להביא עוד נקודה אחת. לא ציפיתי לפלייאוף עליון בתחילת העונה. אני לא שולל שום דבר. נשב נדבר ונראה מה יהיה".
יוסי אבוקסיס (שחר גרוס)"אני מקווה שהתוצאה תהיה לטובתנו ביום שני וזה יגמר”, הוסיף פיראס מוגרבי. “ידענו שזה יהיה משחק קשה ואחרי ההפסד לבית"ר היינו חייבים לקהל. אני שמח שניצחנו. גם בתקופות קשות תומכים בי בסכנין, בעיקר אבוקסיס שסומך עליי ומדבר איתי תמיד. נתפלל לתוצאה טובה ביום שני".
מחצית ראשונה
השופט עידן לייבה הוציא את המשחק לדרך באצטדיון העירוני בנתניה לעיני 1,100 צופים.
דקה 15: שתי הקבוצות לא הצליחו לייצר אפילו מצב אחד לכיבוש שער ברבע השעה הראשונה של המשחק והנעת הכדור התבצעה בעיקר במרכז השדה.
אלעד גבאי מטפל בכדור (שחר גרוס)דקה 20: רמזי ספורי קיבל כדור על הקצה השמאלי של רחבת ה-16, עבר את אלעד גבאי וסובב את הכדור לעבר הפינה הרחוקה, אבל הבעיטה שלו פספסה את המסגרת.
דקה 24, בני סכנין עלתה ל-0:1: ספורי הרים קרן מצד שמאל, הגנת המקומיים לא הצליחה להרחיק את הכדור כמו שצריך והוא הגיע לפיראס מוגרבי, שהניף את רגל ימין מ-12 מטר ושלח פצצה שפגעה בקורה השמאלית וחדרה פנימה. שער יפה של הקשר המוכשר.
בני סכנין חוגגת עם פיראס מוגרבי (שחר גרוס)דקה 32: מוגרבי שוב ביצע פעולה מצוינת, הפעם באגף ימין, כשעבר את מוחמד כליבאת ובעט מ-18 מטר ברגל שמאל לפינה הרחוקה, אבל אריק ינקו התעופף מצוין והדף לקרן.
דקה 44: ספורי הצליח לעבור שלושה שחקנים דרך המרכז ומסר ימינה למוגרבי, שהקפיץ לעצמו את הכדור ובעט אותו מהאוויר מהקצה הימני של הרחבה, אבל ינקו שוב ירד טוב לכדור וקלט אותו היטב.
עטאא ג'אבר מנסה לעצור את אלי בבייב (שחר גרוס)מחצית שנייה
דקה 66: בשעה טובה, מצב ראשון במחצית השנייה. סגס תאמבי קיבל כדור במרכז המגרש, הצליח לעבור בין שניים, אבל מ-20 מטר בעט ברגל ימין גבוה מעל המשקוף.
דקה 69: דקה בלבד על המגרש הספיקה לעדי נמני המחליף כדי להרים כדור מקו ימין לצד השני לראש של כליבאת, שנגח משבעה מטרים לפינה הימנית, אבל מחמוד קנדיל זינק טוב והדף את הסכנה.
דקה 85: עמנואל אמבולה עלה לעזרת ההתקפה מצד שמאל והרים כדור טוב לצד השני לנמני, שניסה לבעוט מ-22 מטר, אבל הבעיטה שלו עלתה מעל השער.
עטאא ג'אבר מתקל את יובל שבתאי (שחר גרוס)הפועל רעננה: אריק ינקו, אלעד גבאי (עדי נמני, 68), בן והבה, בן בנימין, עידו לוי, עמנואל אמבולה, אלי בבייב (יובל טיטלמן, 57), מוחמד כליבאת, יובל שבתאי (רועי שוקרני, 79), מוחמד שכר ושמעון אבוחצירה.
בני סכנין: מחמוד קנדיל, עלי עותמאן, אברהם פאס, סארי פלאח, וונדרסון, עטאא ג'אבר, סגס תאמבי, רמזי ספורי (סיראז' נסאר, 73), ז'אורז'יניו (ניר לקס, 79), פיראס מוגרבי ולאסינה דאו (יובל אבידור, 62).