גל ברקן
|

אצטדיון לויטה. האזור יעבור תב"עבהפועל כפר סבא ממתינים לבשורות בכל הקשור לאצטדיון בו ישחקו בעונה הבאה. אמש (שלישי) נערך סיור באצטדיון לויטה בהשתתפות נציגי המנהלת, בראשם הסמנכ"ל ניר ינקלביץ', נציגי העירייה ונציגי הקבוצה.
בכפר סבא משוועים לאצטדיון חדש, או לפחות לשיפוץ מאסיבי בלוויטה, שבמתכונתו הנוכחית רחוק מלשרת נאמנה את הקבוצה ואת אוהדיה. המתקן הישן אינו עומד בתקנים שדורשת המנהלת, שבעונה החולפת נתנה ארכה למועדון וכעת דורשת עמידה בתנאיה החדשים והמחמירים יותר.
לאחר הסיור דרשו במנהלת מספר רב יותר של קופות ואשנבים, לוח תוצאות, מסך אלקטרוני, הגברה ובעיקר עמדות צילום טלוויזיה, כדי לאשר את לויטה לעונה הבאה. מחר (חמישי) תתקיים פגישה בעירייה, בה צפויה להתגבש התכנית לתיקון הליקויים.
 |
אצטדיון לויטה מוצף. במנהלת דורשים לעמוד בתקנים |
|
|
כך או כך, ל-ONE נודע כי בעירייה החלו לעבוד על פרויקט התחדשות עירונית נרחב לשינוי כלל אזור האצטדיון, השכונות הסובבות אותו והפארק הסמוך לו. בין היתר עוסקים בתכנית בניין ארצית שתכלול פיתוח פיזי, חברתי וכלכלי של המרחב העירוני, שיכלול שטחי מסחר רבים יותר מאלו הקיימים, לצד שטחי מגורים. על פי התכניות, בין היתר השינוי במרחב העירוני יכלול הקמת יציעים חדשים באצטדיון המיושן, ככל הנראה בחלק החסר שממול לאלו הקיימים.
אלא שפרויקט ההתחדשות העירונית נמצא בינתיים בשלבים המוקדמים של הצגת התכניות, שטרם אושרו. העבודות יחלו רק שנים ספורות לאחר אישור התכניות ובינתיים כפר סבא תצטרך להודיע למנהלת עד ה-15 ביוני על האצטדיון בו תשחק בעונה הבאה. בשלב זה על העירייה והמועדון לשוב למנהלת עם תכניות מפורטות לעבודות הנקודתיות שייעשו על מנת לעמוד בתקנים שזו הציבה ללויטה לקיום משחקים בעונת 2016/17.
 |
אצטדיון לויטה. בינתיים המנהלת דורשת תיקונים (יניב גונן) |
|
|
יש לציין כי בחודשים האחרונים פתחו האוהדים במחאה להקמת אצטדיון חדש בעיר, זאת בשל חוויית הצפייה הלקויה שמספק לויטה. בין היתר נתלו שלטים מול ביתו של ראש העיר יהודה בן חמו. גם אם כפר סבא תשחק בעונה הבאה בלויטה, בשנים הקרובות יצטרכו במועדון לקבל החלטה האם להשאר באצטדיון או לעבור למתקן חלופי עד שישופץ. לאוור ההתפתחויות האחרונות, החליטו אוהדי ותושבי כפר סבא לערוך הפגנה ביום רביעי ה-15 ביוני ב-17:30 מול בניין העירייה, בדרישה להקים אצטדיון חדש.
 |
מחאת אוהדי כפר סבא מחץ לביתו של ראש העיר בן חמו |
|
|
בנושא אחר, הוגו לופס עבר לקבוצת סלאיה מהליגה המקסיקנית השנייה.