לבוקר כזה בני יהודה פיללו לקום, אבל רבים לא האמינו כי זה ייתכן. אחרי עונה מלאת תהפוכות, הכתומים, אחרי 36 שנות בצורת. הניפו אמש (חמישי) את גביע המדינה אחרי 3:4 בפנדלים על מכבי תל אביב בגמר שנערך באצטדיון טדי, אשר נגמר ב-0:0 בתום 120 דקות.
הגמר אמנם לא התעלה לרמה גבוהה, אך את החגיגות בסיום המשחק היה ניתן לשמוע עד לשכונת התקווה. דקות ארוכות השחקנים חגגו את הזכייה על כר הדשא, הצטלמו, עשו סיבוב לאוהדים ובעיקר צבטו את עצמם כדי לוודא כי זהו לא חלום. ברק אברמוב, מי שקיבל לא מעט ביקורות העונה, לא ידע את נפשו מראש אושר בסיום ולמעשה החליט להירגע ולהישאר בירושלים לילה נוסף. השחקנים עצמם חזרו באוטובוס לתל אביב שם חגגו במסעדה, כאשר החגיגות הרשמיות ייערכו בשעה 21:00 בגן התקווה במוצאי שבת.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
"הזכייה בגביע - סיום מתוק לעונה"בעקבות הזכייה בגביע המדינה והעובדה כי תשתתף בעונה הבאה לפחות במוקדמות הליגה האירופית, בני יהודה צפויה להישאר ולארח במושבה גם בעונה הבאה. כזכור הכתומים התעניינו במעבר אפשרי לאצטדיון הברפלד בראשון לציון, אך האחרון לא מאושר לאירופה ולכן הישארות בפתח תקווה נראית כרגע האופציה הריאלית ביותר.
הדרמה של הגמר התחילה עוד לפני המשחק. בצורה מפתיעה המאמן/מנכ”ל כפיר אדרי החליט שלא לפתוח עם איציק עזוז בהרכב, הקפטן של הקבוצה ומי שהיה הבאנקר ברביעיית ההגנה. דמעות אכן היו שם, מצד שני הצדדים, אך מהר מאוד עזוז קיבל את הגזרה וכמו קפטן עודד את החברים וחיכה להזדמנות שלו, שגם הגיעה. הבחירה של אדרי הייתה בדיעבד גם מוצלחת. מרקו יובאנוביץ’ וטל כחילה, שהועדפו על פני עזוז, סיפקו משחק הגנה נהדר ושיתקו לגמרי את וידאר קיארטנסון. “הבחירות של אדרי היו מצוינות”, אמר אחד השחקנים, “הוא הראה שיש לו עמוד שדרה. כולנו מעריכים את איציק ואוהבים אותו, הוא אמנם קיבל את זה באכזבה אבל כמו גבר. בסוף הכל היה לטובה ואיציק גם הניף את הגביע”.
ברק בארמוב. החליט להירגע בירושלים (איציק בלניצקי)שחקן נוסף שהתאכזב שלא שותף היה פדרו גלבאן, שהיה אמור להיכנס למשחק ונותר על הספסל לאחר הפציעה של אנטוניו מרשיץ’, אך גם הוא עודד את חבריו ואף זכה להניף את הגביע יחד עם הקפטן. גלבאן עדיין לא ישב עם הנהלת בני יהודה לגבי העונה הבאה, אך פגישה כזו צפויה להיערך בימים הקרובים ויוסי אבוקסיס יצטרך לקבל את ההחלטה האם להשאיר את מי שהפך לסמל של בני יהודה העכשווית.
גלבאן ועזוז מניפים את הגביע (אורן בן חקון)שישה שחקנים בלבד מחזיקים בחוזה לקראת העונה הבאה ובבני יהודה כעת יגבירו את הקצב בבניית הסגל, שאמור לנסות ולהתחרות גם בזירה האירופית. נריוס ולאסקיס, שהגיע בינואר לקובצה, עדיין לא קיבל הודעה מהמועדון האם האופציה עליו תמומש וכרגע הוא מחכה לראות מה יחליט המועדון, כאשר הצעה מתאילנד עומדת על השולחן ומוערכת בכ-400 אלף דולר לעונה. נכון לכרגע בבני יהודה מתכוונים להשאיר את החלוץ הליטאי, שכבש 4 שערים ב-13 משחקים וצריכה להודיע כל כך עד ה-15 ביולי. בנוסף, בבני יהודה ישבו גם עם רועי גורדנה, מאור קנדיל, סתיו פיניש ואלי הרוש, שגם להם אין עדיין חוזים לעונה הבאה.