השחקן הגדול ביותר של נבחרת מקדוניה בכל הזמנים, גוראן פאנדב, יפגוש מחר (חמישי) ב-21:45 ביחד עם נבחרתו את נבחרת ישראל, כאשר עבור החלוץ הוותיק מדובר במפגש השני שלו מול הנבחרת הישראלית, לאחר ששיחק 55 דקות בהפסד 2:1 באצטדיון פיליפוס השני בסקופיה, אותו מגרש שיארח את הכחולים-לבנים - תשע שנים אחרי.
בראיון בלעדי ל-ONE דיבר פאנדב על הסיכויים של נבחרתו להשיג משהו בבית המוקדמות, על האיכויות של הנבחרת שלנו ושלו, התקווה שלו לעתיד טוב יותר בכדורגל המקדוני, על ההחלטה של שחקנים (ושל ערן זהבי בפרט) לטוס לשחק בסין, הזכייה בליגת האלופות, וגם: האם אינטר שלו הייתה מפסידה להפועל באר שבע והאם הוא מוכן להגיע לשחק בישראל?
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
ניר ביטון: "צריכים לנצח משחקים כאלה""נבחרת ישראל היא נבחרת עם המון שחקנים טובים ואיכותיים", אמר פאנדב בתחילת הראיון, "מדובר בנבחרת חזקה מאוד, עם שחקנים התקפיים מצוינים כמו טל בן חיים וערן זהבי. זו נבחרת מסוכנת שצריך להיזהר ממנה".
החלוץ המקדוני נזכר ברגע המאושר ביותר בקריירה שלו, עת זכה עם אינטר ב-2010 בטרבל היסטורי שכלל זכייה בליגת האלופות: "זו הייתה פסגת השאיפות שלי ואני שמח שהשגתי את התואר הזה. הבאנו לאינטר את התואר לאחר 45 שנה ואני בעיקר מאושר עבור מאסימו מוראטי. זה הגיע לו". פאנדב, שפתח בניצחון על באיירן מינכן, חשף מה ז'וזה מוריניו היה אומר להם לפני כל משחק גמר באותה עונה היסטורית: "הוא נכנס לחדר ההלבשה והיה אומר משפט אחד: 'את אף אחד לא מעניין מי משחק בגמר, אלא רק מי ניצח' - והיה יוצא מהחדר. זה השפיע, עובדה".
 |
פאנדב בהרכב אינטר בגמר ליגת האלופות (שורה עליונה משמאל) (רויטרס) |
|
|
רק בחודש האחרון, הפועל באר שבע השפילה את אינטר בסן סירו עם 0:2 נפלא. פאנדב צפה במשחק ולא האמין: "באר שבע פגשה אינטר משותקת. לאינטר שאני שיחקתי בה זה לא היה קורה. בכדורגל של היום ההבדל בין מועדונים הצטמצם, אין ספק שבאר שבע הציגה כדורגל נהדר והניצחון הזה הגיע לה. זה גם מראה על ההתקדמות של הכדורגל הישראלי".
החלוץ המקדוני חי באיטליה ברצף משנת 2004, למעט גיחה קצרה לגלאטסראיי הטורקית. הוא כבש כמעט 100 שערים בסרייה A. שאלתי אותו מה היה קורה אם היה מקבל הצעה מקבוצה ישראלית - והתשובה הייתה די מפתיעה: "אני בן 33 ויש לי עוד כמה שנים. אני נמצא הרבה זמן באיטליה, אני והמשפחה שלי נהנים כאן וטוב לנו. אבל בישראל יש קבוצות חזקות כמו מכבי תל אביב והפועל באר שבע, אם תגיע הצעה? אני לא יודע מה יהיה, הכל יכול לקרות בכדורגל".
 |
גוראן פאנדב. "הצעה מישראל? הכל יכול לקרות" (ארז נעמן) |
|
|
פאנדב מקים בימים אלה אקדמיה על שמו בעיר הולדתו במקדוניה, סטרומיצה, בעלות של למעלה מחמישה מיליון יורו, כאשר כל הכספים מגיעים מהונו הפרטי. "רציתי לעזור לילדים בבית שלי, להתפתח, שיצליחו להתקדם בכדורגל. אני מאוד גאה באקדמיה שאני מקים", סיפר המקדוני בן ה-33.
בינתיים, למקדוניה יש הרבה שחקנים שגדלים להיות כשרונות טובים, אך אין עדיין שום גוראן פאנדב חדש באופק. למרות זאת, החלוץ אופטימי: "יש לנו הרבה שחקנים מוכשרים שיכולים לעשות את קפיצת המדרגה הזו. אני באמת מקווה שיהיו כאן עוד שחקנים שישיגו את מה שאני השגתי".
 |
פאנדב במדי נבחרת מקדוניה (רויטרס) |
|
|
פאנדב שיחק בלאציו האיטלקית בין השנים 2004 ל-2009 - וכשנשאל מה הוא חושב על אוהדי הקבוצה, שחלקם נחשבים אנטישמיים, הוא מיד נדרך: "לאציו עיצבה אותי כשחקן, אני רק יכול להודות למי שהביא אותי לשם בתור שחקן צעיר. אני לא אוהב להתעסק בפוליטיקה, אבל רק אומר שלי לא היה מעולם דבר נגד יהודים - כולנו אנשים שווים".
 |
פאנדב ליד מאלדיני (רויטרס) |
|
|
"אני לא הייתי עובר לסין"
בשנים האחרונות ישנו טרנד חדש שבו שחקנים עוברים לקבוצות באסיה וחותמים על חוזים אסטרונומיים, חלקם בשלהי הקריירה וחלקם בשיאה. אחד מהשחקנים שעבר לאחרונה לסין הוא קפטן נבחרת ישראל, ערן זהבי, שחתם על חוזה דמיוני בכל קנה מידה. פאנדב לא רואה את עצמו עושה את המהלך הזה: "זהבי הוא שחקן מצוין, ברמה עולמית. בסין יש הרבה כסף וחוזים מפתים לשחקנים, שמוכנים לעשות את השינוי הזה בחייהם. הכסף שם יכול לשנות לך את החיים מהקצה אל הקצה. בכל מקרה, אני לא הייתי עושה את המהלך הזה. טוב לי באיטליה".
ומה החלום הגדול של פאנדב? "אני מקווה לסיים את הקריירה באיטליה. לאחר מכן, אני מאוד רוצה להישאר בכדורגל ולעזור לילדים להגשים את החלומות שלהם".
 |
פאנדב חוגג אחרי שער באינטר. רק לא מול ישראל (רויטרס) |
|
|
לסיום, הקפטן המקדוני מעריך כמובן את הסיכויים של שתי הנבחרות במשחק: "אנחנו קבוצה צעירה שרק מתגבשת לאחרונה ואנחנו מקווים לעשות תוצאה טובה. בבית עצמו, אם נשיג את המקום השלישי או הרביעי זה יהיה הישג. בכל מקרה, ישראל היא פייבוריטית ברורה במשחק הזה".