יום ראשון, 23.02.2025 שעה 20:47
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5614-4824הפועל ב"ש1
5125-5124מכבי ת"א2
4627-5024מכבי חיפה3
4232-4524בית"ר ירושלים4
3525-3323הפועל חיפה5
3535-3724מכבי נתניה6
3132-2624מכבי בני ריינה7
3033-2223עירוני ק"ש8
2635-3024הפועל ירושלים9
2439-2024מכבי פ"ת10
2332-1823בני סכנין11
2335-1824עירוני טבריה12
1847-3324מ.ס אשדוד13
1437-1723הפועל חדרה14

מח"ש תבדוק את נגיחת השוטר בסמנכ"ל כפ"ס

בהמשך לאירוע האלימות המזעזע ב-0:0 עם הפועל ת"א, פרטים נוספים מהתקרית נחשפים. התמונות, העדויות והחשש מנקמה. בלום יגיש תלונה, במח"ש מבררים

|
גיא בלום מרותק לקרקע (רדאד ג'בארה)
גיא בלום מרותק לקרקע (רדאד ג'בארה)

יומיים לאחר ה-0:0 של הפועל כפר סבא והפועל תל אביב באצטדיון לויטה, ול-ONE הגיעו פרטים נוספים מאירוע האלימות החמור שארע במהלך המחצית. סמנכ”ל כפר סבא, גיא בלום, הוכה על-ידי אחד מאנשי השיטור שאבטחו את האירוע, גם לאחר שנכבל באזיקים, וכעת ניתן לגלגל את השתלשלות העניינים מתחילת התקרית ועד סופה, זאת כפי שמספרים עדי ראיה.

נפתח בהקדמה. הפועל כפר סבא אשר מנהלת את האירוע בכל משחק בית של הקבוצה, מחויבת להיענות לדרישות המשטרה והמנהלת באשר לכמות אנשי השיטור והאבטחה. הפעם, במשחק מול הפועל ת”א, המשטרה הקצתה כוחות מתוגברים מהרגיל ובנוסף לכל אלו עשרות כלבנים. בפועל, כמעט כולם נותרו מחוסרי עבודה על אף התורים הארוכים בקופות, זאת לאור התנהגותם הנאותה של האוהדים המקומיים והאורחים.

סמנכ"ל הפועל כפ"ס גיא בלום נעצר (רדאד גסמנכ"ל הפועל כפ"ס גיא בלום נעצר (רדאד ג'בארה)

מה תפקידם של אותם שוטרים? לאבטח את האירוע במידה שמנהל האירוע וכוחות האבטחה הרגילים מאבדים שליטה. בפועל, ברוב משחקיה של כפר סבא השוטרים נותרים מחוסרי עבודה. גם בערב יום ראשון כך היו פני הדברים, פרט לבידוקים ומישושים קפדניים למדי בכניסות, על אף הבעיות בקופות והעיכוב בשעת שריקת הפתיחה.

מי שאמון על ניהול האירוע מטעם המועדון, ובין היתר מנהל את הקשר מול השוטרים, המאבטחים והשומרים, הוא הסמנכ”ל גיא בלום, שגם נשא עמו תג עם שמו ותפקידו אשר מאפשר מעבר חופשי.

במהלך המשחק עצמו, בדקות הפתיחה, אחד השוטרים התהלך בשביל המרכזי עם האבנים המשתלבות סמוך לקו רוחב המגרש, סמוך לשחקנים ולשופט הקו, עם חמגשית ובה מזון. מכיוון שאנשי המנהלת והמשקיף עוקבים אחר דברים כאלו ומעירים למועדונים על אירועים חריגים מסוג זה, בלום ניגש אל השוטר מרחק שלושה מטרים ממנו וצעק לעברו: “זוז הצידה, תצמד אל הדשא שליד היציע”. בתגובה אותו שוטר ענה לו: “מי אתה בכלל?”. בלום הגיב: “למה את מדבר ככה?” והשוטר ענה: “שתוק יא אפס”.

כוחות השיטור באצטדיון. צפו באירוע (רדאד גכוחות השיטור באצטדיון. צפו באירוע (רדאד ג'בארה)

במהלך חילופי הדברים אמר בלום לאותו שוטר: “תעשה את העבודה שלך”, ואז השוטר התקרב אליו, הבחין בתג של בלום והבין את תפקידו. על סמך עדויות, גם גישתו של בלום לא הייתה מהנעימות והמזמינות שיש וכי ניתן היה לפתור את העניין בגישה קצת שונה, אך למרות זאת, לאחר דין ודברים בין השניים נגח השוטר בפניו של בלום, תקרית שיושבי יציעי כפר סבא ראו בבירור, והלך. ישנן תמונות המתעדות בבירור את הנגיחה בפניו של בלום. לצד השוטר היה קצין שראה את האירוע ולא הגיב.

בלום הנסער עלה אל משרדי המועדון, נכנס לחדרו של המנכ”ל ושתה כוס מים כדי להירגע. לאחר מספר דקות, במהלך המחצית, יצא בלום וחצה את המגרש כדי לגשת אל אותו קצין שלווה את השוטר הנוגח כדי לבקש את פרטיו. בלום לא מצא את הקצין ושב אל אזור חדרי ההלבשה והמשרדים, כשלפתע הבחין באותו שוטר שנגח בפניו. בלום שלף את המכשיר הסלולרי ותיעד את השוטר תוך שהוא מבקש את פרטיו. השוטר ענה לו: “אתה מפריע לי לעבוד, תזוז בבקשה”, ואחר כך איבד את הסבלנות והודיע לבלום: “אתה מעוכב”, כפי שתועד בסרטון שצילם בלום.

בשלב זה המכשיר הסלולרי נכנס לכיס, יד שמאל של בלום נמשכה אחורנית אל מאחורי הגב והסמנכ”ל ספג אגרופים ובעיטות בגבו מהשוטר הנוגח וארבעה-חמישה שוטרים נוספים. כל האירוע התחולל בכניסה לחדרי ההלבשה, כשחלק מהאוהדים אף יכולים לראות זאת על אף כמויות השוטרים שניסו להסתיר את המתרחש, כשבין העדים שנכחו באירוע נמנו אנשי הפועל ת”א, אייל משומר, טל איילה וכוחות השיטור שחזו באירוע ממרחק מטרים ספורים.

אייל משומר. היה עד לאירוע (רדאד גאייל משומר. היה עד לאירוע (רדאד ג'בארה)

בעודו על הקרקע, צעק בלום לשוטרים: “אני לא מתנגד”. למרות זאת, כשהוא אזוק עם ידיים מאחורי הגב מבלי יכולת להגיב, אחד השוטרים עבר אצבע-אצבע בידו השמאלית ועיקם אותן אחת-אחת תוך שהסמנכ”ל זועק וצורח מכאבים שנשמעו עד למרומי היציע. אחר כך ריתקו השוטרים את בלום עם ברך אחת על הפנים כשראשו באדמה, וברך נוספת על הגב. אחר כך העלו את בלום במעלה המדרגות לעבר המשרדים כשהשוטר הנוגח מאחוריו מבטיח לו: “אני אזיין אותך”. המנכ”ל רובי רגב ראה את האירוע ומיהר לעלות אחרי בלום והשוטרים.

ברגע שבלום הגיע למתחם העליון סמוך לחדרי ההלבשה, הוציאו אותו השוטרים לעבר השטח הסטרילי של אוטובוס הקבוצה האורחת, אשר נמצא פיזית מחוץ לאצטדיון, בעטו בחלק האחורי של רגלו, השכיבו אותו על הקרקע והמשיכו בבעיטות כשהוא כפות. לפתע הגיעו מספר מאבטחים ובתגובה אנשי המשטרה הפסיקו להכות את בלום. למרות זאת, כשהוא אזוק, על הקרקע ולעיני עדי ראיה, אותו שוטר מאירוע הנגיחה המשיך לעקם ולנסות לשבור את האצבעות של בלום שנותר חסר אונים.

סמנכ"ל הפועל כפ"ס גיא בלום נעצר (רדאד גסמנכ"ל הפועל כפ"ס גיא בלום נעצר (רדאד ג'בארה)

בהמשך הניחו השוטרים לבלום, אך כשזה ניסה להישען על אחת מקוביות הבטון שישנה במתחם, ספג בעיטה חזקה ברגל שהשכיבה אותה בשנית על הקרקע תוך שהוא מקבל נזיפה: “אל תשען!”.  בהמשך הרעש עשה את שלו ולאירוע הגיע הבעלים סתיו שחם, ששאל מה קרה ונענה בתגובה: “תעוף מפה מהר לפני שגם אתה תהיה עצור על תקיפת שוטר”.

בשלב זה אביו של בלום, אשר אוהד את הקבוצה ומגיע למשחקיה, הביט במתרחש מבעט ליריעת הבד שמפרידה בין המתחם הסטרילי לאצטדיון, כשהוא רואה את בנו סופג מכות ונותר חסר אונים.

קצין המשטרה שנכח באירוע, הבין את המתרחש והיה עד לתקיפה, ניגש למפקד תחנת המשטרה שהגיע לאזור והחליף עמו מספר מילים, בסיומם ביקש מפקד התחנה לשחרר את בלום. אלא שהשוטר הנוגח אמר לחבריו השוטרים: “הוא עצור שלי, אני לא משחרר אותו”, והזמין ניידת. בינתיים בלום התבקש להביא ממשרדו את תעודת הזהות שלו וקיבל כוס מים. 

אוהדי הפועל כפר סבא. חלקם ראו את האירוע (רדאד גאוהדי הפועל כפר סבא. חלקם ראו את האירוע (רדאד ג'בארה)

לאחר שנרגע, אנשי המשטרה ביקשו מבלום ללכת איתם הצידה ולסגור את הסיפור. “סיכמנו שאתה הולך למעצר ותבלה שם את הלילה”, אמרו השוטרים לבלום. “אבל אפשר להגיע לפשרה שתלחצו ידיים, תסגרו כאן את הסיפור ולא תגישו תלונה אחד נגד השני”.

כך נסגר הסיפור, אבל רק לאותו לילה. בכפר סבא לא נרגעים וכל העדים מתקשים להעלים את התמונות מראשם. “זו תחושת השפלה בלתי נתפסת”, אמרו במועדון, “איך יכול להיות שהאחראי על התיאום מול כוחות הביטחון מטעם המועדון, הסמנכ”ל, מעיר לשוטר שלוש פעמים שלא ללכת כל כך קרוב למגרש וזה מה שהוא מקבל בתמורה, לעיני כל העובדים שלו. אנחנו חיים במדינת עולם שלישי”.

גיא בלום מרותק לקרקע (רדאד גגיא בלום מרותק לקרקע (רדאד ג'בארה)

ביום שני בבוקר, לאחר שבלום התפנה לבית חולים לצילומים וקבלת טיפול, חזר למשרדי מחלקת הנוער של המועדון לענייניו. אז, ילד ממחלקת נערים א’ ניגש אל מזכירת המועדון ושאל אותה אם גיא בסדר. זו ענתה לו שהוא יכול לגשת ולברר בעצמו, וכשנכנס פנימה שאל את גיא לשלומו והוסיף: “ראיתי את המכות שקיבלת אתמול, הצרחות שלך לא עזבו אותי כל הלילה”.

כעת החשש והפחד של אנשי כפר סבא הולך וגובר ובמועדון התלבטו כיצד לנהוג עם הסיפור. מדוע? כאן הכל מתחיל להסתבך. 

מועדון הכדורגל הפועל כפר סבא תלוי במשטרת כפר סבא. המשטרה היא זו שקובעת מה תהיה כמות השיטור והאבטחה הנדרשת בכל משחק, והעלויות הללו גבוהות ומכריעות. “אתם יודעים מה המשמעות של 40 שוטרים במשחק נגד רעננה לעומת 80 שוטרים?”, אמרו בסביבת המועדון, “זו פשיטת רגל, זה 1,500 ש”ח לשוטר. שאנחנו נלך נגד המשטרה? אתם יודעים מה יקרה לנו? זו נקמנות, אחר כך אוהדים יפגינו על מפתן דלתנו והם לא ישלחו ניידת. אם תעשה סקר אצל כל הקבוצות בליגת העל תקבל את אותן תשובות - לא מתעסקים עם המשטרה. מה שהם רוצים אנחנו עושים, אחרת יתנקמו בנו”.

סתיו שחם. במועדון מפחדים (איתי כהן)סתיו שחם. במועדון מפחדים (איתי כהן)

כך, בסיטואציה הזו, מנסים בכפר סבא להוציא את האמת לאור מצד אחד, מבלי לקבל מכה נוספת מהמשטרה מן הצד השני. אלא שהיום (שלישי) סתיו שחם כבר לא יכול היה לשתוק ופרסם בפייסבוק פוסט בנושא:

סתיו שחם 2

כאן חשוב לציין ולהדגיש שכל המתואר לעיל נכתב על סמך עדויות ראיה של אנשי הפועל כפר סבא והפועל תל אביב, אוהדים שנכחו באצטדיון ושחקנים. בעת סיקור האירוע מיהרנו לבקש תגובה ממשטרת כפר סבא, שהיום (שלישי) מסרה בהודעה רשמית: “ממשטרת ישראל נמסר כי הנושא נמצא בבירור ויועבר לבדיקת מח”ש”.

גיא בלום (רדאד גגיא בלום (רדאד ג'בארה)

תגובת עו”ד אוהד כהן: “גיא נמצא במצב טראומטי קשה מבחינה נפשית, הוא פגוע ועדיין בהלם. הוא הושפל במהלך המשחק אל מול ילדים ממחלקת הנוער שעיניהם נשואות אליו כיו”ר המחלקה. הוא פעל תוך שהוא עושה את עבודתו נאמנה כמו תמיד, כמתאם האירוע והמשחק. מחר בבוקר גיא מתכוון להגיש תלונה נגד אותו שוטר במח”ש ועם קבלת תוצאות בירור ההליך הפלילי, נפעל למיצוי ההליכים בפן האזרחי כנגד כל אותם גורמים שללא כל צל של ספק גרמו לגיא נזק אדיר, עגמת נפש, ופגעו במוניטין שלו ובשמו הטוב”.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןמסצ'ראנו: ליאו מסי הוא כמו ילד על המגרש
מסצ'ראנו: "ליאו מסי הוא כמו ילד במגרש"
נגןפשוט אומנות! הסיפור של ימאל באנימציה
פשוט אומנות! הסיפור של ימאל באנימציה
נגןעוד לא בן 8: קבלו את הביצועים של סירו מסי
עוד לא בן 8: אלו הביצועים של סירו מסי
נגןמה היה קורה אם כוכבי הכדורגל היו נשים?
מה היה קורה אם כוכבי הכדורגל היו נשים?
/* LAST / NEXT ROUNDs */