יום שבת, 29.03.2025 שעה 14:16
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
 פלייאוף עליון 
6118-5427הפועל ב"ש1
6027-5927מכבי ת"א2
4835-5727מכבי חיפה3
4737-5127בית"ר ירושלים4
4134-3927הפועל חיפה5
3738-3827מכבי נתניה6
 פלייאוף תחתון 
3738-2927עירוני ק"ש1
3336-3627הפועל ירושלים2
3236-2827מכבי בני ריינה3
2837-2127עירוני טבריה4
2445-2227מכבי פ"ת5
2349-3627מ.ס אשדוד6
2341-2027בני סכנין7
2142-2327הפועל חדרה8

סטרשנוב ליועמ"ש: להחמיר ענישה של אוהדים

נשיא בית הדין העליון ביקר בחריפות את בתי המשפט: "הענישה מקלה לעתים עד כדי גיחוך. היחס לאלימות ולגזענות בלתי סביר". ההצעה: מינוי תובע מיוחד

|
אחמד עאבד שומר על אריק סאבו (ניסן עייש)
אחמד עאבד שומר על אריק סאבו (ניסן עייש)

נשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, שלח מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, עו”ד אביחי מנדלבליט, בו הוא מותח ביקורת חריפה על בית המשפט וממליץ על נקיטת צעדים לשינוי המדיניות והענישה בכל הקשור לאלימות וגזענות של אוהדי כדורגל.

כזכור, הבעלים של בית”ר ירושלים, אלי טביב, הודיע כי הקבוצה תרד מכר הדשא אם יישמעו קריאות גזעניות. ב-ONE פורסם לראשונה ביום ראשון כי לשופט של משחק כדורגל אסור לקבל החלטה עצמאית להפסיק משחק בשל קריאות גזעניות. ביום שבת נשמעו קריאות גזעניות מפי אוהדי בית”ר כלפי חלוץ עירוני קריית שמונה, אחמד עאבד, אך שום פעולה אקטיבית לא נעשתה.

סטרשנוב כותב במכתבו: “התופעה החמורה של התנהגות אלימה וקריאות גזעניות הפכה, לצערי מכת מדינה, הן בקרב הציבור כולו והן ובפרט, במגרשי הכדורגל. אין זה סוד, כי הבעיה המרכזית בחיי הספורט במדינת ישראל היא האלימות, הבריונות והגזענות – תופעות מדאיגות אשר יש לעשות הכל על מנת לעוקרן מן השורש, או למצער, להפחיתן ולצמצמן עד מאוד”.

אמנון סטרשנוב (יניב גונן)אמנון סטרשנוב (יניב גונן)

“בעוד שמוסדות השיפוט של ההתאחדות לכדורגל עושים כמיטב יכולתם להדביר את התופעה ע"י הטלת עונשים כבדים על קבוצות, שחקנים ומאמנים, הרי אין חולק כי הגורם העיקרי לתופעות החמורות הללו הם קהל האוהדים. קהל זה אינו נתון למרותם של המוסדות השיפוטיים של ההתאחדות, והטיפול בהם נתון כל כולו בידיהם של גורמי האכיפה האזרחיים – המשטרה ובתי המשפט. מניסיוני הרב בתחום הספורט במדינת ישראל, התרשמותי הברורה היא כי גופים אלה גורמי האכיפה ההולכים ונפוצים במקומותינו. במיוחד אמורים הדברים לגבי ענישה מקלה, לעתים עד כדי גיחוך, של בתי המשפט בעבירות מסוג זה, בבחינת כדורגל ואלימות – חד הם, בעיניהם.

סטרשנוב צירף למכתב החלטות של בתי המשפט בנוגע לאוהדי כדורגל, כמו אוהד שנתפס עם אבוקה בתחתוניו והורחק ל-16 יום ממגרשי כדורגל, אוהד הפועל פ”ת ששרף את משרדי המועדון וקיבל שישה חודשי עבודות שירות ועוד.

עוד נכתב: “הנני ממליץ כי תיתן דעתך למצב הבלתי נסבל המתואר לעיל, וכי תורה לנקוט בצעדים משמעותיים לתיקונו, בין ע"י מינוי תובע מיוחד שירכז בידיו את הטיפול בתיקים מסוג זה, בין ע"י הנחייה לפרקליטי המחוזות ולתובעים המשטרתיים לדרוש ענישה מחמירה ולהגיש ערעורים במידת הצורך, ובין בכל דרך אחרת שתמצא לנכון”.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח
ענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח?
נגןאמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
אמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
נגןלא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
לא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
נגןאשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
אשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */