ראש האופוזיציה ויו"ר מפלגת העבודה, ח"כ יצחק בוז'י הרצוג, התראיין אמש (שני) לתכנית הספורט של ישראל ב-102FM. הראיון הגיע כחלק ממאבק ציבורי ודאגה ממשית של כל חובבי הספורט, אשר חוששים מהאפשרות הממשית להעלאת מחירי חבילות שידורי הספורט בטלוויזיה.
אופירה אסייג: "ה-1 באוגוסט הוא התאריך המדובר שבו הייתה צפויה העלאת מחירים דרמטית על ידי פתיחת שני ערוצי צ'רלטון הנוספים עם ההחלטה השערורייתית של יו"ר מועצת הכבלים והלווין יפעת בן חי שגב, שהעבירה החלטה בלי שימוע. הרעש עשה את שלו ואחרי מלחמה מאוד רצינית, עם ציבור הספורט שמסרב בתוקף לקבל את ההחלטה הזו, שעם פתיחת הערוצים תהיה זליגת תכנים וצפויה העלאת מחירים משמעותית ביותר. בינתיים כפי שאנחנו מבינים ההחלטה הוקפאה, אבל זה לא מספק, כי מה שיודע מה הולך במדינת ישראל, אנחנו כבר למודי ניסיון לצערנו ומה שמוקפא יכול להיות מופשר ואנחנו רוצים את זה שחור על גבי לבן. אז אולי היום לא עלו המחירים, אבל אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר. אז אנחנו ממשיכים במאבק הזה, בשם ציבור הספורט, לא מוכנים שהציבור שוב ירגיש את זה כואב בכיס".
אופירה אסייג: "ערב טוב לחבר הכנסת יצחק בוז'י הרצוג. ימים סוערים עוברים על הממשלה".
הרצוג: "כן, ללא ספק אני רואה שבר גדול בתוך הממשלה".
אופירה אסייג: "כחלון אמר שהגיע הזמן להוציא את הממשלה לחופש לפני אשפוז".
הרצוג: "כן, ואני אמרתי, הרי תמיד מאשימים אותנו באופוזיציה שאנחנו לא מסכימים עם הממשלה ולא נותנים לה גיבוי, אז הפעם אני נותן לזה גיבוי. יש קונצנזוס, שייצאו לחופשה, אפילו לאשפוז, לא משנה הסדר, העיקר שייצאו".
 |
ראש הממשלה בנימין נתניהו. "הממשלה צריכה אשפוז" (רויטרס) |
|
|
אופירה אסייג: "בוז'י, כאוהד כדורגל ידוע, אני רוצה לשמוע את דעתך על העלאת המחירים הצפויה. הגברת יפעת בן חי שגב אישרה החלטה במועצת הכבלים והלווין ללא שימוע לחברת צ'רלטון לפתוח שני ערוצים, מה שלא היה בתולדות מדינת ישראל, כמו מדינות חשוכות, כמו גוואטמלה, עולם שלישי. המשמעות מבחינת ציבור הספורט היא שצפויה זליגת תכנים ושידורי הספורט יהיו לעשירים בלבד. ורק להזכירך רוה"מ נתניהו, מי שמחזיק גם בתיק התקשורת אמר מיד לאחר מכירת הזכויות לצ'רלטון שלא תהיה עליית מחירים, אז מסתבר שדיבורים לחוד ומציאות לחוד. כרגע בעקבות הרעש שאנחנו עושים ההחלטה הוקפאה, אבל לא ניתנה שום הוראה לבטל או אפילו להוסיף סעיף בהחלטה החשוכה הזאת, שהיא עבירה על החוק לכל דבר, שלא תהיה זליגת תכנים כדי שהציבור לא ישלם יותר".
הרצוג: "תראי, אין לי שום כוונה להיכנס לסכסוכים מסחריים של זכיינים או לא".
אופירה אסייג: "גם לנו אין, אנחנו רוצים לעזור לציבור".
הרצוג: "מבחינתי יש עקרון על, שהוא גם חלק מתפישת העולם של המפלגה שלי, שספורט הוא לא מותרות לעשירים, הוא צריך להיות לכולם. דרך אגב, אמרת איזו הערה מקודם שרוב אוהדי הספורט הם מכיוון פוליטי מסוים, מה פתאום? אוהדי הספורט הם כל עם ישראל, כולם אוהבים ספורט, אי אפשר להגיד למי זה שייך ולמי לא. ולכן לא ייתכן שנתניהו ייצור מצב שיהיה בו כדורגל לעשירים ולעניים. את יודעת שביורו אני אפילו שמחתי איזה ערב כשהיה שידור של אחד המשחקים החשובים בערוץ 1, אמרתי שזה טוב. כמובן שהיה גם ב-10 וב-2, ואצלכם משדרים את הליגה הספרדית פתוח לכולם וזו הדרך הנכונה, ככל הניתן. כמובן שהשוק הוא מגוון, יש בו רגולציה ושיקולים אחרים אבל העקרון שחייב להישמר הוא שזה צריך להיות משודר בזול לכל אזרחי ישראל לכל הניתן".
אופירה אסייג: "גם המחיר הנוכחי הוא יקר לכל הדעות, אז למה לייקר אותו יותר? כי מה? כי הגברת בן חי שגב יחד עם שלמה פילבר החליטו שככה בא להם? מה זאת אומרת? אני רוצה להבין. איך הם יכולים לקבל החלטה עבור ציבור שלם?".
הרצוג: "אנחנו באופוזיציה כמובן נתגייס בכל הכח נתנגד באופן נחרץ למהלך, אני אדבר עם החברים בוועדת הספורט של הכנסת, כולנו נעקוב צמוד צמוד".
 |
שלמה פילבר (יח"צ) |
|
|
ברקוביץ': מלבד זה שתעקבו, בפרקטיקה, איך תעצרו את זה?
הרצוג: "הסברתי גם לכם וגם לעורכים שלכם, יש לנו מגבלות מה אנחנו יכולים לעשות, כי אנחנו באופוזיציה. היום מדובר בהחלטה מנהלית, אדמיניסטרטיבית, אתם גם מוזמנים ללכת לבג"צ אני מניח. מה שאנחנו יודעים לעשות אנחנו עושים, דהיינו בפורומים המתאימים בכנסת, דהיינו אמירה מאוד נחרצת בכל מה שקשור למחירים ונגישות ואמרתי, והספורט הוא לא מותרות לעשירים, הוא צריך להיות נגיש לכולם".
אופירה אסייג: "לפי דעתך, נכון לעכשיו זה הגיוני לחייב אוהד לשלם יותר על אותו מוצר? עזוב את האופוזיציה, כאוהד ספורט".
הרצוג: "אני חוזר ואומר, הסברתי את עמדתי בצורה ברורה, אנחנו מתנגדים להעלאת המחירים נקודה".
אופירה אסייג: "אתה יכול להסביר לי למה ראש הממשלה לוקח את תיק התקשורת?".
הרצוג: "אני חושב שזה נורא, אמרתי היום שמה שהוא רוצה זה להיות כמו פידל קסטרו, הוא רוצה שבמקום שתהיה גלי צה"ל תהיה גלי נתניהו, וחברת חדשות עצמאית 'חדשות לשכת נתניהו', והתאגיד 'תאגיד שידורי נתניהו', ככה הוא רוצה וזה המאבק הגדול. את נוגעת פה בנישה אחת קטנה, הנישה הגדולה, המאבק הגדול נוגע לרצון של נתניהו להשתלט על התקשורת".
ברקוביץ': "בינתיים מה שהוא רוצה הוא מקבל".
הרצוג: "אני לא בטוח, יש פה מאבק גדול על דמותו של השידור הציבורי, מאבק מאוד משמעותי".
ברקוביץ': "כן, אבל אתה יודע מה מעניין אותו, אותו מעניין להיות ראש ממשלה, עוד מאבק הוא יפסיד, פחות מאבק, אותו מעניין להיות ראש ממשלה, ובינתיים הוא מנצח".
הרצוג: "נתניהו באובססיה על התקשורת. אם היה דבר אחד במו"מ שניהלתי איתו, שבא ממקום לשנות את כיוונה של המדינה שעמדתי עליו, הוא שדרשתי את הגבלת מעורבותו בתקשורת, ואני ראיתי שנתניהו רואה בעניין הזה ציפור נפש, הוא לא מוכן שייגעו לו במעורבות האינטנסיבית שלו בתקשורת, שהיא מלאת ניגודי עניינים והיא שערורייתית".
אופירה אסייג: "אחרי הדברים האלה אנחנו רוצים להודות לך יו"ר המחנה הציוני והאופוזיציה יצחק בוז'י הרצוג".