גידי ליפקין
|
![טוקיו סקסוואלה באנדרטה בכיכר רבין (מערכת ONE)](https://photo.one.co.il/Image/GG/7,1/1249137.webp?width=700)
טוקיו סקסוואלה באנדרטה בכיכר רבין (מערכת ONE)
טוקיו סקסוואלה, יו"ר הוועדה שמינתה פיפ"א לטובת הדיאלוג בין ההתאחדות לכדורגל לזו הפלסטינית, ביקר היום (שבת) באנדרטה לזכר יצחק רבין בכיכר רבין בתל אביב.
סקסוואלה שנפגש אתמול עם יו"ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני ואנשי משרד הספורט, אמר ל-ONE: "החלטתי לבקר באנדרטה לזכר רבין לפני החזרה שלי, מה שקרה לו זה טרגי. הכרתי אותו מקרוב, יחד עם נלסון מנדלה - הוא היה איש של שלום". מי שליווה את סקסוואלה הוא איש ההתאחדות לכדורגל טובי מלאך.
אגב, מעניין מה היה קורה אם סקסוואלה היה עורך את הפגישה שלו עם אנשי ההתאחדות לכדורגל היום, אחרי מה שקרה אתמול - קאסם על שדרות והרצח המזעזע של מיכאל מרק ע"י מחבלים.
![טוקיו סקסוואלה באנדרטה בכיכר רבין (מערכת ONE) טוקיו סקסוואלה באנדרטה בכיכר רבין (מערכת ONE)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1249138.jpg) |
טוקיו סקסוואלה באנדרטה בכיכר רבין (מערכת ONE) |
|
|
יחד עם זאת, טוקיו הדגיש כי לפני כשמונה חודשים הוא אף ביקר בקבר של יאסר ערפאת ברמאללה ולכן גם היה לו חשוב לבקר באנדרטה לזכר רבין: "רבין וערפאת עשו את המירב כדי להביא לשלום בין העמים וזה הכבוד שלי אליהם. חשוב שמי שמאמין בשלום, לא ינוח וימשיך ולמצוא את הדרך לכך. אחרי שביקרתי אתמול בעזה, יותר חשוב שכל האנשים שאוהבים שלום ישקיעו ויעשו את מה שאפשר. צריך למנוע את האלימות, אני משוכנע שאפשר למצוא את הפתרונות לכך. הרוח של אנשים כמו שהוביל יצחק יכולה להביא בסופו של דבר לשלום. אני חושב שאפשר להביא לשלום בין ישראל לפלסטינאים".