האם שיטת הקיזוז בדרך לסיומה הקצר והקולע? זו שאלה שנוכל לקבל עליה תשובה רק בעוד חודש. בסוף מאי ייערך דיון בין 29 חברי הנהלת ההתאחדות לכדורגל בנושא שיטת הקיזוז בליגת העל. כרגע נראה כי חלק מחברי ההנהלה מעוניינים בהמשך שיטת הקיזוז וזה כולל את מ"מ יו"ר ההתאחדות, שטרן חלובה, שרוצה לראות את השיטה ממשיכה גם בעונה הבאה.
למרות הביקורות הרבות על השיטה ועל העובדה שהיא לא ממש ספורטיבית, יש בהתאחדות גורמים שטוענים שהשיטה הביאה למתח רב ולעניין, כאשר התחושה היא שהספורט קצת נדחק הצידה ויש ראשי קבוצות ששמחים על השיטה.
אבי לוזון, המזוהה עם השיטה, הוא דווקא אחד ממתנגדיה כיום. אחד מבכירי חברי מזכירות והנהלת ההתאחדות הסביר: "לוזון אכן מזוהה עם השיטה, אבל הוא משלם עליה מחיר ציבורי. יש עליו עליהום אדיר בגללה ולכן הוא כרגע נגד". אפשר לומר שהעליהום על לוזון הביא למצב שיו"ר ההתאחדות לא הגיע למשחק העונה בין מכבי חיפה לבין מכבי ת"א.
לוזון עצמו העביר ביקורת על חבריו שלא תומכים יותר בשיטה באופן פומבי. הבכיר מציין: "לוזון רוצה להצביע נגד, כי הוא לא יכול להיכנס כבר לאצטדיונים בארץ, למרות שהוא חושב שהשיטה טובה ומצליחה".
יו"ר בני יהודה, חזי מגן, חבר המזכירות אמר ל-ONE כי הוא בעד השיטה והסביר: "אני אישית בעד להמשיך את שיטת הקיזוז כי החלטנו לקיים אותה למשך שנתיים וזו החלטה שהתקבלה פה אחד, למעט נציג בית"ר ירושלים". עם זאת, לא מן הנמנע שלמרות ההחלטה, הקיזוז לא יימשך שנתיים.
|
חזי מגן ומשה דמאיו. בני יהודה תהיה בעד (שי לוי) |
|
כששאלנו לדעתו של שטרן חלובה, קיבלנו את התשובה: "חכו לישיבה ותדעו מה דעתי", אבל על פי הדיון שנערך במזכירות חלובה בעד הקיזוז וכך הוא התבטא. נוצר מצב שלוזון צפוי להצביע נגד, וחלובה בעד. בהנחה שלוזון וחלובה לא יצביעו אותו דבר, בהחלט יהיה מעניין בהתאחדות.
חבר ההנהלה ויו"ר סיעת בית"ר, אבנר קופל, שוחח עם אבי לוזון וציין בפניו כי טוב אם לפני ישיבת ההנהלה, יאספו את דעתן של 32 הקבוצות הליגת העל והליגה הלאומית שהקיזוז משפיע עליהן בצורה ישירה, ויביאו אותה לישיבת ההנהלה. כך תוכל ההנהלה לפעול לפי רצון הקבוצות שהם המושפעות ביותר מהעניין.
|
אבנר קופל ואבי לוזון. "צריך לתת לקבוצות להחליט" (עמית מצפה) |
|
קופל אמר: "אני אישית נגד הקיזוז, אבל בעוד כשבוע, נשב כל ארבעת חברי הסיעה, ונחליט אם הקולות שלנו הם בעד או נגד". בנושא הרעיון שהציע ללוזון אמר: "דעתם של כל 32 הקבוצות שעניין הקיזוז נוגע להם חשובה יותר מדעת חברי ההנהלה, שאמנם מנהלים את הכדורגל אבל לא בהכרח מריצים קבוצות וחיים את הנושא. אנשי הקבוצות הם האנשים שחיים בשטח".
בימים האחרונים גוברת המחאה מצד מאמנים ושחקנים רבים נגד השיטה, שמעבר למהפך שהיא הביאה בצמרת הטבלה, משפיעה רבות גם על קבוצות התחתית. הפועל ר"ג, למשל, נפגעה מהשיטה מאחר שהפער בינה לבין הקו התחתון פחת בעקבות הקיזוז, דבר ששם אותה בעמדה לירידת ליגה. האבסורד הגדול לא פחות הוא שאחי נצרת נמצאת עם אותו מספר נקודות כמו הפועל פ"ת, למרות שפ"ת ניצחה משחק יותר ממנה!
|
יובל נעים וירון קוריס. הסתבכו בתחתית בגלל הקיזוז (דרור עינב) |
|
גורם נוסף בהתאחדות ציין: "אנחנו עומדים בפני החלטה קריטית כאשר לביקורת הציבורית הולכת להיות משקל משעותי בישיבת ההנהלה. עם כל הכבוד לרייטינג ולעניין, אוי לנו אם תהיה לנו ליגה שהיא לא ספורטיבית. הקהל עלול לאבד עניין ואז הכדורגל שלנו בבעיה". בימים האחרונים חלק בלתי נפרד מהנהלת ההתאחדות מתלבטת כיצד לנהוג. ההחלטה הסופית בעוד כחודש.