הכנס הלאומי לספורט נערך במכון וינגייט בשיתוף 270 מאמני כדורגל וכדורסל. הכנס נערך ביוזמת המרכז לרפואה ומתודיקה בספורט ובשיתוף איגוד הכדורסל וההתאחדות לכדורגל.
לכנס הוזמן מר אולף שוט, האחראי על טיפוח הצעירים בהתאחדות לכדורגל הגרמנית, אשר הירצה על בנייה וקידום שחקנים מגיל צעיר, בבתי הספר לכדורגל, ועד לליגות הבכירות ולנבחרות הלאומיות.
יו"ר איגוד הכדורסל, שי שני, ציין בין השאר את החשיבות ושיתוף הפעולה של האיגוד בהקמת האקדמיה לכדורסל, אקדמיה שיעודה איתור, פיתוח וקידום שחקן הכדורסל הצעיר בפרט והכדורסל הישראלי בכלל, הן במסגרת הקבוצות הבכירות והן במסגרת הנבחרות הלאומיות השונות.
כמו כן, ציין שני כי איגודי ואגודות הכדורסל והכדורגל כאחד צריכים לשים דגש על פיתוח תשתיות הילדים והנוער.
בתום יום ההשתלמות, נערך פאנל בנושא פיתוח וטיפוח שחקנים צעירים. את הפאנל הנחה שוער העבר, בוני גינזבורג.
בפאנל השתתפו המנהל המקצועי של קבוצות הנוער באיגוד הכדורסל, עמוס פרישמן, רכז הנבחרות הצעירות באיגוד הכדורסל, יורם חרוש, מאמן הנבחרת הצעירה בכדורגל, מוטי איווניר, והמנהל המקצועי במחלקת הנוער של מכבי חיפה, שמוליק חנין.
|
עמוס פרישמן: "צריך לתת לילדים לעסוק בכל תחומי הספורט בתחילת הדרך" |
|
פרישמן אמר: "צריך לתת לילדים בתחילת דרכם לעסוק בכל תחומי הספורט עד שיחליטו איזה ענף ספורט מתאים להם. כששחקן מקבל זימון לנבחרת, היא היא מעל הכל. בנושא מעורבות ההורים, בכדורסל יכול שופט להורות להוציא הורה שמלבה יצרים ומשתולל ביציע".
חרוש סיפר על עבודת האיגוד: "קיים שיתוף פעולה בין האגודות לאיגוד הכדורסל. האיגוד פתח בשנה שעברה את האקדמיה לכדורסל. הגענו למסקנה שהאקדמיה זה הדבר הטוב ביותר לפיתוח ולקידום הכדורסל. בנושא מעורבות של הורים, אנחנו והאגודות אשמים, כיוון שברגע שנתנו להורים את האפשרות להסיע ולהביא ילדים לאימונים, בהם אימוני נבחרות, למעשה נתנו להורים 'כרטיס מאמן'. קשה לנו לומר להורים להביא את הילד ולהשאיר את ההורה מחוץ לאימון".
|
יורם חרוש: "אנחנו והאגודות אשמים במעורבות של ההורים" |
|
איווניר: "הכל מתחיל בחינוך והחינוך מתחיל בבית. אחת הצרות הגדולות, גם בכדורסל וגם בכדורגל, זו המעורבות של ההורים. צריך לתת כלים להורים שיבינו את הנזקים שהם עושים לילדים שלהם".