אחרי אולימפיאדת בייג'ין, שאפשרה לסין לחשוף לעולם את עוצמתה תוך הפגנת תצוגת תכלית חסרת תקדים של ארגון והפקה, גם רוסיה רוצה לארח אירוע ספורט בקנה מידה גלובאלי, כצעד סמלי, שיבהיר לעולם על חזרתה של מעצמת העל לשעבר למעמד של שחקן מרכזי בזירה הבינלאומית.
כעת, המטרה היא אירוח אליפות העולם בכדורגל בשנת 2018, כשבאופן לא מפתיע, הכוח המניע להתמודדותה של רוסיה על זכות האירוח הוא ראש ממשלתה הדומיננטי, מעורר המחלוקת ושוחר הכבוד והיוקרה, ולדימיר פוטין.
שר הספורט הרוסי, ויטאלי מוטקו, אמר השבוע (חמישי) לעיתונאים, שפוטין מתכוון להטיל את מלוא כובד משקלו במהלך ישיבת פיפ"א, שצפויה לקבל החלטות בעניין אירוח אליפויות העולם בכדורגל ב-2018 ו-2022. "הוא המנוע מאחורי ההצעה הרוסית לאירוח המשחקים", אמר מוטקו, אחד מ-24 חברי הוועדה הבוחרת את זהות המדינות המארחות בשני המונדיאלים שיבואו אחרי האליפות שתתקיים בברזיל ב-2014.
עד כה, הרקורד של פוטין בקידום אירוח של אירועי ספורט במדינתו, מוצלח ביותר. ידוע, כי נשיא רוסיה לשעבר שיחק תפקיד מרכזי בזכייתה של סוצ'י באירוח אולימפיאדת החורף הבאה, בעוד ארבע שנים.
לפני מספר חודשים נפגשו פוטין והנשיא, דמיטרי מדבדב, עם נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, במוסקבה, מה שהוביל להערכות, כי רוסיה פייבוריטית לזכות באירוח.
ואולם התערבותו של פוטין אינה מבטיחה דבר. כזכור, רק לאחרונה נכשל נשיא ארה"ב, ברק אובמה, לא אישיות פוליטית פחות בכירה מפוטין, בקידום מועמדות לאירוח אירוע ספורט גדול, כשריו דה ז'ניירו הועדפה לאירוח אוליפיאדת 2016 על פני שיקאגו.
|
ברק ומישל אובמה בקופנהאגן. לא הצליחו להביא אולימפיאדה לשיקגו (רויטרס) |
|
לצד רוסיה, נחשבת גם אנגליה למועמדת מובילה, ולצדן הוגשו הצעות משותפות לאירוח מספרד ופורטוגל ומהולנד ובלגיה. מה שבטוח הוא, שמונדיאל 2018 יתקיים באירופה, כפי שהבטיח בלאטר, ואילו זה של 2022 יתקיים באחת מהמדינות מהשווקים המתעוררים, כשהמובילות כרגע הן אינדונזיה, קטאר ודרום קוריאה.
"הגביע העולמי הוא מרכיב יסודי בהתפתחות המדינה", הוסיף מוטקו, "אך גם אם לא נזכה, נמשיך לפתח את התשתית הספורטיבית, כולל איטדיונים ואולמות להוקי". מוטקו הדגיש: "אנו רוצים להראות רוסיה חדשה, פתוחה ומסבירת פנים".
|
ספ בלאטר. נפגש עם פוטין ומדבדב לפני כמה חודשים (GettyImages) |
|