יום שבת, 26.04.2025 שעה 16:16
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

אייל ברקוביץ' - כמו שכולם כל כך מכירים

הוא הגיע מפוקס וזרק את הדפים אותם הכין, הוא דיבר על לב ונשמה ולא אמר מילה על כסף. עוד מבט על מסיבת העיתונאים של "הקוסם", כמו שכולנו מכירים

|
אייל ברקוביץ´. חסר לב בנבחרת (אמיר לוי)
אייל ברקוביץ´. חסר לב בנבחרת (אמיר לוי)

תחושה של משחק עונה על תואר האליפות. כך הרגישו עשרות העיתונאים שהגיעו היום (רביעי) בצהריים למלון "הילטון" בת"א למסיבת העיתונאים של אייל ברקוביץ'. מאז ההודעה של "הקוסם" על מסיבת העיתונאים אתמול, הדריכות שהייתה באוויר הייתה גדולה והגיעה לשיאה בשעה 12:00.

ההתרגשות בקרב כל אלו שראו וחוו כמעט הכל הגיעה לשיאה כשאייל נכנס לחדר התקשורת במלון, כשהוא מחזיק בידיו שקיות עם חוברות לא מזוהות, דרוך, מרוכז ומפוקס. יש מטרה והוא ישיג אותה.

אייל, מהודק ומסודר, מול עשרות זוגות עיניים, כשבשקית אותה נשא היו מספר דברים שהוא רשם לעצמו. הרשימה שהכין החזיקה מעמד בדיוק דקה כשהוא התחיל לדבר. אחרי רבע שעה הוא הבין שכל מה שהכין לא שווה כלום והוסיף קריצה ברקוביצ'ית טיפוסית לכיוון המשפחה שעמדה בצד וסינן: "העיקר שהתכוננתי מראש".

הנאום של ברקוביץ' ארך כ-32 דקות ואף אחד לא הפסיד מילה. נאום שראש הממשלה נתניהו ואפילו הנשיא אובאמה לא היו מתביישים בו. לא היו שתיקות מביכות. כולם רצו לשמוע רק עוד ועוד.

 
 אלו הם אותם עיתונאים שנמנמו במסיבות העיתונאים של דרור קשטן בשני הקמפיינים האחרונים. עיתונאים שכבר הרימו ידיים וויתרו על נסיעות עם הנבחרת, מצאו את עצמם חוזרים לחיים ולו לכמה דקות 
 
 
 

אפשר להגיד הרבה דברים על "הקוסם". יש שאוהבים אותו, יש שפחות, אבל דבר אחד ברור לכל: האיש מרתק. באמצעות יכולת ורבאלית מרשימה הוא עבר מעיתונאי לעיתונאי ודיבר איתו כאילו הם מכירים שנים. חלק קיבלו צ'אפחה על הכתף, חלק קיבלו מכה חזקה יותר, אבל כולם קיבלו את תשומת הלב שהם ראויים לה. אפילו העיתונאים הוותיקים ביותר, שראו וחוו הכל, לא היו יכולים להסתיר את שביעות רצונם מברקוביץ'.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
אייל ברקוביץ' פותח את הפה

אלו הם אותם עיתונאים שנמנמו במסיבות העיתונאים של דרור קשטן בשני הקמפיינים האחרונים. עיתונאים שכבר הרימו ידיים וויתרו על נסיעות עם הנבחרת, מצאו את עצמם חוזרים לחיים ולו לכמה דקות. אייל הדליק את האווירה והעביר תשוקה, שהלוואי ולשחקנים שלנו על הדשא תהיה.

למרות שלא קרא מדף, ברקוביץ' היה מרתק ועבר את כל הנושאים. הוא שמר בבטן הרבה והיום הוא הוציא. גם מי שנגדו ולא רוצה לראות אותו מאמן נבחרת, חייב להודות שבאמת אין שני לו. מי שהעביר ביקורת צריך לחשוב רגע עם עצמו: "מה בעצם אייל אמר? שהוא רוצה להיות מאמן נבחרת?! שהוא רוצה לעשות בנבחרת מה שהוא עשה כל כך טוב בבית הספר לכדורגל בנשר?".

אנשים כמוהו, שרוצים לשפר ולעשות פה כדורגל אחר, הם ברכה לכדורגל הישראלי. שימו ברקו בתוך כל מועדון כדורגל ואולי יהיה לנו כאן כדורגל תקין.

אייל ברקוביץ´ (אמיר לוי)
ברקוביץ´ מול עשרות העיתונאים שהגיעו. אייל הדליק את האווירה (אמיר לוי)

לא ספרנו, אבל המילה שהיתה הבולטת במסיבת העיתונאים היא המילה "לב". תיזכרו באיזה סוג של שחקן הוא היה. ווינר אמיתי, שלא מוכן ללחוץ את היד לאותו מגן אוסטרי שבעיקר בא ללגלג עליו ב-1:1 המרגיז שמנע מאיתנו עלייה להצלבה, שחקן שהגיע לשחק בנבחרת פצוע עם זריקות ושחקן שלקח ללב ונעלב עד עמקי נשמתו כשהודיעו לו שהוא לא בנבחרת.

הרי מה חסר לנבחרת שלנו? יכולת הגנתית? אוואט, בן חיים, סטרול, בן דיין, כיאל, תמיר כהן. יכולת התקפית? בניון, סהר, אסולין, קטן, גולסה, שכטר, ורמוט, ארבייטמן, בוזגלו. ניסיון אירופי? מכבי חיפה בצ'מפיונס, הפועל ת"א בליגה האירופית, בניון בליברפול, כהן בבולטון, אוואט וסהר במיורקה ובאספניול והליגיונרים בבלגיה.

אייל ברקוביץ´ מול דארן דבונו ממלטה (רויטרס)
"הקוסם" במדים הלאומיים. המחויבות שלו לנבחרת חסרה היום מאוד (רויטרס)

אז מה חסר? לב, נשמה, מחויבות וטירוף. הרי ברקו היה היום באדרנלין מטורף במסיבת העיתונאים, כי הוא דיבר מהלב. כי הוא באמת רוצה להוביל את הכדורגל שלנו קדימה.

כששאלו אותו על כסף, הוא צחק. "אני אמרתי כסף? לא מעניין אותי בכלל". כשעיתונאי שאל על שכר למאמן זר, אייל אמר: "עדיף להשקיע במחלקות נוער". הוא יכול להגיד שהוא רוצה 2 מיליון יורו לעונה ועדיין רוב העם יהיה מאחוריו. גם אייל יודע שאם הכסף יושקע במחלוקת נוער, הפס או הגול של הילד שיגדל באותה מחלקת נוער ירגש אותו יותר מכל "0" בסוף החודש.

העם והשחקנים רוצים אותו. צריך לתת את הנבחרת למי שבאמת רוצה אותה (אמיר לוי)
העם והשחקנים רוצים אותו. צריך לתת את הנבחרת למי שבאמת רוצה אותה (אמיר לוי)

את מסיבת העיתונאים הוא סיים כשהוא מזיע אבל מחויך. לחץ ידיים לכולם, חייך והודה להם שהגיעו לשמוע אותו. אבן ירדה לו מהלב. כמו שחקן ששיחק 90 דקות ויודע שהוא עשה הכל בשביל הקבוצה שלו. ועכשיו נשאר רק דבר קטן: העם רוצה, שחקנים רוצים, מדינה רוצה, אז מה כבר נשאר? לתת את הנבחרת למי שבאמת רוצה אותה. לכו תדעו, אולי בטעות אפילו נגיע ליורו. 




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןקבלו הצצה למוזיאון הפרטי של איתי שכטר
קבלו הצצה למוזיאון הפרטי של איתי שכטר
נגןרגע לפני הקלאיסקו: יאמל מפתיע עם לוק חדש
רגע לפני הקלאסיקו: ימאל מפתיע עם לוק חדש
נגןאושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
אושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
נגןיש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
יש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */