נשיא פיפ"א הפתיע היום (ראשון) כשהודיע שישקול בחיוב הכנסת שינויים טכנולוגיים שיקלו על השופטים: האם מדובר בשינוי מדיניות מבורך או צעד פופוליסטי לקראת הבחירות לנשיאות בשנה הבאה?
נשיא פיפ"א אינו פוסל שימוש במצלמות וידאו, בהן יוכלו להיעזר שופטי כדורגל במהלך משחקים. עד כה הביע בלאטר התנגדות לשימוש במצלמות, שיכולות להקטין באופן משמעותי את טעויות השיפוט, בשל הפרעתן לשטף של המשחק.
בראיון לעיתון השווייצרי Sonntagsblick, הפגין דיעה שונה והודיע כי פיפ"א שוקלת הכנסת שינויים טכנולוגיים.
"אני לא לגמרי נגד רעיון המצלמות. אבל זה יקרה רק כאשר טכנולוגיית מצלמת הקו תוכיח את עצמה". אמר ספ בלאטר.
בכוונת פיפ"א לדון בטכנולוגיית מצלמות הקו החדישה, הכוללת החדרת שבבי מחשב לכדור המשחק, בישיבת מועצת התאחדויות הכדורגל הבינלאומית (IFAP) שתיערך במרץ הקרוב.
למרות הליברליות היחסית שהפגין בדבריו, בלאטר הדגיש כי לא ייערכו שינויים לפני המונדיאל בדרום אפריקה: “אנחנו לא נערוך שם ניסויים, אפילו לא בהוספת שני שופטי עזר". שיפור זה למשחק נוסה עד כה במסגרת טורניר הליגה האירופית והביא להפחתת הטעויות בכל הקשור לאירועים מעוררי מחלוקת בתוך רחבת ה-16.
|
אולי בקרוב נראה מצלמות רצות על הקו (רויטרס) |
|
הלחץ להכנסת שינויים שיקלו על שופטים, התגבר בעקבות משחק הפלייאוף המכריע בנובמבר האחרון, בו ששער שהובקע לזכות צרפת לאחר בישול בסיוע ידו של תיירי הנרי, העלה למונדיאל את מחזיקת גביע העולם של 1998, על חשבונה של נבחרת אירלנד. בעקבות הלחץ הציבורי, הקימה פיפ"א בדצמבר ועדה לבחינת שימוש במצלמות טלוויזיה ככלי עזר במהלך המשחק, בהתאם לטכנולוגיות המשמשות שופטי טניס, רוגבי וקריקט, אך בסופם של דיונים הוחלט בפיפ"א לדחות את ההצעות להכנסת השינויים.
|
בהחלט יכול להיות שהשם שלו יעלה אחרי ההצבעה לנשיאות פיפ"א (רויטרס) |
|
כהונתו של בלאטר כנשיא פיפ"א אמורה להסתיים בשנה הבאה, אך העסקן הוותיק בן ה-73 לא פוסל התמודדות לקדנציה נוספת בת ארבע שנים. “אני יודע מה ברצוני לעשות ואם אהיה בכושר, אעשה זאת", אמר הנשיא לכתבים במוסקווה, שם הוא שוהה במסגרת קידום טורניר האולמות בעיר.
לנוכח זאת, ניתן לראות את הצהרתו הפופוליסטית והמפתיעה של בלאטר לגבי שינויים טכנולוגיים, כצעד של פוליטיקאי משופשף שירה את יריית הפתיחה בקמפיין הבחירות, כדי לחסום את יריבו האפשרי, נשיא אופ"א הפופולארי, מישל פלאטיני.
שחקן העבר הגדול חולל, מאז כניסתו לתפקיד לפני שלוש שנים, כמה רפורמות מרחיקות לכת בכדורגל האירופאי, ביניהם הגדלת השתתפות הקבוצות הקטנות בליגת האלופות, הקטנת כוח המועדונים העשירים (G14) והדרישה מהמועדונים, שתיאכף החל מבעוד שנתיים, לפעול באיזון תקציבי.